20 Şubat 2012 Pazartesi

ÇALIŞAN ANNENİN BEBEĞİNİ EMZİRMESİ

Anne ve bebeğin ayrı kaldığı durumlarda anneler sütlerini saüğarak saklayabilirler. Bu nedenle her anne memesini nasıl sağacağını ve sütlerini nasıl saklayacağını öğrenmelidir.Süt sağmak için elle sağmanın yanımnda mekanik ya da elektrik ile çalışan pompalar kullanılır.


Çalışan annelerin geceleri bebeklerini emzirmeleri daha da önem kazanır; bu durum da anne ve bebeğin aynı odayı paylaşmasında fayda vardır.

Çalışan anneler kanunların ve yönetmeliklerin emziren kadınlara tanıdığı hakları iyi bilmeli ve bunları kullanmalıdır.İşverenlerin de işyerlerinin çıkarı açısından annelerin emzirmelerini özendirmeleri gerekir.Çünkü emziren annenin bebği daha sağlıklı olur, işyerinde aklı evde kalmaz ya da hastalık yüüznden sık sızın almak zorunda kalmaz.

BEBEK ODASININ HAZIRLANMASI

Evinizi bebeğiniz için hazırlarken ona ve huzur dolu bir köşe ayırmalısınız.Doğumu izleyen ilk aylarda , hatta ilk yılda, bebeğinizin kendine ait bir odasının olmasına gerek yoktur. Bebeğin beşik ya da karyolasınıkendi yatak odanıza yerleştirebilir, üstelik böylelikle gece uyanmalarının sizde yaratacağı gerginlik ve yorgunluğu en aza indirebilirsiniz.
Bebeğinize ait bir oda hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, temiz havanın rahatça dolanıp ışığın içeri girebileceği, sessiz bir ortam yaratmaktır. Bu nedenle bebek odasının gereksizz eşyalarla, mobilyalarla ve oyuncaklarla doldurmayın.sadelik belki de en önemli noktadır. Çok fazla eşya, çok fazla renk, çok fazla müzik bebeğinizi aşırı uyayarak gerginlik yaratabilir.Doğum hediyesi olarak gelen oyuncakların hepsini aynı anda bebeğinize sunmanıza gerek yoktur.
Karyolasına takılabilen , normalde eli ya da ayağıyla erişemeyeceği yükseklikyte asılı duran dönenceler başlarada bebeğinşze yeterince ilginç gelecektir.Oyuncakları bebeğinize gelişimine uygun bir sırada vermeniz daha doğru olacaktır.
Bebek odasını hazırlarken onun rahatını sağlamak ve tehlikeden korumak gerektiğiniz aklınızdan çıkarmayın.Emeklemeye başlamadan önce bebekler en sık düşme sonucu yaralanmaktadır.Evinizi ve bebek odasını düşme tehlikesine karşın gözden geçirip gerekli önlemleri alın.( örneğibn alt değiştirme sırasında ve ya banyo yaparken)
Bebek odası temizliğine bebeğiniz aranıza katılmadan önce ev temizliğini ne-asıl yapıyorsanız aynı şekilde devam edin.Haftalık olarak elektrik süpürgesiyle tozları alın. Silkelemek ya da el süpürgesiyle süpürmek, odada var olan tozların havaya daha çok dağılmasına neden olur. Üstelik bu yollarla odayı mikroptan arındıramazsınız. Toz tuttuğu ve ortamdaki nemi emdiği için bebek odasu-ının zemin kaplamasında halı kullanılması uygun değildir. Odanın yaz-kış her gün, öğleden sonraki j-jerhangi bir saatte en az 5 dakika havalandıtrılması, ortamdaki havanın değişmesi açısından gereklidir.

Bebegim Geliyor: BEBEİMGELİYOR DOĞUMA VE BEBEĞE HAZIRLIK KURSUMUZ M...

Bebegim Geliyor: BEBEİMGELİYOR DOĞUMA VE BEBEĞE HAZIRLIK KURSUMUZ M...: Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki biraz endişelendiğiniz şeyler olabilir. Gebelik, doğum ve en sonunda u...

TAZE BABALARA ÖNERİLER:

Her ne kadar aileye yeni katılan bir bebeğin sorumluluğu ağırlıklı olarak annenin üzerinde olsa da ,gerçekten bebek bakımı sadec anneyi ilgilendiren bir konu değildir.Gerekannenin bu zorlayıcı dönemi en sıkıntısız şekilde atlatması,gerek bebeğin sağlıklı gelişiminin garantiye alınması açısından babanın desteği eşsiz önem taşır. Erkeklerin yaşamlarındaki en önemli ve en zevkli görevi yerine getirirken dışlanmaları ya da kendilerini geri çekmeleri büyük hata olacaktır. Bir erkeğein çocuğuyla ilgilenmesi ve eşine destek olması taktir edilecek bir durumdur.



Taze babalara rehberlik edebilecek pratik önerilerden bazıları;

*İşler zor gelmeye başlayınca ara verin. Bazen dünyanın sizi çıldırttığı anlar olabilir.O anada herşeyi bırakın, dışarı çıkın, bir derin nefes alın, gexzin ve tekrar eve dönün.
*Önceliği ailenize tanıyın.hayatınızda geriye baktığınıuzda daha fazla çalışmadığınız için hayıflanmazsınız ama bebeğiniz ile daha az zaman geçirdiğiniz içinb üzülebilirsiniz.
Onunla yerde yuvarlananın, uyurken onu syretmenin, hiçbir şey yapmadan etfrafında gezinmenin mutluluğunu yaşayın.
*Bol bol oynayın. Bebekler ile oyun oynamak kadar rahatlatıcı bir aktivite yoktur.Onların güvenini kazanmak ayrı bir mutluluktur.
*Bebeğinizn kolay taşınabilir olmasının rahatlığını yaşayın.Bebeğinizi yanınızda tşımaktan korkmayın.Onu her yere götürebilirisiniz.Dış uyaranlar bebekler için iyidir. Bebekler sandığınıdan çok daha iyi yol arkadaşı olurlar.
*Bir gün için çok fazla plan yapmayın.Bebeklerle herşey daha uzuzn sürer.
*Bebeğinizle ilgili bir sağlık sorunu olduğunu düşünüyorsanız doktorunu arayabilrisiniz.Aama paniklemeyin. Bebekler göründüklerinden daha güçlüdürler.
*Yeni bab olmuş diğer kişilerle konuşun. Onların tecrübelerini dinleyin.
*Kendinize dikkat edin.Araba kullanmanıza, beslenmenize özen gösterin.Tehlike içeren hareketlerden kaçının.Bebeğinizin uzun bir süre size ihityacı olacak. Sağlıklı ve neşeli bir baba bebeğinize vereceğiniz en buyuk hediyedir.
*Eşinize karşı sabırlı, destekleyici ve anlayışlı olun. Doğum yapmak güç iştir; doğumdan sonra da hormonlar inip çıkar. Eşinizn sizin zamanınıza ve i,lginize ihtiyacı vardır.
*İç güdülerinize güvenin.Başkalarının önerilerini dinleyin, tecrübelerinden öğrenin ama çocuğunux konusunda en büyük otoritenin kendiniz olduğunu unutmayın. Hiç kimse bebeğinizi ve eşinizi sizin kadar tanıyamaz.


Evde geçirdiğiniz tüm gün hiç bitmeyecekmiş gibi gelir.Bebekler günün büyük kımında uyur. Siz bebeğinizn bu uyku vakitleri, ruti olarak yaptığınız işler için kullanmak zorundasınız. Ancak, bebekler bir uyuyup bir uyanırlar ve kendi isteklerine göre beslenirler.Bebeğinzin bu beslenme , bez değiştirme ve uyuma döngüsü bitmeyecek gibi gelebilir.İLk günlerde kendinzi halsiz hissetmeniz de büyük b