15 Kasım 2011 Salı

ALTUĞ YARIN 22 AYLIK OLACAK!!!1

.22 aylık bebekler neler yapabilir? Altuğ neler yapıyor?


Merdiven çıkabilir.
Altuğ bu işi çok güzel yapıyor. Çıkma işini tek başına yardımsız yapsa da inerken yardıma ihtiyacı oluyor.

İlk kısa cümlelerini kurabilir.
Konuşma konusunda epey geriden geliyoruz. Söylediğimiz herşeyi anlasa da halen tek kelimeleri yavaş yavas söyleyebiliyor. Nu konuda endişeliyim..Fakat Altuğ söylenen herşeyi çok güzel anladığı ve derdini ifade ettiği için kafam da bu konuyu büyütmemeye çalışıyorum.

Ellerini yıkayıp kurulayabilir.
Ellerini yıkamayıçok seviyor. El yıkamaya başladığmız da epey bir uzuzn sürsede ellerini yıokadıktan sonra havlu ile kurulaması gerektiğini çok iyi biliyor.
Zıplayabilir ve tümsek yerlerden atlamak ister.
En büyük zevki zıplamak, hoplamak.. Evde koltuk tepelerinde ,yastıkların tepesinde dolaşmayı çok seviyor.Atlamaya da çok hevesli .. Geçenlerde yemek için gittiğimiz resturantta top havuzu içinde yaptıkları görülmeye değerdi:)))

Etrafını daha dikkatli izler.
Çevresiyle çok ilgili. Yapılan ne varsa , konuşulan ne varsa farkediyor. İlgisini çeken bir durumsa hemen maydanoz olur, kendileri..

Kendi kendine yemek yiyebilir.
Yemek yemesiyle daha doğrusu iştah durumuyla yaklaşık 3 aydır ciddi problemler yaşasak da kendi kendine yemek yemesini çok seviyor. pilavını kaşığına alıp, ağzına getirebiliyor. Çatalına domatesi batırıp, yiyor. Özellikle bardaktan su ya ada meyva suyunu çok rahatlıkla içebiliyor.Bu konuyla ilgili hiç sorun yaşamadık..


Büyük parçalı legolarla 7-8 parçalı kule yapabilir.

Legolarla oynamayı çok seviyor. Onlardan kule yapmayı becerebiliyor. Kuleyi uzattıkça da çok mutlu oluyor..
Kitaplardaki resimler daha çok ilgisini çeker.
Kitaplardaki resmleri çok severek bakıyor. Özellikle Koala serisi favorisi. Kitaptaki, resimlerdeki benzerlikleir bul mayı da çok seviyor.

Boya kalemleri ile resim yapabilir.
Evet.. Sadec resim defterine değil, yazı tahtası ve evin her yerini kalemleriyle çizmeyi seviyor. Şu aralar etrafı boyama işini çok abarttığı için bir süre kalemleri ortadan kaldırdım.2-33 gün sonra ortaya tekrar çıkardığımda umuyorum ki sadec defterini boyar.

Yüksek eşyalara tırmanmaktan hoşlanır.

İsteklerini daha rahat ifade edebilir.
Bizim küçük adam tam olarak konuşamadıysa da istediğini çok güzel ifade ediyor.
Yardımla dişlerini fırçalayabilir.
Diş fırçasını o kadar çok seviyor ki, misafirliğe gittiğimizde bile banyolarda gördüğü diş fırçalarına sulanıyor. Benim de biraz yardımım ile dişleri akşamları fırçalıyoruz.

Gösterilen resimdeki tanıdık nesnelerin ya da kişilerin adını söyler.
evet. Özellikle koala serisinin bu konuda bize çok yardımı oldu.

Tuvaleti geldiğinde haber verir.
Henüz bu konuyla ilgilenmiyoruz. Ama çiş ve kaka mevzunu artık biliyor.
Kendi kendine giyinmek ister.
Soyuınmaktan çok zevk alıyor da halen giyinme işini pek sevmiyoruz. Kendi kendineçorap ve ayakkabı giymeye çalışması gerçekten çok komik..

 Şarkılar söyler, dans eder.
Dans etmeye bebekliğinden beri çok meraklı. Müzik duyması hemen sallanmaya, ayaklarıyla değişik figürler yapmaya çalışıyor. Hiç olmadı kendi etrafında koşuyor.

Evdeki elektronik eşyaları kullanmak ister.
Evde hem ben hem de babası sürekli bilgisayar kullanıyor olması, akıllı telefon kullanmamız Altuğ'unun doğuştan bilgisayara , kablolara olan ilgisini arttıyor. Saatlerce kablolarla oynayabilir.
Evdeki elektrikli süpürge, ütü, şarjlı süpürge artık Altuğ'unun en sevdiği oyuncakları. Gerçek olmayan oyuncak olan hiçbir elektronik aleti sevmiyor. Tamamen gerçek olamlı:)))

Bebeklerimiz için gereken herşeyin içinde bulunduğu yeni bir alış-veriş sitesi:Annelutfen.com

http://www.annelutfen.com/ Bebeklerimiz ve çocuklarımız için gereken herşeyin içinde bulunduğu bir site. Gerçekten kullanışlı bir site..


Üstelik ilk 100 Tl'lik alışverişinizde 10 Tl hediye:)))  Ayrıca 100 TL ve üzerinde alış-veriş yaptığınızda kargo da ücretsiz..,
0-12 yaş arasındaki bebeklerin ve çocukların ihtiyaçlarını,annnelerin ve hamilelerin ihtiyaçlarını da kapsayan yeni bir alış-veriş sitesi http://www.annelutfen.com/
Ben çok beğendim, sipariş listemi de hazırladım. Sizin de ihtiyaçlarınız varsa bu siteye bakmanızı kesiinlikle tavsiye ederim..

''BEBEKLE DOĞMAK''

Yaşam Koçu SABA DENİZ’den Samimi, Hayat Dolu, Yol Gösterici Bir Kitap

BEBEKLE DOĞMAK



Bebeğim, Bu kitap sen olmasan yazılamazdı. Seni beklerken yaşadıklarımı, hissettiklerimi bu şekilde dile getirmek istedim. Tüm bunları bir gün ellerini tutarak sana anlatmayı hayal ettim.

Kim bilir, belki benim sana kavuşma maceram başka anne adaylarının da yolunu aydınlatır.
Seni kucağıma almak için yaptığım bu yolculuk benim için çok öğretici ve geliştirici oldu. Önce sen beni büyüttün, şimdi sıra bende.
Hoş geldin bebeğim, hoş geldin meleğim!


Çocuk sahibi olma sürecinin içtenlikle ve tüm detaylarıyla anlatıldığı bu kitap, sadece anne adaylarına değil, zorlu süreçleri kendini geliştirmek için fırsat bilen, kendini bulmak isteyen herkese yönelik.


Bebekle Doğmak, hamilelik üzerine doktor bilgileriyle kişisel deneyimleri bir araya getirerek bir ilke imza atıyor. Yazar Saba Deniz’in bir yaşam koçu olarak tespit ettiği önemli noktalarla zenginleşen bu kitap, okurlarına bir anlamda bir yeniden doğuş hikâyesi sunuyor.