27 Mart 2012 Salı

BEBEĞİNİZLE NASIL KONUŞUYORSUNUZ?


Bebeklerle iletişim yolları sayısızdır.Her anne- baba farklı yollar deneyebilirler.Bunları deneyebilirisiniz:

***Bebeği alıştırma seansları:
Bebeğinizie yaptığınız şeylerden bahsedebilirsiniz.''Şimdi bezini değiştiriyorum''''Tshirtunu başından geçiriyoruz''gibi...Mutfaktaysanız nasıl bulaşık yıkadığınızdan , nasıl yemek yaptığınızdan bahsedin..Bebebğiniz dedikleriniz anlamasa da sizin anlatmanız ve bebeğinizin dinlamesi, ona anlamayolunu açar.

***Ona sorular sorun:
soru sormaya başlamak için bebeğinizin size cevap vermesini beklemeyin.Kendiniz onunla röporttaj yapıyormuş gibi düşünün.bebeğinize çeşitli sorular sorun.. Buıgün yeşil tulumunumu yoksa sarıyı mı giymelk istersin?,akşam yemeği için et mi tavuk u pişireyim... gibiBir cevap için bir süre bırakın ve kendiniz yüksek sesle cevaplayın..

***Bebeğinize bir şans tanıyın:
Çalışmalar onlara yönelik konuşmak yerine anne-babaları onlarla konuşan bebeklerin daha erken konuştuklarını gösteriyor. Bebeğe sorularv sorarken ona ses çıkarması için fırsat tanıyın.

***Onun için herşeyi basitleştirin:
Bebekle konuşurken mümkün olduğundca basit cümleler kullanın.''Işığa bak!'', ''bye-bye'2 gibi..

***Zamirleri kullanmayın:
Kendinizden bahsederken anne kelimesini kullanın; bebek ben, sen, o zamirlerini anlamayacaktır.

***Sesinizi tizleştirin:
Çoğu bebek tiz sesleri tercih eder ve belki bu yüzden kadınalrın ses tonu erkeklerinkinden daha tizdir.Anneler bebekleriyle konuşurken genellikle seslerini bir ya da iki oktav daha  tizleştirirler.Bebekle konuşurken tiz sesle konuşun ve reaksiyonunu gözleyin..

***'Şimdi ve burada '' ya sadık kalmaya çalışın:
bebeğinize her şeyi anlatsanız da başlangıçta hiçbirşey anlamayacaktır.Anlamaya başladıkça bebeğinizin doğrudan görebildiği veya o anda yaşadığı şeyleri anlatmak daha uygun olacaktır.Bebeğin konsantrasyonu düşük düzeyde olduğundan anlattıklarınız tekraralayın ve üzerinde durun..

***Taklit edin:
Bebeğin seslerini taklit edin ve bunu bir eğlence haline getirin. bu , onun dil gelişimine katkı sağlayacaktır.

***Bebekle müzik yoluyla iletişim kurun:
İyi bir şarkıcı olamayabilirisiniz fakat bebekler sizin ne söylediğiniz umursamazlar.Müziğe jestlerle eşlik ederek bebeğin keyif almasını sağlayın.Eğer ortaam şarkı söylemeye uygun değilse, ninnilerleellerinizle eşlik edin, bu bebeğinizin neşesini arttıracaktır.

***Yüksek sesle okuyun:
İlk baştakelimeler ona anlamsız gelecektir.Ancak bebeğe nakarataları okuamak için erken değildir.Bebek dilinde konuşmak istemiyorsanız ona ciddi şeyler okuyun..

***Bebekten ipuçları alın:
Kesintisiz okumalar veya şerkılar herkesi olduğu gibi bebeğinizi de yorabilir.Bebeğiniz artık sıkılmışsa ona dinlenme fırsatı verin..

ALTERNATİF ANNE ANNELERİNE ANNE SÜTÜ VE EMZİRME SEMİNERİ

BEBEİMGELİYOR ANNE SÜTÜ VE EMZİRME KURSU


EMZİRME;HAYATA SAĞLIKLI BİR BAŞLANGIÇ!!!

Bir çocuk bekliyorsunuz. Gebelik, doğum ve emzirme dönemi, hayatınızın yepyeni bir kesitini oluşturur. Kadın olmayı belki de çok yoğun yaşayacağınız bu dönem hakkında daha fazla bilgi edinmek istersiniz.



Bu kursumuzdaki amaç size, emzirmenin gayet doğal olduğu güvenini vermektir.

Vücudunuz daha şimdiden kendiliğinden buna hazırlanmaktadır. Emzirmek kolay öğrenilir, ancak bazı küçük şeyler yüzünden çok zahmetli bir hal alabilir. Güçlüklerden kaçınmanız amacıyla, emzirmeyle ilgili en önemli şeyleri bu eğitimde toparladım.

Emzirme yoluyla çocuğa sıcaklık, korunma duygusu, huzur, koruma ve güvenlik vereceksiniz. Çocuğunuza hayat için mümkün en iyi başlangıcı sağlayacaksınız.

Kursumuzun İçeriği:

-Anne sütünün oluşumu ve üstünlükleri,

Anne sütüne nasıl başlamalıyım?

-Anne sütünün gelişimi

-Sütüm bebeğe yetiyor mu?

-Memeye yerleştirme ve emzirme pozisyonları

-Emzirme sorunları

-Anne sütünü Arttırmak için yapılabilecekler

-Emziren Annenin Beslenmesi

-Emzirme ve Baba

-Prematüre ve Düşük Ağırlıklı Bebeklerde Emzirme

-Çalışan annenin Emzirmesi ve İşe Adaptasyonu

-Biberon ve Emzik

-Emzirme Döneminde kullanabileceğiniz yardımcı malzemeler

Bu kursumuza ister hamileyken ister bebeğiniz yeni doğduğunda katılabilirsiniz. Babalarda size eşlik edebilir. Katılmak isteyen anne adayları ve yeni anneler
http://alternatifanne.com/girisimci-anneler-bebeimgeliyor-esra-ertugrul/
yazının altına yorum bırakmalrı yeterli olacaktır.

Dersimiz 2 saat sürecektir. Pazar günleri 11:00-13:00 arasında olacaktır.

Adres: Özgür cd. Pan Plaza no: 23 K: 3 Kavacık /Beykoz

BEBEĞİMİZDE RUTİN OLUŞTURMAK


Genellikle üçüncü ayda bebekler belli bir düzene geçerler.Tipik bir bebek her sabah aynı saatlerde uyanır, emer,kısa süre uyanık kalır,biraz kestirir, öğle yemeği saatlerinde yine uyanır, emer ve öğle yemeği saatlerinde yine uyanır,emer ve öğle sonunda uzun bir süre uyanıkkalır, yine emer ve akşam üstü yine uyur.Bu uyku anne-babanın uyku saatini gecerse saat 11 sıralarında onu uyandirıp besleyin. Bu andan sonra bebek altı saatlik bir uykuya dalar.
Bazı bebeklerin daha düzensiz bir hayatı vardır. Gün içinde değişik aralıklarla uyuyup beslenmek isteyebilirler.4 saatte bir uyanma ve beslenme düzeninde olmasalar bile bu bebeklerin kendi düzenlerine göre günlük programı ayarlamak mümkün olabilir.

Bazı bebekler de 3 ay geçtikten sonra bile belli bir düzene göre davranmazlar.Tamamen rastgele saatlerde beslenir, uyurllar,banyo yaparlar. Bunları bir düzene oturtmaya çalışın, çok emmesi can sıkıntısından dolayı olabilir.Bebeğinize uygun aktiviteler bulun..

İlk 2 ay içinde bebeğinizi emzirirken gece- gündüz kavramını anlayabilmesi içingündüz daha aydınlık ve sesli yerde , gece ise daha karanlık ve sessiz yerlerde emzirirerek bebeğinize gece-gündüz arasındaki farkı öğretmiş olursunuz. Gündüz emzirdiğiniz veya uyuttuğunuzda sesi tamamen izole etmezseniz, bebeğiniz daha sesli ortamlarda da uyuyabilir. Bu da siz dışarıdayken rahat etmenizi sağlar.
Bebeklein hepsi rutinleri severler. Hayatı belli rutinlerle dolu olan bebek , kendisine ne yapılacağını bilerek kendini güvende hisseder.Bu da bebeğinizin daha sakin ve rahat bebek olmasına jkatkı sağlar.
Bebeğinizin ilk doğduğu dönemden itibaren geceleri banyo yaptırıp, ardından masaj ve pijamalarının giyilmesie ve ardından da beslenerek uykuya geçiş yapılırsa uykularında da rahatlık olabilir. Bu uykuya geçiş seromonisine gecerken müzik dinletmek, ninni söylemek ve kitap okumak da önemlidir.
Bebeğiniz yılanmak için banyoya girdiğinde uyku saatinin geldiğini ve arka rakaya ne yapılacağını bilecektir.

Acele etmeden yavaş yavaş bebeğinize kendi rutinleriniz alıştırmnızı tavsiye ederim..