9 Kasım 2009 Pazartesi

ALTANCIĞIMA TASARLATTIĞIM TSHİRT


Sevgi arkadaşım çok güzel hamile tshirtleri tasarlıyor. Ben de ona eşim Altan'a doğum günü için birşeyler yapmak istediğimi söyledim. Beraber epey bir email trafiği sonrasında bu güzel thsirt geldi. Eğer sizlerde hamile thsirtü isterseniz Sevgi arkadaşıma email atmanız yeter...

Rahat ve sağlıklı bir doğum için neler yapmalı?



İyi bir eğitim sonunda doğuma hazırlanan ve doğumun nasıl olacağını öğrenen anneler, bilgi ve özgüven sahibi olurlar. O nedenle anne ve baba adaylarına Annelik Yolunda hamile kursumuzu tavsiye ederiz.Ayrıca zamanı geldiğinde kendi vücudunu ve doğum sancılarını da kontrol edebilir. Doğumunuzun rahat ve hafif geçmesi için uygulayabileceğiniz bazı önemli detaylar var.


•Doğuma yaklaştığınız dönemde daha çok sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.

•Kimi zamanlarda, doğumdan bir kaç gün önce vücudun bağırsakları temizlemesinden dolayı ishal meydana gelebilir.

•Hamilelik döneminizde nerede doğum yapacağınıza karar vermeniz önemlidir.

•Doktorunuzla yada doğum yapacağınız hastane personeliyle önceden görüşerek kendinizi ve bebeğinizi kontrol altına almalısınız.

•Doğum yaklaştıkça hafif işler yapmalı ve daha çok dinlenmelisiniz.

•Yoga yapabilirsiniz çünkü sizi hem zihinsel hem de fiziksel olarak doğuma hazırlar. Yoganın kas ve nefes kontrolü üzerindeki etkisi kanıtlanmıştır.

•Bir uzman gözetiminde kol, bacak ve sırt kaslarınızı çalıştırmak için havuza girebilirsiniz. Ayrıca bu aktivite genel sağlığınız ve fiziksel hazırlıklarınızla da birleştirilebilir.

•Bebeğinize şarkı söyleyin! Duygularınızı bebeğinizle bu şekilde paylaşarak, gerçek bir iletişim kurabilirsiniz.

•Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alın ve rahatlayın.
http://www.milupa.com/ (kaynak)

HAMİLELİKTE BACAK KRAMPLARI


Hamilelikte bacak krampları neden olur?


Hamileliğin çeşitli zamanlarında ayak veya bacaklarınızda kramplar
olabilir. Bu kalsiyum metabolizmasında veya vücudunuzdaki işlenme sürecindeki değişiklikten kaynaklanmaktadır. Bu krampları Önlemenin tek yolu yağsız veya az yağlı süt ve kalsiyumdan zengin
gıdalar yoluyla yeterli kalsiyumu aldığınızdan emin olmaktır.
Aldığınız prenatal vitaminde de bir miktar kalsiyum bulunmaktadır. Beslenme yolu ile yeterli kalsiyum alamıyorsanız prenatal vitamine ilave olarak ayrıca kalsiyum desteğini sizi takip eden sağlık çalışanına danışarak onun önerileri doğrultusunda alabilirsiniz.

Bacağınızda veya ayağınızda kramp olduğunda kasları nazikçe gererek krampları giderebilirsiniz. Eğer çok ani bir kramp olursa ayağınızı vücudunuza doğru gerin. Ayağınızı bacağınızı gerecek noktaya getirirseniz kramp daha da kötüleşir. Ilık ısıtılmış bir bez veya ılık ıslak havlu ile bacağınızın etrafını sarmak kasın dinlenmesine yardımcı olur.
 Bu arada ben de 23 haftalık gebe olarak, geçtiğimiz pazar sabahı acayip bir bacak krambı ile uyandım..İnanılır gibi değildi..Annelik Yolunda Hamile Kursunda anne adaylarına bacak krampları ile bilgi verirken, gerçekten nasıl olduğunu hayal edebiliyordum. Lakin düşündüğümdn fenaymış.. Benim doktorumun önerdiği magnezyum prepatını son 3 gün düzenli kullanmamamdan dolayı fena hissettim... Arkadaşlar lütfen doktorunuzu iyi dinleyin ve dediklerini mutlaka yapın...Her hamile de olması gerekmez, fakat böyle bir ihtimal olduğunu da unutmamak gerek. Yukarıda bahsettiğim gibi ayağınızı bacağınıza doğru çekmek, eşinizin kasılan bölgye masaj yapması gerçekten işe yarıyor...

LANSİNOH GÖĞÜS PEDİ


Lansinoh Tek Kullanımlık Göğüs Pedleri, giysilerin altından görünmeyecek doğal bir duruş için ultra ince, ama süper emici bir yapıya sahiptir.Yumuşak, kuru kalan astar sütün cilde temasını önler ve pedin içindeki özel polimer tarafından emilerek sızıntıyı önler. Kaymayı önleyen özel bant ile birlikte, ıslandığında dahi şeklini koruyan özel polimer yapısı sayesinden ekstra konfor sağlar. Pedler, hijyen ve rahatlık amacıyla tek tek paketlenmişlerdir, ambalajından çıkartıp çantanızda rahatça taşıyabilirsiniz.