23 Aralık 2011 Cuma

GÖĞÜS KALKANI İLE AKAN SÜTLERİ DE BİRİKTİRİN!!

Bebeğiniz oldu ve emizrmeye hemen başladınız. İlk 2-3 gün sonra sütünüz birden artmaya, dolu dolu gelmeye başladı..Ne güzel. Her annenin temennisi..
Gerek emzirerek gerekse pompa ile sağmayabaşladınız. Sütünüzün fazlasını da depoluyorsunuz. Bu dönemde göğüslerinizin uçlarında hassiyet olabilir. Böyle bir durumda ilk bakacağınız yer doğru pozisyonda emzirip -emziremediğiniz kontrol etmek olmalı. Eğer doğru pozisyonda iseniz bu durum geçicidir. ODönemde göğüs kalkanı kullanabilirsiniz.Göğüs kalkanı göğüs ucunun kıyafetinizle olan temasını da engelleyecek , sürtünmelerden de koruyacaktır. İkinci bir görevi de bazı markalarda olan ikinci bir kap. Hava delikleri olan, göğüs ucundan damlayan sütleri de doplayan tabaka.. Bu ürünü bir göğsünüzden emzirirken ya da sağarken diğer göğüs ucunuzdan damlayan sütleri toplamak için de kullanabilirsiniz...

Göğüs uçlarını sürtünmelerden korumak ve sızan anne sütünü biriktirmek için sütyenin içine giyilir. Hava geçirir kalkanlar sayesinde acıyan ve çatlamış göğüs uçlarının daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

Nazik basıncıyla şiş göğüslerden kaynaklanan rahatsızlığı giderir. Delikleri hava sirkülasyonunu sağlar. Anne sütü biriktiren kalkanlar (deliksiz kısım) ise göğüs pompası kullanırken veya emzirirken sızan anne sütünü toplamaya yardımcı olur.

İçindekiler:

- 2 adet havalandırmalı kalkan,

- 2 adet anne sütü tutucu kalkan,

- 2 adet ultra yumuşak silikon destek yastıkları.

Not: Kalkanların 40 dakikadan fazla göğüste tutulması süt kanalları üzerinde baskı yapabileceğinden, önerilmez.

Atölye Çocuk, Iraz' ın Oyun Grupları, Kış Programı

Bebeklerin ve çocukların yaşıtlarıyla zaman geçirmeleri psikososyal gelişimlerine dikkate alınmayı gerektirecek bir katkı sağlar. Oyun, çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenmesinin en etkili yoludur; oyun uyumdur..
7 Ocak Cumartesi "Atölye Çocuk, Iraz' ın Oyun Grupları, Kış Programı*" eşliğinde oyunlar oynamaya başlanacak!!!

9-14, 15- 24, 24-36 ay araligindaki cocuklarin ebeveynleri ile katılımına açık olan oyun gruplari, Cumartesi gunleri 5 ayri saat secenegi ile baslayacaktir. Saatler 10.30, 12.15, 14.00, 15.45 ve 17.00 dir. Haftaiçi katılımcı olmak isteyen ailelerin talepleri degerlendirilecektir.

Iraz' ın Oyun Grupları 4 ayrı donemden(guz, kis, bahar, yaz) olusmaktadir; her donemin programı birbirinden bagımsız ve farklı hazırlanmaktadır. Katılımcılar devam eden programlara da katılabılırler.

ATOLYE COCUK


IRAZ’IN OYUN GRUPLARI KIŞ PROGRAMI

1.Hafta: Ellerim ilk oyuncağım: Hissederek oynuyorum.

2.Hafta: Mevsimleri duyuyorum: Kış ayını tanıyorum.

3.Hafta: Hayvanlar benim dostum: Onlarla yaşıyorum.

4.Hafta: Renkler benim ilk oyuncagim: Kendi renklerimi yaratıyorum.

5.Hafta: Meyveler ve sebzeler: Kendi tabagimi hazirliyorum.

6. Hafta: Mutfakta çok eğleniyorum: Yaşayarak öğreniyorum.

7. Hafta: Sekilleri öğreniyorum: Parçadan bütüne gidiyorum.

8. Hafta: Müzikli bir kış günü: Sarkılar söylüyorum.

9. Hafta: Evimde Saklanan Oyunlar: Yeni oyunlar öğreniyorum.

10. Hafta: Ben Bir Kucuk Sanatciyim: Ilk eserlerimi uretiyorum.

Bu programa gitmeyi planlıyoruz.Altuğ'unun allerji sorunu var. Doktoru okul zamanı bizim için önemli bir sorun olabilir dediği için yarınki kontrolumuzde bu konuyu danışacağız. İnşallah sorun olmaz bizde bu gruba katılabiliriz.Sizlerde benim gibi hem çalışıyopr hem de sürekli vicdan muhakemesi yapıyorsanız, çocuğunuzla birlikte olabileceğiniz ve üstelikte yeni şeyler öğrenebileceği bir oyun grubu....