31 Ekim 2013 Perşembe

“AYAS”, AİLESİ İLE BİRLİKTE EĞLENCE YOLCULUĞUNDA!

 
Türk sineması, 22 Kasım’da yepyeni bir çocuk kahramanla tanışıyor! “Ayas” ve ailesinin eğlenceli, komik maceraları, beyaz perde de çocuklara keyifli anlar yaşatacak.
6 yaşındaki minik “Ayas”ın, ailesi ve arkadaşlarıyla İstanbul’da maceradan maceraya koşmasını ve başından geçen keyifli serüvenleri konu alan çizgi sinema, aynı zamanda “Ayas”ın sıcacık, sevgi dolu ve kalabalık ailesini de izleyiciye tanıtıyor. “Ayas”, en yakın arkadaşları olan kuzenleri Özgür ve Mustafa, abisi Mehmet, ablası Özlem, annesi Güler ve babası Ahmet ile birlikte yaşadığı apartman dairesinde, şehir hayatını tecrübe etmekle birlikte, sokaklardaki oyun eğlencesini ve unutulan sokak kültürünü de yeni nesillere sevdiriyor.
 
 
Sokak kültürünü, aile bağlarını ve sıcaklığını, Düşyeri’nin İstanbul’uyla birlikte seyirciye en eğlenceli şekilde sunan “Ayas”ın maceraları 22 Kasım’da tüm sinemalarda!
 
Fragman Linki: https://www.facebook.com/photo.php?v=160458387493542

GALATA KULESİ’NDEN PEMBE MESAJ

Tarihi GalataKulesi’nde, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak için animasyonlumuhteşem gösteri düzenlendi
 
 
Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ve General Electric (GE) işbirliğinde, meme kanseri hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla Galata Kulesi’nde 30 Ekim’de muhteşem görsel şölen düzenlendi. Meme kanseri farkındalığına destek vermek isteyenler, sosyal medyada #GalataPembeOluyor
başlığı altında attıkları mesajlarla görüşlerini paylaştılar. GE, her tweet için MEMEDER’e 1 TL bağışta bulundu; etkinlik kapsamında 20 bin tweet’e ulaşılması hedefleniyor.
 
MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği) ve GE (General Electric), meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla 30 Ekim, Çarşamba günü saat 19.00’da İstanbul’un en önemli tarihi yapılarından Galata Kulesi’nde büyük bir görsel şölen düzenledi. Galata Kulesi, etkinlik çerçevesinde 29 Ekim, 30 ve 31 Ekim tarihlerinde de pembe renkle ışıklandırıldı.
Etkinlik kapsamında, 30 Ekim’de Galata Kulesi’nin formuna uygun olarak tasarlanan animasyon videosu birden fazla projeksiyonla yansıtılarak (video mapping),tarihi yapıda etkileyici bir görüntü oluşturuldu. MEMEDER ve GE işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte başta kadınlar olmak üzere tüm kamuoyunun meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi.
Animasyonlarla büyüleyici bir görüntüye bürünen Galata Kulesi’ndeki aktiviteyi izleyenlere bilgilendirici broşürlerin yanı sıra, “Erken teşhis hayat kurtarır” yazılı pembe bileklikler armağan edildi.
GE’DEN ANLAMLI BAĞIŞ
Meme kanseri farkındalığına destek vermek isteyenler, sosyal medyada #GalataPembeOluyor hastag’ini kullanarak mesajlarını paylaşma imkanı buldular. GE, gönderilen her tweet karşılığında MEMEDER’e 1 TL bağışta bulundu.GE, meme kanseriyle mücadele konusunda yapılan çalışmaları desteklemek üzere yaptığı bu bağış çerçevesinde 20 bin tweet’e ulaşmayı hedefliyor.
Etkinlik aracılığıyla toplumun dikkatini erken teşhisin önemine çekmeyi amaçladıklarını belirten GE Türkiye Başkan ve CEO’su Canan Özsoy, “GE olarak onkoloji alanında 50 yılı aşkın bir deneyime sahibiz. Kanserle mücadele alanında geliştirdiğimiz Healthymagination taahhüdümüz kapsamında global ölçekte toplam Ar-Ge bütçemizin 1milyar dolarını ileri kanser teşhisi ve moleküler görüntüleme kapasitesinin yanı sıra biyofarmasötik ilaç üretimi ve kanser araştırması alanında dünya standartlarında teknolojilerin geliştirilmesine ayırmaktayız.
Kanserle mücadele konusundaki taahhüdümüz, teknoloji entegrasyonu, kanserle mücadele ve hasta bakımının kişiselleştirmesi, kanser araştırmalarında ileri adımların atılması, tanı ve tedavilerin geliştirilmesidir. Kansere karşı verdiğimiz mücadelede insanların bilgisinin ve bilinç düzeyinin artırılmasına odaklanıyoruz. Böylece hastalığı bir bilinmez olmaktan çıkarabilir ve Türkiye’deki tüm kadınlara bu konuda harekete geçmek için güç verebiliriz” dedi.
Türk kadınları arasında meme kanserinin görülme sıklığındaki artışa dikkat çeken GE Sağlık Türkiye ve Orta Asya Başkanı ve CEO’su Siavosh Moussavi, meme kanseri bilinçlendirme çalışmaları konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, “Kanserin erken teşhisi sayesinde meme kanserine yakalananların hayatta kalma şansını artırmayı hedefliyoruz. GE Sağlık, kanser konusunda 50 yılı aşkın bir süredir inovatif sağlık ve tanı teknolojileri geliştiren küresel bir liderdir. Dünyada ve Türkiye’de meme kanseri ile mücadele etmek öncelikli taahhütlerimizden biridir. Bu alanda kamu ve özel sektörle, sağlık kurumlarıyla ve diğer önemli paydaşlarla işbirliği yapıyoruz. Çalışanlarımızın meme kanseri ile mücadele için verdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz. Küresel Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında, Memeder ile birlikte yaptığımız bu çalışma ile halkımızda farkındalık yaratabilmek ve meme kanserine karşı birlikte mücadele etmek istiyoruz” dedi.
Kadınların düzenli biçimde kendini muayene etmesi, doktora danışması, meme taraması yaptırması ve daha çok egzersiz yapmasının sağlığı koruma ve hastalığın seyrini değiştirme gücü vereceğine dikkat çeken Moussavi, “Meme kanseri, yalnızca kadınların değil, bütün toplumun sorunudur. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Kadın erkek her birimiz bu konuda duyarlı olmalı ve meme kanserinden kaynaklı ölüm oranlarını düşürmeye yardımcı olacak aksiyonları almayı ihmal etmemeliyiz” şeklinde konuştu.
MEMEDER Başkanı Oya Kösemen, “Kadın kanserleri arasında en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde en önemli konu erken tanı. Tedaviye erken başlayabilmek için öncelikle toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Bu tür aktiviteler ile aslında yapmak istediğimiz meme kanseri riskine karşı kadınlarımızın sürekli olarak kendilerini kontrol etmeleri. Yıllardır yürüttüğümüz çalışmalar meyvelerini verdi be bu yıl Sağlık Bakanlığı mamografi tarama yaşını 40’a indirdi. Bu bizim için çok önemli bir gelişme oldu. Meme kanserine karşı mücadelemizin katlanarak büyüyor olmasından çok memnunuz. Ana destekçimiz GE’ye ve Beltur A.Ş.’ye teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.