10 Kasım 2012 Cumartesi

Sevgili twitter ve İnstagram Arkadasim Evrim 'in Anlet/Roportajima verdigi cevaplar


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Genel olarak rahat geçti bir tek, gebelik tansiyonu yaşadım.13 kilo aldım, veremedim
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Oğlum 7 gün küvez de kaldığı için 8. Günde kucağıma alabildim. Ciddi endişe ve korku hissettim.Özellikle hasta (pnomoni) doğdu için çok evhamlıydık. Genç yaşta anne olmanın verdiği tecrübesizlik çok korkuttu. Bir de çocuğu kucağıma aldığım ilk gün emziremedim. Aldığı ağır ilaçlar yüzünden bir türlü uyanmıyordu, uyansa bile çok halsiz  olduğundan ememiyordu. Çok zor günlerdi.
*Bebeğiniz şimdi kaç?
4 yaşında
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Çok zor bir soru J Yaşamımızı çocuğa uyarladık ama onu da hayatımıza adapte ettik. Biz özellikle evliliğin hemen başında çocuk sahibi olduğumuz için birbirimize de vakit ayırmaya çok özen gösterdik. Hayatın sorumluluğu değişti daha çok düşünür olduk.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Sabahları işe giderken uyanıyoruz.Evde yaklaşık 20 dk geçirip birlikte evden çıkıyoruz. Yuvaya bırakıyorum, işe gidiyorum. İş çıkışı yuvadan alıyorum , birlikte eve gidiyoruz. Hızlıdan yemek hazırlayıp beraber sofraya oturuyoruz, sohbet ediyoruz.Yemekten sonra birlikte oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz zaten uyku vakti gelmiş oluyor.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Daha endişeli birisi yaptı .Genel olarak rahat olsam da çocuktan sonra her şeyden daha endişelenir, her şeyi daha kontrol eder oldum.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
İkisi arasındaki dengeyi kurabildiğime inanıyorum. Bir çok konuda çok rahatken bazı konularda da korumacı davranabiliyorum.
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
5 ay sonra çalışmaya başladım.Çalışmak benim tercihimdi. Ev hayatından çok zorlandım, evde olmak beni mutsuz etti. İşe gitmek zor tabi ki çocuğun hastalık zamanları haricinde başka zorluğu olmadı. Özellikle hasta olduğu zamanlar sürekli izin alıyor olmak en kötü yanı.
*Bloğunuz da annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Blogum da çok salt anneliğe ait yazılar yazmamaya çalışıyorum ama yine de öyle oluyor J Çünkü şuanda hayatımda ki en büyük rolüm annelik, şu anda en baskın yanım o..
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
İçeriğinin sağlıklı olmasına, bilinir marka olmasına, diğer annelerin deneyimlerini muhakkak öğrenmeye çalışırım.
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Hayır yok. Kimi zaman çikolata da yiyor. Ayda bir kere cips ama bunları limitler koyarak, bu seviyede tutuyoruz. Bakliyat ve sebze ağırlıklı beslemeye çalışıyoruz. Ama her çalışan anne gibi pilav ve makarnanın ana öğün olduğu yemekler de yiyoruz.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
5 ay

Adı-soyadınız, varsa bloğunuzun linkini ve e-mai adresinizi de eklerseniz çok memnun olurum.
Evrim İşeri Torlak

Sorularıma cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim:))