17 Şubat 2012 Cuma

EMZİRME DANIŞMANI OLARAK İLK EV ZİYARETİM

Doğum öncesinde Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Kursum vardı. Hamileliğim ortasına kadar bu eğitimlere devam ettim. Daha sonra oğlumun doğması, işe dönmem ve kendi toparlamam 2 yıl sürdü. Ve nihayet eğitimlere tekrar başladım.
Daha öncesden Doğuma ve Bebeğe Hazırlık kursumun içinde olna Emzirme eğitimini kendi yaşadığım deneyimler sonucunda ayrı bir eğitimin de olması gerektiğine karar vererek Anne Sütü ve Emzirme Eğitim programı hazırladım.
Anne sütü ve Emzirme eğitimimdeki amacım ; Anne ve anne adaylarına bu konuda teorik ve pratik bilgileri vermek .İlerleyen günlerde bebeklerini kucaklarına aldıklarında  ya da sorun yaşadıklarında arayabilecekleri bir kişinin olduğunu bilmeleri.
Doğum öncesinde eğitim aldıkları için emzirme ile ilgili bilgi sahibi olmaları kendilerine  olan güvenlerinin artmasını sağlayacaktır.Bu da Emzirme süreci esnasında gerçekten çok önemli..İşin büyük bir parçası , annenin kendine güvenmesi ve rahat olması çünkü.
Ben bloğumda , facebook da ve twitter da yapacağım kursların tanıtım yazılarını yayınladım. Sağolsun, internette tanıştığım arkadaşlarımın desteğiyle eğitim için başvuranlarım oldu. Bunlardan biri ; daha 37 günlük bir anneydi. Bir türlü kurs gününde ve daha sonra ders verdiğim yerde anneyle buluşmayı gerçekleştiremedik.Ben de hem bebeği bu havada dışarı çıkarmadan , anneyle evlerindeki sıcak ortamda bu eğitimi versem daha mı iyi olur diye düşündüm. Ve anne ile bunu paylaştım.Evlerinde buluşmaya karar verdik.
Ben bundan önce öğrencilik hayatım dışında tanımadığı hiçkimsenin evine gidip eğitim vermemiştim. Bu benim için bir ik olacaktı.Çok büyük bir heyecanla anne  ve bebeğiyle buluşmaya giitim.
Hastanedeki işimden çıkıp, karar verdiğimiz saatte anne ve bebekle buluştum. Çok tatlı bir minnoştu..Tahmin ettiğim gibi bebeği emebiliyordu. Fakat anne ilk günlerin verdiği , etraftakilerin baskısı altında sıkışmış.Hem anne ile hem de anane ve babanne ile  aynı ortamda eğitimimizi tamamladık. Eğitimim sonunda annemiz iki göğsünden bebeğini emzirmiş ve uyutmuştu. Küçük prenses o kadar güzel anneyi emmeyi becermişti ki..
Eğitim bittikten sonra evden ayrılırken annenin rahatlamış ifadesi içimi çok rahatlattı.

Ben de hemen twitterdan bir twit attım, içimden geldiği gibi.Twititm ardından arkadaşlarımın verdikleri cevapla geceyi çok mutlu tamamladım.

Bugünde telefonla nasıl olduklarını sorduğumda herşeyin yolunda olduğunu duymak beni çok keyiflendirdi.