14 Kasım 2012 Çarşamba

SEVGİLİ HÜMEYRA UZUNER'İN ANKETİME / RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Çok sakin bir hamile değildim, duygusal gel-gitlerim fazlaydı. Toplamda 14,5 kilo aldım, süt sağmayı bıraktığım 12. ayda 3 ay rejim ile eski kilomun da altına indim.

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Çok ağrım vardı, çok yorgun hissediyordum, o yüzden o mutluluk gözyaşları ya da heyecanı bende olmadı ama çok mutlu olmuştum tabi.

*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında? 
21 aylık
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Tabi çalıştığım için tüm boş zamanlarımı onunla geçirmeye çalışıyorum, kendime ayırdığım zamanlar oldukça sınırlı. Gece uykusuna geçiş saatini çok önemsediğimden mutlaka evde olmaya çalıştığımdan buna göre program yapıyorum.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Sabah kahvaltısı, birlikte evi toparlama, pepee izleme, sonrasında başbaşa oyun, öğle uykusu, dışardaki işlerimiz varsa birlikte dışarı çıkma, mümkün olduğunca park, yemekleri ve banyo sonrasında yatış.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Önceliklerim tamamen değişti. Eskiden benim için önemli olan birçok şey değişti ve artık hayatım tamamen kızım üzerine endeksli.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı? 
Uyku ve yemek konularında takıntılı, ama diğer konularda rahat. Doğalcı takıntım yok, gelişim kitaplarını çok okumam, biraz eski usullere göre yetiştirme taraftarıyım.
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için? 
Evet ettim, kötü bir lohusalık dönemi geçirdiğim için bana çok iyi geldi. Ama hafta içi birlikte çok az vakit geçirebildiğimiz için çok üzülüyorum.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor? 
Blogum yok. Ama belirli bloggerları okumayı seviyorum.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz? Açıkçası bpa free olması ve belirli markaları tercih etmem dışında çok dikkat etmiyorum.
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı? 
Hayır yok. Öğünlerini atlamamasına ve yoğurt/süt/et tüketmesine dikkat ediyorum.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz? Zorlu bir süreçti, ilk 5,5 ay mama destekli, sonrasında sadece anne sütü+ek gıdalar şeklinde 14 ay emzirdim. 5,5 ayda işe başladım 12. Aya kadar sağdım.


Hümeyra Uzuner

Sorularıma cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim.

MİNİAKTİVİTE 'NİN ANNELŞERİNDEN SEMİN'İN ANKETİME / RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


Mini Aktivite

*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
17 kilo aldım ..10 ayda hiç özel bir diyet veya spor uygulamadan eski halime dondum.Normal bir hamilelik geçirdim ama 8.ayda doğurdum.Normal doğum.

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Ağladım…çok yoğun sevgi ve koruma duygusu gibi bir şey,hala anlatamam ne hissettiğimi … ?

*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
2,5
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Benim değil artık onun yaşamı var sanki…benim doğumgünüm yok onun var,benim yemeğim yok onun var ,benim kıyafetim yok onun var …. Maalesef bizde işin ayarı biraz kaçtı. 
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Beraber kahvaltı ,park ,uyku ve tekrar yemek gezme-tozma,uyku gibi bir rutin var eğer özel bir program veya iş  yoksa.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Anne olduktan sonra daha evrensel oldum …çevre kirliliğinden tutun da zeynep’ in beraber bu dünyayı  paylaşacağı yavruların da mutlu eğitimli sevgi dolu olmasını  sağlamak ister bir güç diler oldum …
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı? 
Gizliden çok korumacı & kontrolcü ama açıktan bunu hiç belli etmeyen ,belki de etmediğini sanan ?!
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Devam etmedim ,zor olmadı .Sabah 9 aksam 7 mesaisini ve İstanbul trafiğini pek sevmiyormuşum onu anladım….ama Zeynep beni yeni iş sahibi yaptı,kendi işimi kurdum.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Bloğum yok ama anne-çocuk atölyeme gelenlerle tecrübelerimi paylaşmak ve onlar için sürekli kendimi bu konuda güncel tutmak hoşuma gidiyor.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Organik –fiyat –kolay ulaşılabilirlik
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Tatlıya çok düşkün kızımın tatlı tercihini meyveden yana yapamasına gayret ediyorum.paketli gıda mümkün olduğunca az alıyorum;organik ürünlerden sürekli temin edebileceklerimi (yumurta,süt,tavuk,çiftlik balık,ekmek,pekmez ) alıyorum gerisine çok kafamı takmamaya çalışıyorum.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Evet .18ay

Adı-soyadınız, varsa bloğunuzun linkini ve e-mai adresinizi de eklerseniz çok memnun olurum.
Semin Arslanoğlu

 CEVAPLAR İÇİN ÇOK TEŞEKKUR EDERİM:))

114 kadın bu kitapta buluştu... KIZLARINDAN BABALARINA MEKTUP VAR!



 



Babalar ve kızları  arasındaki o çok özel, kızların tüm yaşamlarındaki en önemli düğümlerden biri olan ilişkiyi, kızları babalarına mektup yazarak anlattılar.

Bir zamanlar babalarının küçük kızları olan üç kadın ‘Hadi’ dedi ve çeşitli yaşlardan, farklı kesimlerden, ayrı görüşlerden, içlerinde tanınmış isimlerin ya da tanınmış babaların kızlarının da olduğu yüzden fazla kadın kağıdı kalemi eline alıp yaşamlarındaki ilk erkeğe, babalarına yazdıkları bir sayfa mektupla onların kendileri için ne kadar önemli olduğunu tüm yalınlığıyla ortaya koydular. Kimi ‘babam keşke hayatta olsaydı,’ diye iç geçirirken kimi ‘zamanında keşke yan yana dururken daha fazla anlatıp birbirimizi dinleyebilseydik,’ diyordu.  Bu hayata hazırlanırken babası kimine güçlü bir dayanak olmuştu, kimisi içinse babası hatırlanması bile  sonsuz acılar veren, en ufak tereddüt duymaksızın küçük kızını terk edip gitmiş bir adamdı.

Bir bakıma hepsi için tek bir gerçek vardı: içlerindeki küçük kız çocuğu salıncakla gökyüzüne doğru yükselip saçları rüzgarla savrulurken arkasında durup onu sallayan adamın güçlü kollarının öne doğru her gidişte kendisini daha yükseğe çıkaracağından emin olmak, salıncaktan inerken bir yeri incinmesin diye elini tuttuğunda onun avucunun sıcaklığını hissetmek istiyorlardı.

Geliri 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) kanalıyla, çocukların eğitimi için bağışlanacak olan bu kitap, belki de daha önce ortaya konmamış “nasıl bir kız babası" olunacağının bir kılavuzu niteliğinde.

Kadınlar yazdıkları mektuplarla kendi dünyalarından bir kapı açtılar. Size de bu kapının ardındakileri keşfetmek kalıyor… 

Bir de bakmışsınız elinizde kağıt kalem, siz de mektup yazıyorsunuz ya da üzerinde “İmza: Kızın” yazan bir zarf ellerinizde duruyor… Kim bilir?




21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV)

1992 yılında eğitim konusunda ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak amacıyla kurulmuş, yüzlerce çocuğa her yıl karşılıksız eğitim bursu veren, Umut Kızlar projesi ile on beş yıldır kız çocuklarının okuması için maddi manevi destek sağlayan, 3’ten 73’e eğitim seferberliği ile başladığı yolculuğuna, köyden kente aydınlanma projeleri ile devam eden ihtiyacı olan herkese eğitim kaynakları yaratmayı, onların düşünen ve üreten bireyler olmalarına olanak sunmayı ilke edinmiş bir vakıftır.