7 Ekim 2013 Pazartesi

SEVGİLİ HASSASANNE ECE'NİN ANNENİN İKİZLERİNİ SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLEDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ? 'Anne Sütünü Nasıl Arttırabilirsiniz?'' SİTESİNDEKİ YAZISI.. SİZLER İÇİN:))


Sevgili Hasassaanne Ece beni kırmadı ve sitesinde kendi gibi hasassananeler için paylaştığı yazısını bloğumda sizlerle paylaşmama izin verdi..Daha detayları ve aneşleikle ilgili tüm yazıları için;



 'Anne Sütünü Nasıl Arttırabilirsiniz?'

Yeni annelerin en büyük derdi budur. Benim de 3 çocuğumu büyütürken en hassas olduğum konulardan biridir anne sütü.

Ne yapsam da daha çok anne sütüm olsa? 


İşte bebeklerimin ilk yılında aklımda devamlı bu soru vardı. Oğlum Alper zamanında doğmuştu ve doğduğu günden başlayarak çok güzel emdi. Çok şükür hiç sorun yaşamadık ama o da çok süt isteyen ve çok hızlı büyüyen bir bebekti. Devamlı emerdi ama güzel doyduğu için daha 2,5 aylıkken gece kalkmadan 12 saat uyumaya başlamıştı. Zaten aklınızda olsun gündüz karnı çok iyi doyan bebekler gece de daha iyi uyurlar. Kızlarım ikiz oldukları için ve benim rahim yetmezliği problemim nedeniyle 33 haftalık yani prematüre doğdular ve emme refleksi 34 haftalıkken geliştiği için hiç ememediler. Tabii ki "neyse ememiyorsunuz hadi bakalım alın mamaları!" demedim. Her Hassas Anne gibi başladım sütlerimi 3 saatte bir sağmaya ve günde 8 kere sağarak ilk 4,5 ay sadece anne sütüyle besledim ikiz kızlarımı. Hatta ilk 3 ay hem ikisini de anne sütüyle besledim hem de hergün 300 gr anne sütü arttırıp buzluğa attım. Buzluğu ağzına kadar anne sütüyle dolduran bu sütler sütümün azaldığı zamanlarda can kurtarıcı oldu. Sadece anne sütü aldıkları 4,5 aydan sonra da günde sadece 1 öğün mama aldılar 6 aya kadar. 13 aya kadar da günde yaklaşık 2 kilo süt sağdım ve onlara içirdim.

Günde 2 kilo süt sağacak ve ikiz bebekleri bile 4,5 ay sadece anne sütüyle besleyecek kadar sütü nasıl ürettim?


  • Günde 4 litre su içtim
  • Aldığım kalori miktarını azaltmadım yani diyet yapmadım.
  • Sabah 3 Öğle 3 Akşam 4 olarak günde 10 adet BİRA MAYASI TABLETİ aldım. Bunlar alkolsüz ve hem anneye hem süte çok faydalı. GNC dükkanlarından veya aktarlardan bulabilirsiniz. B vitamini deposudur. (doktorunuza danışıp öyle kullanın)
  • bol bol bulgur, balık ve yeşillik yedim.
  • tatlı yemenin bir faydası yok, sadece kilo yapar
  • Mutlaka 3 saatte bir göğsünüzün boşalması lazım; ya bebeğiniz emecek ya da sağacaksınız. Boşaldıkça süt yapımı artar.
  • Bebeğiniz kuvvetli ve tam ememiyorsa çift başlıklı ve elektrikli bir pompa edinin ve 3 saatte bir sağın.
  • Moraliniz yüksek olsun. Ağlamak ve üzüntü sütü azaltır.

Bütün annelere bol sütler diliyorum. Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Bebeğiniz mutlu olur, daha iyi uyur ve daha güzel büyür. Gazı ve ishali daha az olur. Yapılan araştırmalara göre anne sütü alan bebeklerin IQsü bile daha fazla oluyormuş.

http://saglik.milliyet.com.tr/anne-sutu---iq-seviyesini-artiriyor-/cocuksagligi/haberdetay/06.11.2007/538801/default.htm


Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

6 EKİM'DE CHİCCO'NUN DESTEKLEDİĞİ BEBEİMGELİYOR DOĞUMA VE BEBEĞE HAZIRLIK EĞİTİMİNE KATILAN ANNE-BABALAR MEZUN OLDU:)))












Bu pazar günü Marga Yaşam Atölyesinde hamile kursumuzun son haftasıydı.
Bu hafta genel olarak Bebek Bakımını anlatmaya devam ettim .Özellikle Chicco'nun ürünleriyle eğitimime destek vermesi katılımcılar için de çok faydalı oldu. Pompayı, tırnak nasıl kesilir derken makası ,göğüs pedi denildiğinde ne demek istediğimi ürünleri görerek eğitimi pekiştirdik. O nedenle de Chicco'a çok teşekkür ederim.
Lohusalıktan da bahsettim.
Güzel geçtiğini düşünüyorum. Dersin sonunda katılan anne-babalara katılım belgelerini verdik. Onlarda minik bir hatıra olsun istedik:))

Bundan sonra '27 Ekim 'de Ek Gıdaya Geçiş
10 Kasım'da Bebek Bakımı ve 24 Kasım 'da Çiğdem ile birlikte Doğu kursumuz olacak. İlgileniyorsanız;
ertugrul.esra@gmail.com e-mail atarsanız size detaylı bilgi verebilirim..