17 Mayıs 2013 Cuma

HAMİLELİKTE EGZERSİZ




Hamilelik süresince egzersiz yapmanız özellikle önemlidir. Ancak, egzersiz yapmayı,bir çile veya vakit alan tatsız bir iş haline gelecek bir rutin olarak kurgulamamanız da önemlidir.

 Bedeninizi güçlendirmek için, hazırladığınız doğum kadar doğal yollar bulmalısınız. Yaptığınız egzersizleri çeşitlendirin ve günlük faaliyetleriniz ele alırken mümkün olduğunca sık egzersiz yapma alışkanlığı edinin.

Pek çok egzersizin aklınıza geldikçe yapılabildiğini fark edeceksiniz. Hatta bazıları sabah uyandığınızda yatağınızdayken veya gece yatmaya hazırlanırken bile yapılabilir.Eğer tempolu egzersize alışkınsanız, bu tür bir egzersizin bebeğinizin sağlığını riske atmayacağından emin olmak için doktorunuza danışın.

Düzenli egzersiz yapmanız temin etmenin en iyi yollarından biri, bir doğum öncesi spor ve egzersiz grubuna katılmaktır. Çoğunlukla, bu sınıflardaki anneler hamilelikleri ve yaklaşmakta olan doğumları konusunda oldukça iyimserlerdir.

Yürüyüş yapabileceğiniz en iyi egzersizlerden biridir.Bacaklarınızın yanısıra nefesinizi güçlendirmeye de yardımcı olur. Katı bir yürüyüş uygulaması takip etmeniz gerekmez ama fazladan biraz zamanı yaratmanın yollarını arayabilirsiniz; örneğin, arabanızı işyerinizin girişinden veya süpermarketten biraz uzağa park edebilirsiniz. Varacağınız yerin hemen yakınında olmayan bir girişi kullanın. İşteyken, başka bir yerden telefon etmek veya asansörle çıkmak yerine bina içinde yürümek için fırsat yaratın.Elinizden geldiğince sık yürüyün. Üzerinde yürüdüğünüz yüzeylerin düz ve güvenli olduğundan emin olun ve uygun ayakkabılar giyin.Temmpolu yürüyüş, hamileliğinizin başlangıcından ortalarına kadar olan dönem için şiyiydir.Ondan sonra, bebeğinizin çok fazla itilip kakılmaması için temponuzu biraz yavaşlatmak isteyebilirsiniz.