2 Ekim 2011 Pazar

BEBEĞİMİZLE İLK TEMAS, ANNE- BABA-BEBEK BAĞLANMASI

''BİR BEBEK ÇEVRESİNDEKİ HER ŞEYİ GÖREN, DUYAN, KOKLAYAN, DOKUNAN VE ÖZÜMSEYEN, MÜKEMMEL DONANIMLI BİR İNSANDIR.''

Doğumdan sonra ki ilk bir kaç saat, bebeişinizle anne- babanın ilk temas kurduğu, son derece değerli ve önemli bir zamandır.Yapılan bazı araştırmalar sonucunda anne ile bebebğin ilk karşılaşması ileri günlerdeki ilişkilerini gerçekten çok büyük etken.


Anne  ve babanın bebeğini ilk kez kucağına almasıyla ilk fiziksel temas gerçekleşir.Bu sırada anne- bebek -baba arasında bir sevgi bağı kurulmuş olur. Bıu bağ, anne-bebe-bebek ilişkisisnin sağlıklı olması için son derece gereklidir.iki taraflı bir bağdır, bu.Bebek, anne- babanın yüzü, kokusu, sesi, bebeğin beyninmde güçlü bir yer edinir.Öte yandan ise anne- baba, bebeklerine sırılsıklam aşık olurlar.Bu aşk, uykusuz geceler katlanmada ve anne babalığa alışma döneminde onlara yardımcı olacaktır.

Bebeğin bakımında her iki ebeveyn de sırayla görev almalıdır.Böylece her ikiside bebekleriyle güçlü ve yakın bir bağ kurduğundan emin olabilirler.Bebeğinizin kucağınızda yatarken onu şefkatle okşayın ve çıplak göğsünüze bastırın. Böylece sıcacık bir ten temasıı sağlamış  olursunuz.