3 Ekim 2011 Pazartesi

ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIMDA EMZİRME DÜZENİM

Benim oğlum 33. hafta da doğarak anne ve babasına çok büyük bir süpriz yaptı. İlk günlerde stresli dönemler geçirsem de oğluma kavuşmuş olmak, sağlıklı kavuşmuş olmak mükemmeldi.

Emzirme olayımız ilk günler de benim stresimden dolayı sıkıntılı olsa da 2. ayın başında geceleri 1 kere olmak kaydıyla mama verip, tum gun bouinca anne sütü alarak olusan bir rutinimiz oluştu. Altuğ'unun 40 çıkıp, bakıcı teyzesi Necle Hanım başladıktan ve birbirimize alışammız kısa sürdu.İsyerinde berabercalistigim doktorlarımın da desteğiyle işe erken başladım. evde sadec Altuğ ile ilgilenmek çok güzeldi, fakat içine girdiğim Lohusa depresyonundan b,r an evevl silkelenip çıkmama gerekliydi. İşyeriyle konuşarak oğlum 3,5 aylık olduğunda yarım gün olarak işe başladım. Bir an evvel eski haytıma dönmek bana iyi geleceğini düşünüyordum. Gerçekten de iyi geldi ama bir yandan da minicik bebeğimi bırakıp, işe geldiğim içinde suçluluk duyuyordum.
Sütüm Altuğ doğduğundan beri hep az olduğu, sadec o an için yeterli olduğunda depoda sütüm yoktu. Sabah evden çıkmadan Altuğ'uyu emzirip evden çıkıyordum. Bne gelinceye kadar evde yedek sütümü eğer yoksa da mama hazırlıyordu, Necla Teyzesi.İşyerinde satt yaklaşık 10-10:30 civarı sağıyordum. Bir de çıkmadan önce 13:30 da sağıyordum. Bu sağdığım sütler ertesi gün içindi.Bir tek pazartesi zor oluyordu, hafta sonu sürekli emdiği için yedeğimiz olamıyordu.Eve geldiğimde saat yaklaşık 14:30 civarı oluyordu. Biraz oynuyor, hasret giderip emzirmeye başladığımızda sütüm toplanmış oluyordu. Altuğ doya doya emdikten sonra yaklaşık 3 saat arayal emziriyordum. Sadece gece uyuduğunda 1 kere mama veriyordum. Ama gece 3 saatte bir emzirip,
 ardından da sağıyordum.

İşyerinde kendime ait odamoın olmasından dolayı şanslıydım.Medelanın elektrikli ve pilli olan pompasını kullanmıyordum. Bazen de sanki daha az sütüm var gibi hidssettiğimde , hastanede var olan pompayı kullnıyordum. Sağdığım sütleri Avent'in viz cuplarına koyup, bebek odasının buzdolabında eve gidene kadart bekletiyordum. Eve getiriken de Avent'in ısıyı sabit tutan çantalarını kullanıyordum. Bu ürünler vazgeçilmezim oldu, yaklaşık 9 ay boyunca.
Altuğ ilk 6 ay çoğunlukla anne sütü, yanında mama ladı,  6 aydan sonra kendi kendine emmeyi terke ederek 9 ay da biberonla anne sütü aldı.
Bu süreç boyunca bol bol su içtim, beslenmme dikkat etim. Fakat sütümün az olması nedeniyle çevrenın de baskısıyla , biraz da yemek yemeyi sevmem nedeniyle her türlü süt yaptığı idda edilen şeyleri denedim, yedim içtim. halbuki bol bol ılık syu içip, protein ağırlıklı beslenmek, stres yapmamak bev bol bol bebekle beraber diinlenmek yeberaber dinlemnmek yeterli olacaktı. Sonunda bu 9 aylık süt maceram boyunca lohusalık da verdiğim 8 kiloyu üstüne 2 kilo daha ekleyerk tamamladım.oğlumun tombul annesi olarak da şimdi hayatıma devam etmekteyim:))))

Bebegim Geliyor: BEBEĞİMİZLE İLK TEMAS, ANNE- BABA-BEBEK BAĞLANMASI...

Bebegim Geliyor: BEBEĞİMİZLE İLK TEMAS, ANNE- BABA-BEBEK BAĞLANMASI...: ''BİR BEBEK ÇEVRESİNDEKİ HER ŞEYİ GÖREN, DUYAN, KOKLAYAN, DOKUNAN VE ÖZÜMSEYEN, MÜKEMMEL DONANIMLI BİR İNSANDIR.'' Doğumdan sonra ki ilk b...