31 Temmuz 2012 Salı

RAMAZAN VE TÜP BEBEK TEDAVİSİ


Ramazan ve orucun gerek hamileler, gerekse kısırlık tedavisi gören hastalara bir takım etkileri olmaktadır. Gebelerin sık sık yemeleri ve bol su içmeleri önerildiğinden, uzun yaz günlerinde oruç tutmaları çok kolay olmamaktadır. Yine de oruç tutmak isteyen gebelerin bazı şeylere dikkat etmeleri günü daha kolay geçirmelerini sağlayabilir. Mutlaka sahura kalkmalı, mümkünse sahuru sabaha daha yakın saatlerde yapmalıdırlar. Sıvı tüketimi önemli olduğundan en az 1,5 - 2 litre sıvıyı iftar - sahur arasında tüketmeye dikkat etmeliler. İftarda birden fazla yemek kan şekerinde düzensizliklere yol açabileceğinden, iftarda açlığı bastırıp bireyler yedikten 1 - 2 saat sonra tekrar yemeleri daha doğru olabilir. Ramazanda tatlı tüketim gereksinimi daha fazla olmaktadır. Gebelerin buna dikkat edip, çok fazla şekerli besin tüketmemeleri yerinde olur. Yine kolalı ve şekerli içeceklerden kaçınıp, su, ayran, süt ve limonata tercih edilmelidir. Mümkünse öğle saatlerinde uyuyup birkaç saati dinlenerek geçirmek yararlı olacaktır. Vitamin ve diğer alınması gereken ilaçlar iftar ve sahur arasında bölüştürülerek alınabilir.
Bir diğer konu da çocuk isteği nedeni ile tedavi gören hastalar Ramazan’da da bu tedavilerini rahatlıkla sürdürebilirler. Yumurtalıkları uyarmak amacı ile günde bir veya 2 defa yapılan iğneler iftardan sonra rahatlıkla yapılabilir. Zaten normalde de bu iğnelerin aksam saatlerinde yapılmasını tercih etmekteyiz. Bu tedavi yaklaşık 8 - 10 gün devam etmektedir. Ultrason kontrolleri karından yapılabilir, bunun için hastanın muayene öncesi tuvalete gitmemesi işlemi kolaylaştırır. Yumurtalıklar uyarıldıktan sonra yapılan yumurta toplama işlemi anestezi altında yapıldığından hasta o gün oruç tutamaz. Yine aynı şekilde embriyo transferi yapılacağı gün de bol su içmesi gerektiğinden oruç tutması uygun olmaz. Transfer sonrası ilaç kullanımı oruç tutmaya engel değildir. Bu durumda da ilaçlar iftar sahur arasında alınabilir. Tedavideki kadınların eşleri de yumurta toplama gününde sperm vereceklerinden o gün oruç tutmaları mümkün değildir. Aşılama yapılacak hastalar da sadece aşılama günü oruç tutamaz, diğer tedavi günlerinde tedaviye ve oruca engel bir durum yoktur. Orucun aşılama veya tüp bebekte başarıyı etkilediğine ilişkin bir istatistik mevcut değildir.
www.gebeyiz.biz alıntıdır.

ANAEL AİLE MERKEZİ












Kaç zamandır Ahun Hanımla sözleşiyorduk, fakat Altuğ'unun hastalığı , hastane derken ancak dün Ahun Hanım Ve İris Hanımla tanışma fırsatım oldu. İkisi de çok pozitif, sıcak ve güler yüzlü..



Yaptıkları iş ve benim yaptığım eğitimlerim hakkında konuştuk. Tomatis Yöntemiyle Frekans Çalışmaları yapıyorlarmış. Daha önceden sitelerinden ve bir kaç blogdan okumuştum. Fakat bu kadar etkili bir yöntem olduğunu ve bilimsel gerçeklerle de desteklendiğini bilmiyordum.


Sitelerinde de bahsettikleri gibi anne karnındayken her şey başlıyormuş.

'' Anne karnındaki nefes, sindirim, kan akışı gibi bedensel sesler yoğunlukta olmasına rağmen, fetus, anne sesine fokuslanıp, yan sesleri yok etme kabiliyetini geliştirir. Anne iyi ruh halindeyse, o zaman yüksek frekanslar anne sesinde mevcut olduğu için fetus onu duyar ve odaklanmak ister. Böylece fetus filtre mekanizmasını oluşturmaya başlar. Fetus o anda odaklanmış bir şekilde yan sesleri yok eder ve anne sesini büyük bir dikkatle filtreler. Bu konsantrasyon iletişim, başarı, okul ve ders başarısının altyapısını oluşturur. 

Anne sesi bebeğin dış dünyaya ilk kapısıdır. Anne sesinin melodisi ve ritmine çocuğun dikkat edip etmeyeceğini belirtir. Mutlu, rahat pozitif br ses, fetusun dinleme isteğini artırır. Hayatının geri kalanındaki iletişim becerileri o zaman oluşan şablonlarla belirlenir. Aktif dinlemek sadece dinlemek ile ilgili değildir. İçinde dikkat ve konsantrasyon da vardır. Bütün algı ile bir yere fokuslanmak, anda olmak ve iletişimde olmaktır. O aktif dinlemek esas olarak yaşama giriş kapısıdır. ''
Ban çok enteresan bir yöntem geldi. 10  seans almanız gerekiyormuş, fakat 3-4. seanslarda etkisi dışarıdan bile belli oluyormuş. Hatta otistik bir çocukla çalışmışlar ev bu çalışmanın daha ortalarındayken ilk kez anne demeyi başarmış. Bu beni gerçekten çok etkiledi.
İnşallah kendime bir zaman ayırıp, bu deneyimi yaşamak bende istiyorum.
Sitelerine bakarsanız birçok şeye yararlı. Hamile kalmadan önce bu hizmetten yararlanmak, hem hamilelik sürecini hem de bebeğinizin daha sakin olmasına yardımcı oluyormuş. İsterseniz 2 Ağustos'da ''Almak''ile ilgili söyleşine katılarak bebeğinze kavuşurken kendinize de minik bir hediye verebilirsiniz.