16 Aralık 2013 Pazartesi

Anne sütünü olmasının \ azalmasının birkaç nedeni

1 Eğer hamileliğin 34'üncü haftasından önce doğum riski varsa hem doğumu durdurmak, hem de bebeğin akciğerlerini olgunlaştırmak için tedaviden sonraki iki gün içinde süt seviyesi iyi oluyor. Ama 9 gün içinde doğmazlarsa annelerin süt sorunları oluyor.
2 Doğumda yaş, ne kadar ileriyse süt hacmi o kadar yüksek oluyor.
3 Çoklu gebelikte annede birden fazla plasenta oluyor; memeler daha fazla uyarılıyor. Çocuklar ikiz olunca anneler 'Sütüm yetmeyecek' diye korkuyor. Oysaki iki bebek taşıyan anne daha çok süt verebiliyor
4 Hipertansiyon olduğunda meme gelişmesi bozuluyor, annenin sütü azalıyor.
5 Bazı kadınların memeleri dışarıdan normal gözüküyor. Ancak içi boş oluyor ve süt veremiyorlar.
6 Çok büyük, şişman inekler fazla süt vermiyorlar. Aşırı beslenme nedeniyle büyük yağ hücreleri oluşuyor. İşte kadınlardaki obezite de şişman ineklerin durumuna benziyor. Obezite bir risk faktörü olduğundan yeterli süt üretilememesine yol açıyor.
7 İçe dönük düz meme uçları; obezite, hipertansiyon, vakumlu doğum ve acil sezaryenin risk faktörleridir.
8 Önceden sezaryen varsa, kişi 35 yaş üzerindeyse bu risk yükselir.
9 Yumurtalıklarda fazla kist olması, testosteron oranını artırıyor. Doğum, kistlere şifa gibi geliyor. İki hafta sonra memeden süt geliyor.
10 Çok fazla nane yemek, nane çayı ve sigara içmek sütü azaltıyor. Doktorlar özellikle bazı ilaçlara karşı dikkatli olunmasını istiyor.
11 Doğuma yakın dönemde kullanılan antidepresan, sütün geç gelmesine neden oluyor. Ödemi aşırı olan annelere idrar söktüren meyve ve sebzeler öneriliyor.
12 Meme tipi de önemli. Memeler arasında üç parmaktan fazla aralık varsa bu durum risk faktörünü oluşturuyor. Gebelik sırasında damarlar görülmeli, gerilen çizgilere dikkat edilmeli.
13 Aşırı sulu gıdalar tüketmek, sütün çok olmasına yardım etmiyor. Günlük tüketilen su miktarı, hem anneye hem de bebeğe yetiyor.
14 Aynı şekilde memelerden biri çok gelişmiş, diğeri az gelişmişse sorun oluyor.
15 Hipnoz ve yoga süt üretimini arttırıyor. Zihnin gevşemesi çok önemli.

YENİ BLOĞUM; http://tupbebekgebelikdogum.blogspot.com/

UZUN BİR SÜRE ÖNCE AÇTIĞIM FAKAT SONRA YAZI EKLEMEKTEN VAZGEÇTİĞİM BLOĞU TEKRARA AKTİFLEMEYE BAŞLADIM.

http://tupbebekgebelikdogum.blogspot.com/


Eğer anne olmak istiyor ve tüp bebek tedavisi yapmanız gerekiyorsa size danışmanlık vererek , yol göstermeye ve bu sürecinizde maddi ve manevi olarak sizlere ekibimizle birlikte  destek vermeye çalışacağız.

Bize ulaşmak için 0212 375 64 9*0 numaralı telefondan ya da ertugrul.esra@gmail.com e-mail adresimden ulaşabilirsiniz.

15 ARALIK EMZİRME SEMİNERİM





15 Aralık da Emzirme seminerim çok renkli geçti. çoğunlukla hamilelerin katıldığı bu seminere, bu sefer yeni anneler ve bebişlerinin katılımı daha yoğunluktaydı.
Yeni anne olmuş ve bebeğiyle emzirme sıkıntısı yaşayan ,kolik bebeği olan anneler ve hamileliğinin ortasında olan hamilelerim vardı.
Bu sefer program daha geniş oldu.Çünkü hamile annelere anlattıklarımın yanı sıra bebişleri olan annelerin emzirme problemlerini konuştuk.Kendi emzirdiğim dönem aklıma geldi.
Seminer düşündüğümden uzun sürse de bebeklerle çok güzel geçti.
Emzirme seminerimin bitiminden sonra Bireysel olarak benimle emzirme konusunu görüşmek isteyen bir anne bebeği ile geldiler. Marga Yaşam Atölyesinde böylelikle ilk Bireysel Emzirme danışmanlığımı da vermiş oldum.
Sizler de bebeğinizin emzirme sıkıntısını konuşma, emzirme hakkında merak ettikleriniz varsa ister Emizrme seminerime gelebilir, isterseniz de bireysel görüşme yapabiliriz.
ertugrul.esra@gmail.com bana e-mail atarak bilgi alıp, kaydınızı yaptırabilirsiniz.

IBS FUARINDA BEN:)



Pek çok arkadaşımın standının  olması nedeniyle IBS Anne -bebek fuarı benim için çok özeldi.Fuarda hem yeniliklerden haberdar olacağım, hem de arkadaşlarımı görecektim. Cumartesi günü işten çıkıp, fuar merkezine ulaştım.





Kapıdan girdim ve biraz ilerledim ki bu sene sayelerinde birçok firma ve fuarın etkinliklerinden haberdar olmamı sağlayan Sevgili Fikirdenk'in annelerinden Sena ile karşılaştım.
Ardından Miniaktivite, Yeşilanne,Tutumlu anne, Muhteşem ilk yıl, Doğumistan, Hassasanne, Avent,Tavsiye evi,E-sumer.... birçok arkadaşım ve standlarını ziyaret ettim.




Bunun dışında bu sektörde olan ve benim bilmediklerimi inceledim.
Çocuklar için de muhteşem etkinlikler planlamışlar. Maalesef Altuğ babasıyla beni almaya geldiklerinde araba da uyuduğu için , katılamadı.
 Yeni anneler ve hamileler için birçok fırsatın bir arada olduğu muhteşem bir fuardı.