23 Kasım 2012 Cuma

SEVGİLİ İŞARKADAŞIM İKİZ ANNESİ HÜLYA'NIN ANKET/ RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))

*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
İkiz bebeklere hamile olmama rağmen aslında rahat bir dönem geçirdim.Ama hep temkinli olmak zorundaydım.toplam 18 kilo aldım ve doğumdan sonra 3. Ayın sonunda tümünü geri verdim.

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Dünya durdu :) ve sadece onlar vardı…

*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
 2 yaşındalar.
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
iki kişilik ailemizin bir anda dört kişi olması hayatımızı kökten değiştirdi tabi ki.. Daha önce hiç hissetmediğim inanılmaz bir sorumluluk duygusu başladı.Artık sadece çocukların rahat olacağı, eğlenebileceği iyi vakit geçirebileceği mekanlarda bulunuyoruz.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
haftaiçi çalıştığım için sadece Pazar bir tam günü çocuklarımla geçirebiliyorum.O günde sabahtan akşama kadar aktivite peşinde koşuyoruz.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Artık daha hoşgörülü bir insan olduğumu düşünüyorumJ daha sabırlı ve daha planlı..
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı? 
Her ne kadar rahat olmaya çalışsam da korumacı bir anneyim sanırım..
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Çocuklarım 15 aylık olana kadar çalışmadım.Çalışmaya başladıktan sonra yeni düzene adepte olmak hem benim hem de çocuklar için bir süre zor oldu. Çocuklarıma yeterince zaman ayıramıyorum düşüncesi insanı gerçekten zorluyor. Ama ben çalışan bir anneyim ve hayatımı buna göre düzenlemek zorundayım..
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz? Kullanımı en rahat olacak ve uzun süre kullanabileceğim ürünler tercih ediyorum..kıyafet konusunda giydiklerinde rahat hareket ettikleri terletmeyecek ürünler olmasına dikkat ediyorum.oyuncaklarını bebekken biz seçiyorduk ama artık kendi tercihlerini alıyorlarJ bebekken beslenmeye yardımcı ürünler alırken çok fazla dikkat ettiğim şey vardı..bpa içermesin cam olsun vs..
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı? 
Benim çocuklarım 2 yaşında olmalarına rağmen çoğunlukla püre yiyorlar..bunun avantajı hala her şeyi yedirebiliyor olmam..abur cuburdan olabildiğince uzak tutuyorum eve de almıyorum..aslında yemeleri gerekn her şeyi yiyorlar fakat püre olarakL katı gıdaya geçtiklerinden beri her zaman öğünlerine uygun beslendiler..elimde tabakla hiçbir zaman koşturmadım..yemek için zorlamadı..ama yemedi diye de hemen arkasından sevecekleri başka bir şey de vermedim..
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?sadece 2,5 ay emzirebildim...

Hülya Ruşan ZARA

TEŞEKKURLER:))

29 Aralık Bebekesya ile Dogum Sonrasi Bebek Egitimi



  
Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki biraz endişelendiğiniz şeyler olabilir. Gebelik, doğum ve en sonunda ulaştığınız bebek.. Bunlar bir anne ve baba adayının hayatında dönüm noktalarıdır. Biz bu dönüm noktanızın en iyi şekilde olması için sizlere destek vermeye çalışıyoruz.. Bu eğitimdeki amaç, bebeğiniz dünyaya geldikten sonra evde ki düzeni kolayca kurabilmenize yardımcı olabilmektir. Doğum öncesinde nasıl doğum planı yapıyor ve ona göre hareket etmeye çalışıyorsak, evdeki ilk günler içinde bu tip bir plan yapmanın yararlı olacağını düşünüp, bu eğitim programını hazırladık. Ağırlıklı olarak bebek ve bakımından bahsedeceğiz.


 Bu eğitim programın da ; 

*Bebek Bakımı ile ilgili tüm detaylar anlatılacaktır!!!
 -Göbek bakımı,
-Yeni doğan sarılığı,
-Bebeğin altının değiştirilmesi,
 -Bebeği tutuma ve taşıma,
 -Bebeği giydirme,
 -Yenidoğan refleksleri,
 -Bebeğin yıkanması,
 -Bebeğin gazının çıkarılması,
-Bebek için rahatlatma masajı,
 -Bebeğin aşıları,
-Bebeğin uyku düzeni,
-Bebeğin tırnaklarının kesilmesi ve bakımı,
-Bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları  ana başlıkları altında olacaktır.

 Bu eğitimin sonunda elinizde bir planınız oluşmuş olacak. Bebeğinizi nasıl besleyeceksiniz?, Size destek olacak ürünler nelerdir?, bebeğinizi nasıl yıkayacak, altını nasıl temizleyeceksiniz? Kimler ilk günlerde size nasıl destek verebilir? Gibi konuları netleştirmiş olacaksınız. Bunun yanı sıra bebeğiniz için gerçekten neler almalısınız? Bunu da netleştirmiş olacağız.İsteyen anne ve baba bebeklerimiz üzerinde uygulama yapabilecekler..

 Eğer sizde bu eğitimimize katılmak isterseniz;  13 Kasima kadar iletisim bilgilerinizi iceren bir e-maili 
ertugrul.esra@gmail.com atabilirsiniz.
www.bebekesya.com  hakkında detaylı bilgi için tıklamanız yeterli... 
Eğitim yerimiz: Kabataş ‘dadır.
Adresi: Ömer Avni Mah. İnebolu Sok. No: 37 34427 Kabataş - Beyoğlu / İstanbul    Ücreti: 50 TL