24 Mayıs 2013 Cuma

ÇOCUK DOĞURMA-BİR SEVGİ İŞİ: DOĞUM SÜRECİNE GİRİŞ!!!






Bebeğiniz, rahiminizin içinde geliştiği o aylar boyunca , kendisini yumuşacık kucaklayan, yatıştıran ve barındıran zar duvarının yakınlığı ve sıcaklığı içinde rahat etti. Bebeğiniz, girdap gibi dönen suların nazik uyarımını hissetti ve bedeninizin hafifi hareketleriyle duruldu. Konuşurken ve birlikte oynarken ona verdiğiniz sevgiyi duydu ve hissetti.
Doğum, hayatın rahim içindeki bu güvenli, emin dönemini ani bir biçimde sonlandıracak. Doğum anında , bebeğiniz o serbest dünyasından çıkıp yepyeni bir deneyimler dizisinin içine girecek.
Bebeğinizin dünyaya doğru yola alırken hissettikleri, onun geçişini kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek bir sürü duyunun çarpışması olabilir. Bu deneyim, bebeğinize, onun bütün hayatını, kişiliğini ve ruhunu etkileyecek bir doğum hatırası bırakabilir.
bebek kendi başına aldığı o ilk nefesle irkilir, tenini yalayıp geçen havayı hisseder ve bedeninden koruyucu verniksi ovarak çıkaran kumaş parçasının sertliğine öfkelenir.
Doğumu yaşama biçiminiz ile bebeğinizin içine doğduğu atmosfer, onu taşırken sağladığınız sevginin ve özenin aynısını sunmalıdır.Doğumun gidişatını ve biçimini, bebeğinizi bekleyen karşılamanın gerçekten bir sevgi işi olmasını sağlayacak şekilde planlayıp yöneterek bebeğinizin yeni çevresine ilk uyumunun mümkün olduğunca nazik olmasını sağlayabiliriz.
Doğumunuz sırasında ortam , şimdi hamileliğinizi çevreleyen aynı gevşemiş güvenin yanı sıra doğumunuzun ilk aşamasında hakim olacak olan sakinlik ve huzurla da dolu olmalıdır.Doğum atmosferi, bir insan olarak bebeğinizin nefsini inkar eden ölçüsüz telaştan, hantal bir ''düzenleme''den , gereksiz tıbbi personelden, parlak ışıklardan ve özensiz , hatta bazen zorlu işlemlerden arınmış olmalıdır. Amigo tavrıyla size ''it , it, it'' ve ''ıkınmaya devam et; bunu yapabilirsin!'' diyen yüksek ve aceleci sesler olmamalıdır.
Günümüzde filmler ve televizyon programları doğumu gülünç veya travmatik bir biçimde gösteriyorlar; iki türlü de olsa gerekmiyor. Doğum ortamı, bir ibadet yeri gibi, aynı saygıya ve sakinliğe sahip olamlıdır. İster görkemli ister mütevazi olsun, her bir bebeğin doğumunun çevresindeki davranış ve iletişim kuralları derin bir saygı tutumu içinde yürütülmelidir.

Kaynak:Hypno Brirthing Mongan Yöntemi

BLOGCUANNE ELİF'İN KİTABI SAHİBİNE ULAŞTI:))


Blogcuanne Elif'in annelik Toz Pembe Değil adli kitabını kendim için imzalatırken bir de blog okuyucularım için de imzalattım: Bir çekiliş düzenledim ve sonunda Sevgili Nil'in annesi Enne'e çıktı:))

Kitabına kavuşan Enne'in ilk anneler gününü şenlendirmiş olduk. O da yukarıdaki fotoğrafı göndererek beni çok mutlu etti. Kenar da Minnoş Nil'i görmekte ayrı bir mutluluk.

Kitabı ben çok sevdim. Sevgili annemizin de seveceğini, kendisinden birşeyler bulacağını umuyorum:))

Çocukların beslenmesi ile davranışların ilişkisi



Çocukluk rahatsızlıkları ile beslenme arasındaki saklı ilişkileri inceleyen ve bu konuda ödül kazanmış bir kitabı bulunan Kelly Dorfman 1-2 Haziran'da İstanbul'da.

Beslenmenin çocuklardaki etkileri; 1 haziran 2013 Cihangir Yoga Cihangir
Yemek seçen çocuk; 2 Haziran 2013 Cihangir Yoga Cihangir

Beslenmenin çocuklardaki etkileri

Beslenme davranış, idrak ve sağlığı nasıl etkiliyor.
Kulak Enfeksiyonları ve Gelişim ile ilişkisi: Çocuğun gelişim sorununun gıda intoleransı/besin alerjisi ile ilişkisi. Kulak enfeksiyonları, işitsel gelişim, gelecekteki dikkat sorunları.
Diğer Beslenme Sorunları: Farklı tip besin reaksiyonlarını anlamak. Çocuklarda besin reaksiyonları  ve ne yapılmalı. Sentetik boyalar ve şeker çocukların davranış ile ruh hallerini nasıl etkiliyor.
Beslenme ile kabızlık reflü ilişkisi: Gıda alerjisi/reaksiyonlar kabızlık ve reflüye nasıl sebep olur. Bağırsak kaslarını güçlendirmek.
Duyu Bütünleme Bozukluğu ve Yemek Yeme Davranışları: Sinir sistemi ve önemi. Stres Hormonları yemek seçimini nasıl etkiler. DBB ve çocukluk çağı obezitesi.

Kimler için: Ebeveynler, hamileler, çocuklarla çalışan eğitimciler, psikologlar, öğretmenler, çocuk doktorları
Tarih: 1 Haziran Cumartesi, 10.00-14.00
Ücret: 150 TL (eş için %50 indirim)
Yer: Cihangir Yoga, Cihangir
Tercüme: Tercüme yapılacaktır
Bilgi ve kayıt için: info@cihangiryoga.com

Tel : +90 (0) 530-8262155, +90 (0) 212-2771190

Yemek seçen çocuk

Yemek seçen çocuk: Yemek seçmenin sebebi ve aileler neler yapabilir.
Gluten neden sorun yaratıyor: Çölyak hastalığı ve çölyak hastalığı dışındaki glüten hassasiyeti. Glütensiz beslenme denemesi nasıl yapılır.
Yağlar ve Beyin: Farklı yağ tipleri. Zorunlu yağ asitleri eksikliğinin septomları. Depresyon, anksiyete, ve bipolar (manik depresif) bozukluklarda balık yağı kullanımı.
Dyspraxia hastalığı (hareket planlama noksanlığı): Motor hareket planlamanın öğrenme ve dil gelişimine etkisi. Dil gelişimi için fosfolipitler.

Kimler için: Ebeveynler, hamileler, çocuklarla çalışan eğitimciler, psikologlar, öğretmenler, çocuk doktorları
Tarih: 2 Haziran Pazar, 10.00-14.00
Ücret: 150 TL (eş için %50 indirim)
Yer: Cihangir Yoga, Cihangir
Tercüme: Tercüme yapılacaktır
Bilgi ve kayıt için: info@cihangiryoga.com

Tel : +90 (0) 530-8262155, +90 (0) 212-2771190

Önemli Not: Kontenjan sınırlı olduğu için kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacak. Kesin kayıt için ödemenin yapılmış olması şarttır. Her iki çalışmaya katılanlar için ücret 260TL'dir. Eş indirimi ayrıca geçerlidir.

Özel Seans: Kelly Dorfman sadece 1-2 haziran öğle saatlerinde ( cihangir stüdyoda) özel seans verecektir.

Seans ücretleri ve rezervasyon için aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirsiniz:
Tel : +90 (0) 530-8262155, +90 (0) 212-2771190

Amerikalı beslenme uzmanı Dorfman’a göre çocuklardaki birçok rahatsızlığın beslenmeyle doğrudan ilişkisi var.



Çocuğunuzu yedikleriyle iyileştirin!



Amerika’da “Beslenme Dedektifi” olarak tanınan Kelly Dorfman Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk adlı kitabında en yeni bilimsel araştırmalara dayanarak beslenme ile kronik çocuk rahatsızlıkları arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Dorfman anne babalara, çocuklarının yaşadıkları sorunların beslenmeyle ilgili bir nedeni olup olmadığını anlamaları için bir dedektif gibi düşünmelerini tavsiye ediyor.
Çocukların beslenmesi hakkında çok değerli bilgiler içeren kitapta, ebeveynlere çocuklarının gelişimine yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları basit ve uygulaması kolay çözümler sunularak, çocuklarının sağlık sorunlarının nedeni olabilecek ipuçlarını görmenin ve derhal doğru beslenme tedavisini bulmanın yolları anlatılıyor. Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk’da çocukların yaşayabileceği hastalık ya da rahatsızlıklarından
tümünden söz edilmiyor, bunun yerine, beslenmeyle tedavi edilebilecek (ya da tersine çevrilebilecek) sorunlara odaklanılıyor. Kitapta yer alan ve vaka dosyalarından aktarılan hikâyeler ile çeşitli semptomların nedenlerini ortaya koymada anne babalara yol gösteriliyor. Kronik ortakulak iltihabı, ciltte tahriş, kızarıklık, egzama, yemek seçme, kulak kiri birikimi, kronik karın ağrısı, kabızlık ve ishal, büyümeme ve gelişim geriliği, dikkat dağınıklığı, dalgınlık ve hiperaktivite, konuşmanın gecikmesi, tuhaf sosyal davranışlar, öfke
nöbetleri, duygu durum dalgalanmaları, diğer duygu durum ve davranış sorunları…
Kitapta ayrıca, günümüzde büyük tartışma yaratan tarım ilaçlarının, çevresel toksinlerin ve GDO’lu gıdaların sağlığı nasıl tehdit ettiği konusu üzerinde de duruluyor.




Kitaptan


Her türlü beslenme sorunu iki kategoriden birine girer: Ya vücudu rahatsız eden bir madde vardır ya da ihtiyaç duyulan bir madde eksiktir. Çocuğunuzun beslenme muammasını çözmeye başlarken her zaman kendinize şu soruları sorun:
Bu ipuçları bir iritanı mı yoksa bir eksikliği mi gösteriyor?
Çocuğum yediği bir şeye karşı tepki mi gösteriyor yoksa
yeterince alamadığı besinler mi var?