18 Ekim 2013 Cuma

MİNİAKTİVİTE'NİN ANNELERİ BERRİN VE SEMİN'İN E-KİTABI ÇIKTI!!!!




Sevgili Miniaktivite'nin anneleri Berrin ve Semin bizler için çok güzel bir e-kitap hazırlamış ve devamı da gelecekmiş..
Oyun hamuruyla oynamak Altuğ'unun da en sevdiği oyundu. Ben de  hemen satın alacağım. Hem nasıl yapıldığını öğrenip, hem de aktivite önerilerini uygulayacağız.Sizde bilgi almak niçin aşağıdaki yazıyı okuyup, hemen sipariş verebilirsiniz..



Neden Ev Yapımı Oyun Hamuru Tarifleri Ve Aktivite Önerileri Kitabını Almalıyım?
Tecrübelerimizle hazırladığımız e-kitabımızda kendi oyun hamurlarınızı farklı tarifler ile hazırlayabilirsiniz. oyun hamurunuzu bir kez kendiniz denedikten sonra ne kadar keyifli ve kolay olduğunu siz de keşfedeceksiniz. hazırladığınız oyun hamurları ile evde yapabileceğiniz birbirinden keyifli etkinlik önerileri de bu e-kitabın içerinde yer almaktadır.
Oyun Hamurunun Faydaları
Oyun hamuru her yaştan çocuğa uygun olduğu için mükemmeldir. Küçük çocuklar oyun hamurunu keşfederken basitçe eğlenirler, hamuru sıkmak ve ezmekten ayrıca keyfi alırlar. Yürümeye yeni başlayan ve okul öncesinde olan çocuklar oyun hamurunun çeşitli malzemeler eklenerek bir oyun sahnesi haline dönüştürülmesini isterler.  Daha büyük çocuklar oyun hamurunu model ve oyun alanı oluşturmak için kullanırlar. çocukların ince motor becerilerini geliştirip, parmak kaslarını çalıştırmak için yapabilecekleri en keyifli aktivitelerden birisidir.

Daha önce ev yapımı oyun hamuru denediyseniz ve artık uzmansanız; e-kitabımızın içerisinde size yol gösterecek faaliyetler, eğlenceli fikirler ve yeni bilgiler bulacaksınız.
Eğer hiç evde oyun hamuru denemediyseniz e-kitabın içerisinde yer alan talimatları takip ederek başarılı sonuçlar alabileceğiniz tarifleri bulabileceksiniz.
Bu bir e-kitap olduğu için dünyanın her yerinden satın alabilir ve çocuklarınız ile kaliteli etkinlikler yapmaya başlayabilirsiniz.
 “Şimdi Satın Alın” düğmesini tıkladıktan,Miniaktivitenin ilgili sayfasına yönlenecek, sonra PayPal güvenli ödeme sitesine yönlendireceksiniz. Ödemenizi isterseniz tüm kredi kartları ile yada varsa paypal hesabınız ile yapabilirsiniz. Ödeme işleminin ardından açılacak sayfadan e-kitabınızı anında bilgisayarınıza yada mobil cihazınıza yükleye bileceksiniz!
Ev Yapımı Oyun Hamuru Tarifleri ve Aktivite Önerileri Kitabımızın ücreti 9.90 TL’dir.

MİNİAKTİVİTE EKİM VE KASIM ETKİNLİK TAKVİMİ


Etkinlik Takvimi:
29 Ekim Salı 11.00 Cumhuriyet Bayramı Atölyeleri
2 Kasım Cumartesi 13.00 Şemsiye Atölyesi
16 Kasım Cumartesi 13.00 Ebru Atölyesi
23 Kasım Cumartesi 13.00 Anneler için Süs Kabağı Tasarımı Atölyesi
30 Kasım Cumartesi 15.30 “Makarna Lütfen” Tuğba Bayburtluoğlu ile Güvenli Gıda ve Etiket Okuma Yöntemleri.
Anneli oyun gruplarımız 14-23 ve 24-36 ay olarak hafta içi Çarşamba ve Cuma günleri hafta sonu Cumartesi yapılmaktadır.

http://www.miniaktivite.com/etkinlikler/ buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Hangi yaşa hangi etkinlik uygun görebilirsiniz..

“BEBEİMGELİYOR” ESRA ERTUĞRUL İLE EK GIDAYA GEÇERKEN BİLMEMİZ GEREKENLER



         



 Hepimiz bebeklerimiz doğduğunda nasıl bebeğimi emzireceğim, sütüm yetiyor mu gibi kaygılar yaşadık. Zamanla herkes belli bir düzen oluşturdu.
Tam “oldu” derken bebeklerimizin artık ek gıdaya geçmesi gerekiyor. Bu dönem çoğu anne için yine bir kaygı, kafa karışıklığı demek. Eğer sizin de kafanız karışıyor, acaba nereden başlasam, doğru mu yapıyorum acaba gibi kaygılar taşıyorsanız bu eğitimim tam size göre.

 Ek gıdaya geçerken ;
-Ek gıdalara neden başlanır?
-Ek gıdalara ne zaman başlanmalıdır?
 -Anne sütü alan bebeğe 4. Aydan sonra ek gıda başlanmalı mı?
 -Anne sütü alan bebek, 6-12 ayılık dönemde nasıl beslenmeli?
 -Ek gıdalara başlayınca anne sütü azalırsa ne olacak?
 -Ek gıdalara başlarken dikkat edilecek konular nelerdir?
 -Bebek ek gıda istemezse ne yapılabilir?
 -Pürtüklü gıda alırken bebek öğürürse ne yapılabilir?
-Acaba blender kullanmalı mıyım?
-Diş çıkarma döneminde ne yapmalı?
 -Ek gıdalara başlandığında anne-bebek ilişkisi
 -Bebek ne zaman kaşık kullanmaya başlanmalı?
 -Devam sütleri, kaşık mamaları hakkında bilmeniz gerekenler
 -Örnek tarifler konularını içermektedir.

 Eğitimlerimize ister bebeğinizle ister tek başınıza katılabilirsiniz.

Eğitim yeri: MARGA YAŞAM ATÖLYESİ
www.marga.com.tr

Eğitim ücreti: 100TL
Bu arada bu eğitme online olarak da katılabilirsiniz. Online olarak katışım ise 70TL..İstanbul dışında olmak ya da mekan uzak diye gelememek yok artık:)) Bu fırsat için İnternetannelerine teşekkürler..
 İnternetannelerinin desteklediği bu eğitme katılanlara sürprizi var. Her katılımcıya Homend'den %50 indirim verecekler.
www.internetanneleri.com
Seminere katılımcı sınırlıdır, rezervasyon için ertugrul.esra@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

LOHUSALIKTA NASIL BESLENİLMELİ?



* Her şeyden önce; annenin vücudunun toparlanması ve bebeğin sağlığı için 30 ile 40 gün arası süre tanınmalıdır. Doğum sonrası programı; hem anne hem de bebek için, 40'ıncı günden sonra, yani lohusalık dönemi sonrasında ayarlanmalı.

* Süt salgısının artması için günde üç-üç buçuk litre su içilmeli.

* Hamilelik sonrası süt salgısının artması için iyi bir beslenme programının düzenlenmesi gerekir. Bu programın içinde en önemli madde iyi bir kahvaltıdır. Kahvaltıda; laktozsuz süt ve meyve olmalıdır. Ara öğünlerde ise üç kase komposto ve gaz yapmayan meyveleri, özellikle de elma, kivi ve armut yenmesini öneririm. Meyvelerin kabukları da soyulmuş olmalıdır.

ÇORBA İYİDİR
* Ana öğünlerde ise mönü; gaz yapmayan bol soğanlı kabak, ıspanak, fasulye ve pazı gibi sebzelerden oluşmalı.

* Yine ana öğünlerde sütün artması için çorba içilmesi çok önemli. Çorba için de; domates, şehriye, yayla ve soğan çorbasını öneririm.

* Proteini eksik bırakmamak içinse balık, tavuk ve et dengeli bir şekilde tüketilmeli. Ayrıca süt salgısının düzenlenmesi için, gün aşırı sütlü tatlı yenmeli.

* Doğum sonrası ilk ayda vücut toparlanırken, 10-11 kilo verilmelidir. Bunun için hamilelikte beslenmenin de çok iyi bir şekilde ayarlanması gerekiyor. İlk beş kilo; emzirme döneminde yavaş bir şekilde, süt salgısı korunarak verilmeli.

* Ben bu programa diyet olarak değil, anne sütünü dengeleyecek beslenme programının düzenlenmesi olarak bakıyorum. Yani bu programla; annenin süt salgısını iyi düzeyde tutarak hem zayıflaması, hem de kilo vermesi sağlanmış olur.

DİYET SÜTÜ KESER
* Genellikle ilk aylarda bazı anneler 'sütüm artsın' düşüncesi ile fazla yemek yerler. Bu da annenin fazla kilo almasına sebep olur. Diğer taraftan anne doğumdan sonra hızlı bir şekilde kilo verme isteğine girerse, süt salgısını da azaltmış olacaktır.

* Anne eğer hızlı kilo verme sürecine girerse; vücutta vitamin ve mineral eksikliklerine neden olur. Bu sebeple metabolizma hızı yavaşlar, dolayısıyla kilo vermesi zorlaşır.

* Annenin regli olup olmamasının, süt salgısı ve kilo verimi üzerine direkt etkisi vardır. Anne regli olmuşsa süt salgısı azalır. Kilo verimi hızlanır. Anne regli olmamışsa süt verme süreci uzar, kilo verimi de yavaş olur.

* Bebek emziren anneler; bol su ve komposto içmeli, gün aşırı sütlü tatlı, bol meyve ve bol soğanlı sebzeler yemelidir. Bu süreçte sıvı gıdaların artırılması da şarttır. Komposto ile havuç, mandalina ve portakaldan oluşan taze sıkılmış karışık meyve suyu içilmelidir.

* Vitamin açısından zengin olan nar, anne sütünün artmasını da sağlar.


Ayda iki kilodan fazla vermeyin

Lohusalık döneminde kilo vermek için kendinize hedef koyun ve bu hedefi ayda iki kilo verecek şekilde belirleyin. İlk kilolar atıldıktan sonra kilo yavaş yavaş verilmelidir. Verdiğiniz kiloların kalıcı olması da ayrı bir önem taşır. Bu nedenle bu dönemde annelerin haftada bir düzenli olarak takip edilmesi gerekir. Beslenme programı, bir diyetisyen tarafından, kilo verimine göre düzenlenmelidir. Örneğin annenin süt salgısı azalmışsa, diyetin karbonhidrat miktarı artırılmalıdır. Yani daha bol makarna ve meyve yemesi, meyve suyu ve komposto içmesi gerekir. Diyeti ayarlarken proteini de unutmamak lazım. Süt salgısının artması için en iyi protein kaynağı balıktır.


Emziren annenin mönüsünde kivi, elma ve komposto olmalı

SABAH:
* 50 gr. peynir
* İki dilim ekmek (tam buğday)
* Haftada iki defa bir adet yumurta
* Domates (kabuğu soyulmuş) VEYA
* Bir bardak süt
* Sekiz kaşık mısır gevreği
* Bir adet elma

ARA ÖĞÜN:
* İki elma veya iki kivi veya iki armut + Komposto

ÖĞLE:
* Bir kase çorba
* Bir tabak sebze yemeği (ıspanak, fasulye, kabak)
* Bir kase yoğurt
* Bir dilim ekmek
* Domates

ARA ÖĞÜN (15.00):
* Bir kase komposto (kurutulmuş meyvelerden yapın. Komposto yaparken şeker koymayın. Yapılan kompostonun kurutulmuş meyve tanelerini de yiyin.)

ARA ÖĞÜN (17.00):
* İki elma veya iki armut (kabukları soyulmuş)
* 1 kase komposto

AKŞAM:
* Bir kase çorba
* 350 gr. balık veya bir tavuk göğsü
VEYA
* Bir tavuk butu veya beş köfte
* Bir dilim ekmek
* Salata

ARA:
* İki elma veya iki kivi
* 1 kase meyve kompostosu

Lohusalıkta anne kendisine nasıl bakmalıdır?


Doğum sonu kanamanın azalması için rahim, karından tutularak sıkıştırılmalı, karına masaj yapılmalıdır. Doğal olarak ilk günlerde kanlı, sonra pembe, daha sonra kahverengi akıntı olur. Birkaç haftadan sonra beyaz akıntı başlar. Doğumdan sonra olabilecek en erken zamanda ayağa kalkmak ve hareket etmek kan dolaşımı için olduğu kadar barsakların iyi çalışması için de yararlıdır. Ancak lohusa yine de çok yorulmamalıdır. İlk günlerde istirahat etmemek, kanamaya ve ağrıya yol açabilir. Doğumdan hemen sonra ağrı varsa, ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Ateşlenme hissedilirse derece ile ölçülmelidir. Yüksek ateşte (38 derece) kesinlikle doktora danışmak gerekir. İlk iki gün içinde dışkılama olabilir. Olmazsa kabızlığı önleyici yöntemlere başvurulmalıdır.
Emzirme sırasında annenin rahat oturması için yardım edilmelidir. Oturmak istenmiyorsa yan yatarak da bebek emzirilebilir. Emzirmenin başlangıcında memeler acıyabilir. Bebek doğru emiyorsa bu acı giderek azalır ve bebek emdikçe tümüyle geçer. Bebek memelerdeki sütü boşaltacak şekilde sık sık emzirilirse, memelerde süt birikimine bağlı anneyi rahatsız edecek şişlikler kızarma ve ağrı olmaz. Olduğu takdirde sütü boşaltmak, emzirmeden önce sıcak su ile pansuman ya da banyo yapmak emzirdikten sonra memelere soğuk su ile pansuman yapmak şikayetleri azaltır.
Doğum sonu lohusanın kontrolu niçin önemlidir? Ne zaman yapılması gerekir?
Her annenin doğum yaptıktan sonra kendi sağlığı açısından kontrol edilmesi gerekir. En az bebek kadar onu dünyaya getiren annenin sağlığı da önemlidir.
İlk iki ay (60 gün) içinde lohusanın doğum sonu kontrolü yapılmalıdır. Muayene yapılarak annenin sorularının cevaplanacağı bu doktor kontrolü ihmal edilmemeli olabildiği kadar erken zamanda yapılmalıdır.
Doğum sonu dikişlerin bakımı nasıl yapılır?
Dikişler için en iyi bakım temizliktir. Tuvalette taharetlenme her zaman ön taraftan (idrar yapılan yer) arka tarafa (makat) doğru yapılmalıdır. Makat çevresinde bulunabilecek dışkı mikropları dikişlere ya da idrar borusuna ulaşırsa iltihaplanmaya neden olur. İltihaplanan dikişler kaynayamaz ve yara açılır. Kızarıklık, şişlik ve aşırı ağrı dikişlerin atma belirtisidir. Dikişler atınca açılan yara temizlenmelidir. Açılan yara tekrar dikilebilir. En iyisi hiç açılmaması için dikişlerin temiz tutulmasıdır. Doğumdan sonra yıkanmanın dikişlere bir zararı olmaz. Sabunlanmış elle temizlik yapılabilir. Sonra, dikiş bölgesi su ile durulanmalı ve her zaman kurulanmalıdır. Kurulanma, temiz tuvalet kağıtları ile yapılmalı, kağıt atılmalıdır. Her seferde ayrı ve temiz bir bez kullanılamayacağı için bezle kurulama doğru değildir. Temizlik için rivanol ya da tavsiye edilen başka ilaçlı sular da kullanılabilir. Ancak nasıl temizlenirse temizlensin dikiş bölgesi her zaman kurulanmalı, ıslak kalmamalıdır. Önemli başka bir nokta da kullanılan hijyenik bağların çok sık değiştirilmesidir. Uzun süre kalan hijyenik bağlar da iltihaplanmaya neden olabilir. Kanama olmasa bile hijyenik bağlar da iltihaplanmaya neden olabilir. Kanama olmasa bile hijyenik bağ en fazla 6 saatte bir değiştirilmelidir. Bu dönemde hazır hijyenik bağların kullanılması daha kolay ve güvenlidir.
Doğumdan sonra anne ne zaman yıkanabilir?
Anne, kendini yıkanabilecek gibi hissettiği her an yıkanabilir. İlk yıkanmalar ayakta ve duş şeklinde ya da su dökünerek olmalıdır. Su dolu leğene ve küvete oturmadan sık sık yıkanabilir. Normal bir doğumdan 24 saat sonra da banyo yapılabilir. Sezaryen doğumdan sonra genellikle dördüncü günde dikişler alınır ve ertesi günü yıkanabilir.
Doğum sonrası dönemde anne nasıl beslenmelidir?
Doğumdan sonra anne bebeğini emzirirken gebelik öncesi döneme göre hergün en az 1 litre daha fazla su ve sulu gıdalar, 2 tane meyve ya da 2 tabak sebze yemeği, 3 dilim ekmek ya da 1 bardak süt ile beslenmesine ilave yapmalıdır. Gebelikte aldığı kan hapları doğumdan sonra bir ay daha kullanılır. Eski ağırlığa hemen dönmek için acele edilmemelidir. Annenin eski kilosuna kavuşması altı ay sürebilir. Anne şişmansa her ay iki kilogramlık bir ağırlık kaybı olabilir. Süt salgısı bundan etkilenmez. Ayda iki kilogramdan daha fazla zayıflama diyeti uygulanmamalıdır. Ancak unlu, yağlı besinlerden fazla yememeye dikkat edilmelidir.
Lohusa doğum sonu kabızlıktan nasıl kurtulabilir?

Kabızlığı ortadan kaldırmak için jimnastik yapmak yararlıdır. Ayrıca 3 - 4 porsiyon sebze ve meyve yemek, kabukları ile yenebilecek sebze ve meyvaları kabuklarını soymadan yemek kabızlıktan kurtulmak için faydalıdır. Kuru baklagil (mercimek, fasulye, nohut) ve kepekli ekmek yemek, aç karnına 1 bardak ılık su veya kayısı suyu içmek de yararlıdır. Beyaz ekmek, makarna, pirinç, az yağlı besinler, yeterince sıvı içilmemesi, dengesiz beslenme, fazla çay ve kahve tüketimi kabızlığı arttırdığı için bunlardan kaçınılmalıdır.