5 Eylül 2012 Çarşamba

İLK GÜNLERDE YENİDOĞAN BEBEKLE BAŞA ÇIKMAK ,İÇİN;




*Öncelikleriniz belirleyin:
Bebeğinizin bakımı ve beslenmesi sizin için en önemli önceliklerin izden biri.Çamaşır, bulaşık,ev işleri de önemli ama.. Bunun sırası belirlemek ve ufak planlar yapmak çok önemli.

*Evdeki ilk günlerinizde yardım istemekten çekinmeyin;
İlk günlerde bebeğinizin size çok fazla ihtiyacı olacaktır. Çünkü dünyada tanıdığı en önemli kişi sizsiniz. Hep sizle olmak isteyecektir. Onun içinde doğum öncesinde evde size kim yardımcı olacak bunu netleştirmiş olmanız, inanın işinizi çok kolaylaştıracaktır. Eşinizi minik görevler verebilirsiniz, anneniz yanınızda olacaksa, doğum öncesinde ondan neler istediğinizi konuşmanız karşılıklı her ikinizi de rahatlatacaktır. Ya da eve bir yardımcı alacaksanız, doğum öncesinde evi tanıtmanız, sizin alışkanlıklarınız ona öğretmeniz, sizi bu günlerde çok rahatlatacaktır.

*Uyku;
Uyku hem gününüzün rahat geçirmeniz, hem de sütünüzün devamlılığı için inanın çok çok önemli. Özellikle sütünüz tam kıvama oturuncaya kadar ve bebeğiniz ve siz birbirinize tam olarak alışıncaya kadar mutlaka bebeğiniz uyuduğunda sizinde uyumanız çok önemli. Özellikle ilk 2 hafta bebeğiniz sizi her an emmek isteyecektir. O dönemde tüm zamanınızı bebeğinize ve kendinize ayırmaya çalışın. Eşinizden de destek almayı unutmayın!Gece uykusu da çok önemli. Bebeğiniz siz tam olarak emmeyi öğrendikten sonra ortalama 2 hafta sonra bebeğinize emzik veya biberon verebilirsiniz. O zaman gece beslenmelerinin birini eşinize yaptırarak uyku sürenizi biraz uzatabilirsiniz. Hem böylelikle eşinizde bebeğinizle baş başa bir vakit geçirmiş olacaktır.

*Wrap kullanın;
Son yıllarda popüler olan wraplar annenin kendisini daha özgür hissettirdiği gibi bebeğin de kendini en rahat etmesini sağlar.Bebeğiniz wrapla kendinize yapışık:)) tutuğunuzda ellerinin serbest olacağı için istediğinizi yapabilir, bebeğinizde sizinle ten temasını yaşadığı, kokunuzu duyduğu için çok mutlu hissedeceklerdir. Özellikle kolik bebeklerde çok işe yaradığı için doğum öncesinde alınacaklar listesine eklemekte fayda vardır.

*Planlarınız esnek yapın..
Bebekli günlerinizde her zaman planlarınıza bire bir uyabileceğinizi düşünmeyin. Mutlaka opsiyonlar ve alternatif planlarınız olsun. Bunun içinde lütfen kendinizi üzüp, stres yapmayın.

*Diet yapmayın;
Bebeğiniz doğduktan sonra kilolarınızın büyük bir kısmı doğumla beraber gidecektir.Doğum sonarsı kalan kilolarınız da bol bol su içip, bebeğinizi bol bol emzirdiğiniz de kısa sürede verebilirsiniz. 1 yıl sonunda aradaki farka sizde inanamayacaksınız.