6 Nisan 2011 Çarşamba

ANNELİK YOLUNDA DOĞUMA HAZIRLIK KURSU İLE ‘’ANNE-BABALIK YOLUNDA’’ İLK ADIMINIZI ATIN!!!

Siz anne adaylarını hamilelik dönemlerinizi rahat geçirmek, ağrısız doğum tekniklerini öğrenmek,doğuma yardımcı nefes tekniklerini öğrenmek, yeni doğan bebeklerine ilk bakım esasları ve artık geçerliliği kanıtlanmış bebek masajı yöntemini öğretmek ve doğum sonrası annenin eski haline daha kolay ve sağlıkla dönmesini sağlamak için Annelik Yolunda Doğuma Hazırlık Kursumuza bekliyoruz!!!

Gebelik,doğum ve en sonunda ulaştığınız bebek.. Bunlar bir anne ve baba adayının hayatında dönüm noktalarıdır. Biz bu dönüm noktanızın en iyi şekilde olması için sizlere destek vermeye çalışıyoruz..Bu kurs ile daha bilinçli ve keyifli bir hamilelik dönemi geçirmenize yardımcı olmak, kontrollü ve kolay bir doğum yaşamınıza yardımcı olmak ve güvenli ve sağlıklı bir doğum ve sonrasında bakımını sağlamak için bu programı hazırladık...

Anneler kadar babalar da bu macerada heyecanlılar..Babaların da heyecanını paylaşmak,eşlerini anlamalarını sağlamak ve annelere destek olmanın yollarını bulmaları konusunda yönlendirmek ve anne-baba adaylarının arasındaki ilişkiyi güçlendirmek başlıca hedeflerimizdir......

Annelik Yolunda Doğuma Hazırlık Kursunda Pazar günleri saat 11:00-16:00 arasında yapılacaktır.


KURSUMUZUN İÇERİĞİ;

Doğum

Doğum planımızın hazırlanması,

Doğum çantamıza gerekenler,

Hastanede bizi neler bekliyor?

Doğumumun başladığını nasıl anlarım?

Ağrısız doğum için gerekli egzersiz ve masaj teknikleri

Doğum esnasında kullanılan nefes egzersizleri

Babanın doğumdaki rolü

EMZİRME ( teknikleri, bebeği nasıl memeye tutturacağız, doğru pozisyon,emzirmede yapılan hatalar, emzirmeye yardımcı destek ürünler neler? Emzirirken nasıl besleneceğiz?)

0-3 ay anne-bebek ilişkisinin önemi; Anne-bebek arasındaki bağlanma süreci

Lohusalık döneminde annenin ve bebeğin bakımı,

Lohusalık hüznü/depresyonu,

İlk günlerde bebeklerde rutinler oluşturmak,

Bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları,






Hamilelik anne ve babanın, bebeğin anne karnındaki ve sonrasındaki fiziksel ve zihinsel gelişimi konusunda bilinçlenmesi gereken en önemli dönemdir. Hamilelik esnasında annenin ve bebeğin ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı bir hamilelik dönemi yaşayabilmesi için, bu dönemin pek çok uygulama ile desteklenmesi gerekmektedir



Doğum öncesi kurslar gerek anne gerekse baba açısında doğuma hazırlıkta büyük yarar sağlamaktadır. Anne psikolojik ve fiziksel olarak doğuma hazırlanırken baba da onun yanında olarak kendini bu serüvene hazırlar.

Hamilelik dönemi bayanların fiziksel ve psikolojik değişimler yaşadıkları zor bir dönemdir. Anne adaylarının gerek kendisi ve gerekse bebekle ilgili kaygıları, doğum ve sonrasında yetersizlik korkusu bazen hamilelik döneminin endişe ve sıkıntılarla dolu geçmesine neden olmaktadır.

Annelik Yolunda Doğuma Hazırlık kursumuzun amacı, hamilelik süreci, doğum ve bebek bakımı gibi konularda katılımcıları bilinçlendirerek kaygılardan uzak mutlu bir hamilelik ve sağlıklı bir doğum dönemi geçirmelerini sağlamaktır. .

Doğuma iyi hazırlanmış bir anne adayı bebeğini genelde daha kolay dünyaya getirir. Bu yüzden Annelik Yolunda Doğum Hazırlık kurslarının sunduğu avantajlardan siz de mutlaka faydalanın!!.

Bir doğum hazırlık kursu sizi hem bedenen hem zihnen doğuma hazırlayacaktır. Böyle bir kurs sizi yeni ‘‘mesleğinize’’, anneliğe ve babalığa yaklaştıracak. Bu kurslarda emzirmeyi ve bebek bakımını öğrenebilirsiniz; ayrıca eni hayatınızdaki değişiklikler de sürpriz olmaktan çıkacaktır..


ANNELİK YOLUNDA DOĞUMA HAZIRLIK KURSU

Adres: Tütüncü Mehmet Efendi Cd. 2. Orta Sk. Bahar Apt. A Blok D:7 Göztepe-İstanbul
Tel: 05554053703-05326870802
http://bebeimgeliyor.blogspot.com/
http://www.annelikyolunda.com/