10 Nisan 2012 Salı

BEBEİMGELİYOR DOĞUMA VE BEBEĞE HAZIRLIK PROGRAMI

Bebeimgeliyor Doğuma ve Bebeğe hazırlık programımın yenisi  06 Mayıs Pazar günü itibariyle başlayacak.

06 Mayıs pazar saat 11:00-13:00
13 Mayıs Pazar saat 11:00-13:00
20 Mayıs Pazar saat 11:00-13:00 tarihlerinde olacak.

İlk hafta Hamilelik sürecini ve doğumu konulaşacağız.İkinci hafta ise Emzime ve bebek bakımı ve üçüncü hafta ise lohusalık ve doğumdan sonraki işk günler ana başlıklarımız.
Dördüncü hafta buluşmamızda , katılımcı annelerin doğumlarından yaklaşık 2 ay sonraki bir tarihte olacak.O buluşmamızda da doğum hikayelerimizi paylaşacağız. Bunun yanı sıra sizlerin merak ettikleri konular ve ek gıdaya geçiş konuşulacak.

Kurs programı için:http://bebeimgeliyor.blogspot.com/p/doguma-ve-annelige-hazirlik-kursu.html

Sizde katılmak isterseniz 27 Nisan 'a kadar bana adı-soyadınızı , kaç haftalık hamile olduğunuzu ve iletişim bilgilerinizin olduğu bir email atmanızı rica ederim....

Bu kurs programına katılmanız sizlerin doğum korkularınızı azaltacağı gibi bu bebeğinizi kucağınıza aldığınızda neler yapacağınızı biliyor olmanızı sağlayacak...Doğuma giderken kullanacağımız doğum planımız hem anneleri hem de babaları çok rahatlatacak, bebeğinize alışveriş yaparken işinizi kolaylaştıracak bir listeye sahip olacaksınız. Emzirmeye başladığınızda istediğiniz zaman beni arayarak, danışmanlık alabileceksiniz. Bebeğinizi yıkamak, kucağınıza almak veya rutin oluşturmak için neler yapacağınız bileceksiniz. Lohusalık dönemini en kolay nasıl atlatabileceğiniz ve işe başlarken yapılacakları biliyor olmanız işleriniz kolaylaştıracak..

Sizce bunlar için Bebeimgeliyor Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Programınıza katılamanız için yeterli sebep değil mi??????????

ONLİNE EMZİRME DANIŞMANLIĞI

Başlığı okuduğunuzda bu da ne ? diyebilirsiniz. Ben de olur mu diye düşünürken ,birden içinde bulunduğum bir iş oldu.
İlk başta Emziren anneler google grubunda Gönüllü Emzirme Danışmanı olarak, emzirenanneler google grubundaki annelere destek vererek başladım. Sıkıntısı olan anneler bu ortak alanda merak ettiklerini soruyorlar, ben ve diğer annelerde deneyim ve bilgilerimiz paylaşıyoruz. Gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum.


Oğlum doğduktan yaklaşık 2 yıl sonra , doğum öncesinde yaptığım Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Eğitim programına ek olarak Anne sütü ve Emzirme eğitim programını da eklemeye karar verdim. Bunu bloğumda yayınlamaya başladıktan sonra , facebook, twitter ve instagramda duyurularını yaptım. İşte ondan sonra benim online Emzirme Danışmanlığı hikayem başladı.
Yaklaşık 2 aydır online olarak da annelere destek veriyorum. Nasıl olur diye düşünürken , şimdilik çok iyi gidiyor. Bazen annelerin sadece kendilerine güvenmeye ihtiyacı var. Bunu da  telefon veya emaille halletmek kolay..
Bana emaille  ve ya sosyal -medya araclarının biriyle basvuran annelere e-maille cevap verdikten sonra gerekirse telefonla da görüşüyorum. Şimdiye kadar bana yakın olana 8 anneyi evinde ziyaret  ettim..
Geçenlerde uzun zamandır yazıştığım bir anne göğüs ucundaki sorunu anlatmak için fotoğrafını çekip göndermiş.. Bu da bizim için bir başka çözüm yolu oldu..

Yeni doğum yapan bir anne , ilk günlerinde bir desteğe ihtiyacı olduğunda , çıkıp bir yere gidebilmesi bazen zor olabiliyor. O zaman emaille sorununa veya merakını gidermesi için online danışmanlık hizmeti alması güzel bir çözüm yolu diye düşünüyorum.

İsteyen yaptığım Bebeimgeliyor Anne sütü ve Emzirme eğitimlerine katılabilir, gelemeyen yada imkanı olmayan annelerse;
 ertugrul.esra@gmail.com
www.twitter.com/bebeimgeliyor
www.instgaram.com/bebeimgeliyor

buralardan bana ulaşabilirler..