6 Aralık 2012 Perşembe

SEVGİLİ LUNA ORGANİZASYONUN SAHİBESİ HALE'NİN ANKET / RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


Luna Organizasyon


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Rahat bir hamilelik geçirdim, 7. Aydan sonra çok fazla iştahım açıldı ve son aylar en çok kilo aldığım dönem oldu. Toplamda 20 kg. aldım. Doğumdan sonra 2 yıl içinde tüm kilomu verdim. Çok fazla su tükettim. Son bir yıl içinde ise tatlıdan uzak durarak, karbonhidratlı gıdaları keserek ve beyaz ekmek tüketmeyerek kilo verdim.
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Genel anestezi ile sezeryan ameliyatı olduğum için uyandığımda pek kendimde değildim. Bebeği emzirmem için yanıma yatırdılar, güldüğümü hatırlıyorum. Birde odada ki  herkese “sessiz olun, kızım uyuyor” diye çıkışmışım, fakat ben pek hatırlamıyorum J
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
3 yaş 4 aylık
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Her annenin ki gibi çok fazla değişti. Artık her bireye daha farklı bir gözle bakıyorum. Özellikle yaşlıları ve çocukları çok daha fazla önemsiyorum. Aile içinde yaşadığım sıkıntıların üstünü daha hızlı bir şekilde kapatıyorum. Hayat; kızım için iyi bir gelecek sunma, kendim için daha pozitif olma ve daha huzurlu bir yaşam sürdürebilme metoduna dönüştü benim için….

*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Kızımın kreşe gitmediği günler, sabah 9 civarında uyanıyoruz. Yumurta, peynir ve ceviz ana temalı olmak üzere kahvaltımızı ediyoruz. Saat 12 civarında hava müsaitse parkta değilse kapalı havuzda 1 – 1,5 saat vakit geçiriyoruz. Öğle uykusu, uyanma, hafif bir şeyler yeme, ihtiyaca göre kısa bir alışveriş turu yada yürüyüş yapabiliyoruz. Yada kızımın yaşıtında çocukları olan arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Hava durumu kapalı ise ve  ogün bir aktivite yapmadıysak da alışveriş merkezine gidiyoruz, oradaki etkinlik alanlarında vakit geçiriyoruz. Her Cumartesi mutlaka çocuk tiyatrosuna gidiyoruz.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi? *Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
İlk yıllarda daha korumacı bir anneydim ama şimdi rahat olmaya çalışıyorum. Kirlenerek oynamasına çok fazla takılmıyor, düşmesinde tehlike olmayacak yerlerde sürekli arkasında dolaşmıyorum. Kendi haline bırakınca, kendisine dikkat etmesi gerektiğini anladığını fark ettiğimden beri arkasında dolaşmıyor, gözümle takip etmeyi tercih ediyorum. Kesinlikle daha sabırlı, daha dirayetli ve daha pozitif biri oldum.


*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Kızım 2 yaşına geldikten sonra kendi firmamı  kurdum. Zaman yönetimimi ve randevularımı ayarlayarak işlerimi yürütebiliyorum. Fakat yine de zaman yetmediği için özellikle proje dönemlerinde neredeyse hiç uyumadan güne devam ediyorum.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Ben blog yazarı değilim ama sıkı bir blog okuyucusuyum.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Kaliteli, organik ürünler olmasına, sağlığa zararlı maddeler içermemesine, kullanışlı olmasına.
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Benim kızım yaşına göre fazla kiloda ve çok iştahlı bir çocuk. Bu nedenle çoğu anne çocuğunu yedirmek için uğraşırken bense yedirmemeye çalışıyorum. Market ve hazır gıda ürünlerinden sakınıyorum. Evimizde cola ve hazır meyve suyu bulundurmuyoruz, bizde tüketmiyoruz. Dolayısıyla o da alışamıyor. Bol bol meyve tüketiyoruz. Dışarı çıktığımızda da atıştırmalık istediğinde yanımda her zaman mevsimine göre meyve bulunduruyorum.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
18 ay boyunca bebeğim her istediğinde emzirdim.


Hale Oylumlu



Sorularıma cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim.