26 Ağustos 2011 Cuma

FORD'DAN YARARLI BİR ETKİNLİK''"Ford Yıldızı" çocuklar için parlıyor''


Ford Otosan Tasarım Stüdyosu, UNICEF işbirliğiyle hayata geçirilen Stars Of Istanbul “Çocukların Geleceği Parlasın” sosyal sorumluluk projesi için “Geleceğin güvenlik teknolojilerini” üreten Ford misyonuna uygun bir Ford Yıldızı” tasarladı.
1.80 metre boyunda ve çocuk formunda olan Ford yıldızı, üzerindeki “Güvenli Sürüş - Drive Safe” yazısı ve emniyet kemeri ile çocukların hoşuna gidebilecek bir şekilde tasarlandı.

“Temel eğitim almayan çocuk kalmasın” hedefine destek olmak amacıyla, Ford’un her aşamada önemle üzerinde durduğu ve odaklandığı güvenlik konusunu, çocuklara eğlenceli bir biçimde anlatmayı amaçlayan Ford yıldızı, 1 Eylül - 1 Aralık tarihleri arasında Bebek Parkı’nda sergilenecek.

Ford yıldızının da içinde yer aldığı proje ile İstanbul’un çeşitli mekanlarında, halka açık alanlarda sergilenecek tüm yıldızlar, Aralık 2011 tarihinde yapılacak uluslararası bir müzayede ile satışa sunulacak ve sağlanan gelir UNICEF Türkiye projelerine bağışlanacak.

BEBEĞİNİZİ GÜVENLİ VE DOĞRU YIKAYIN, SAĞLIKLI BÜYÜSÜN...


Banyo vakti, bebeğinizle geçireceğiniz en keyifli zamanlardan biri olabilir. İlk başlarda tedirgin olmanız doğaldır, ama zaman içinde bebeğinizi yıkadıkça kendinize güveniniz artacak ve banyo, hem bebeğiniz hem de sizin için çok daha keyifli bir hale gelecektir.
Yenidoğan bebeklerin gözlerini kapatma refleksi henüz tam olarak gelişmemiştir.Bu sebeple onu yıkarken kullanacağınız şampuanın yenidoğan bebeğinize özel formüllü ve göz yakmayan özellikli olması son derece önemlidir.
 Hazırlıklı olun

• Bebeğinizi yıkamaya başlamadan önce ihtiyacınız olacak şeyleri elinizinaltında hazır bulundurun:
- Yenidoğan bebeklere özel geliştirilmiş şampuan 
- Nemlendirici losyon veya yağ
- Pişik önleyici krem
- Altını değiştirmek gerekebilir diye ıslak mendil ve bez
- Eğer göbeği düşmemişse göbek bakımı için %70’lik saf alkol
- Göz bakımı için bir parça gazlı bez ve kaynatılıp soğutulmuş su
- Kulak temizleme çubuğu
- Kurulama için 2 adet havlu
- Banyo sonrasında giydireceğiniz kıyafetler
• Yıkama işleminden önce suyun sıcaklığını kontrol edin. Bunun için dirseğinizi kullanabilirsiniz
.• Bebeğinizi hiçbir zaman elinizin uzanabileceğinden uzak bir yerde ve yalnız bırakmayın. Bebeğinizin vücudunu yıkayın
• Bebeğinizi küvetin içerisinde kolunuzun iç tarafına yatırın.
• Önce bir miktar ılık suyu vücuduna dökerek suya alışmasını sağlayın
• Avcunuzun içine bir miktar yeni doğan bebekler için özel olarak geliştirilmiş şampuan alarak bebeğinizin vücudunun önce ön bölümünü sonra da yüzüstü çevirerek arka bölümünü sadece elinizle ovuşturarak yıkayın ve durulayın
• Bebeğinizin göbeğine su gelmesi herhangi bir problem oluşturmaz. Bebeğinizin başını yıkayın
• Bebeğinizin başını yıkamak için onu tekrar ön tarafına çevirin ve kuaför usulü de denen şekilde yüzüne su gelmesini önleyerek saçlarını geriye doğru hafifçe ıslatın.
• Bir miktar şampuanla saçlarını yıkayın ve durulayın.
• İyice duruladıktan sonra elinize bir miktar su alarak yüzünü silin.
Bebeğinizi kurulayın
• Bebeğinizi sudan çıkarır çıkarmaz ılık bir havlunun üzerine alın. İlk havluyla asıl ıslaklığını alın.
• İkinci bir havluyla başını, kulaklarını,boynunu, koltuk altlarını, avuç içlerini ve özellikle göbeğinin etrafını ıslak kalmayacak şekilde nazik hareketlerle kurulayın. Başını fazla ıslak tutmamaya dikkat edin, çünkü en fazla ısıyı başından kaybeder. Bebeğinizin vücudunu nemlendirin
• Araştırmalar gösteriyor ki bebeklerin %80’inin cildi hassastır*. Bu yüzden nemlendirilmeye ihtiyaçları vardır.• Avcunuzun içine bir miktar bebek cildine uygun losyon veya yağ alarak bebeğinizin vücuduna ince bir tabaka halinde ve eşit miktarda uygulayın. Bu hem vücudunun kaybettiği nemi geri kazandırır, hem de ona masaj yapmanızı sağlar. Banyodan sonra yapacağınız birkaç dakikalık masajın bilebebeğinizin kas gelişiminden gazına, kan dolaşımından psikolojisine kadar sayısız faydası vardır.
 Bebeğinizin alt değişimi
• Bebeğinizin altına temiz bezi yerleştirin
• Altını kapatmadan önce sadece bezin kapladığı bölgeye bir miktar pişik önleyici kremi ince bir tabaka halinde sürün.
• Altını kapatın. Bez çok sıkı ya da çok gevşek olmamalıdır.
• Önemli nokta: Eğer göbeği henüz düşmemişse bezini göbek dışarda kalacak şekilde dışa doğru kıvırıp o şekilde kapatın.
Bebeğinizin göbek bakımını yapın.
• Bebeğinizin göbeği henüz düşmemişse göbeğine bakım yapmanız gerekir.Bunun için %70’lik saf alkol kullanabilirsiniz ya da doktorunuzun önerdiğibakımı uygulayabilirsiniz
• Göbek klempinden mutlaka tutarak, önce üstten, sonra alttan ve son olarakda klempin kendi üstünden 1-2 damla ile göbeğinin her tarafını ıslatacakşekilde damlatın
• Sonra göbeğin çevresini iyice kurulayın. Kulak ve göz bakımını yapın ve saçını tarayın
• Kulaklarının sadece dış kıvrımlarını, kulak temizleme çubuğu ile kurulayın. Kulak çubuğunu asla kulağının içine sokmayın.
• Gözlerin her birini, içten dışa doğru, kaynatılıp soğutulmuş suya batırılmışgazlı bez ile temizleyin.
• Konak oluşumunu engellemek için saçlarını tarayın. Son olarak ısı kaybını en aza indirmek için şapkasını takın. Bir iki saat sonra çıkarabilirsiniz.
 Üzerini giydirin
• Bir zıbın, bir tulum ve bir şapka yeterli olacaktır. Çok fazla giydirip bebeğinizi terletmeyin.

Bebeğinizi yıkarken kullanacağınız ürünler onun cildine uygun olmalı ki bebeğiniz rahat etsin.
Bunun için sizlere tavsiye edeceğim ürünler;

 Johnson’s® baby top-to-toe®Yenidoğan Saç ve Vücut Şampuanı:

Yenidoğan bebeklere özel olarak geliştirilen Johnson’s® baby top-to-toe®Yenidoğan Saç ve Vücut Şampuanı, Yenidoğan bebeklerin hassas cildini ve saçlarını ilk banyosundan itibaren tahriş etmeden nazikçe temizleyecek şekilde formüle edilmiştir. Daha az köpürür ve daha hafif parfümlüdür.Ambalaj 500ml 

Yenidoğan Bebekler İçin Gerçek Göz Yakmayan formüllü Johnson’s® baby Parfümsüz Islak Mendil:


Türkiye’nin tek Gerçek Göz Yakmayan formüllü kokusuz ıslak mendili Johnson’s® baby Parfümsüz Islak Mendil %97oranında saf su ve temel temizleme maddeleri içerir. Yenidoğan bebekler için özel olarak geliştirilen bu ürün, saf su kadar yumuşak olduğu için göz çevresinde bile güvenle kullanılır. Sabun ve alkol içermez.

 Johnson’s® baby şampuan:

Gerçek Göz Yakmayan® formülü gözler için saf su yumuşaklığındadır. Johnson’s baby şampuan yeni ve yumuşak formülü sayesinde saçın doğal nem dengesini korur ve saçta hiçbir kalıntı bırakmaz. Saçların ipeksi yumuşaklığını korur ve mis gibi kokmalarını sağlar.Bebeğinizin saçını temizlemek ve nemlendirmek için idealdir.Ambalaj 800ml

Yeni !!! Johnson’s® baby Pişik Önleyici Krem:

Yeni Johnson’s® baby Pişik Önleyici Krem yenilenmiş içeriği ile uygulandığı ilk andan itibaren cildi tahrişin etkilerine karşı korur ve cilt bariyerinin yeniden oluşmasına yardımcı olur.Dermatologlar ve pediatristler tarafından test edilmiştir. her gün kullanım için ideal olan bu ürün yenidoğan bebek cildine özel olarak üretilmiştir. Hipoalerjenik
** formüllü ve hafif kolayca sürülen dokuya sahip Johnson’s® baby Pişik Önleyici Krem bebeklerin hassas cildini ilk kullanımdan itibaren rahatlatır.
*GFK , 2008 , “Kullanım Alışkanlıkları” araştırmasından alınmıştır.

**Alerji yapma riski en aza indirilecek şekilde formüle edilmiştir Ambalaj 100ml

Johnson’s® baby bedtime Vücut Şampuanı:

Doğal ve rahatlatıcı kokuların özel karışımı olan NaturalCalm™ aroması içeren Bedtime Vücut Şampuanı, cildinizi nazikçe temizlemek için idealdir. Düzenli kullanımla Johnson’s® baby bedtime vücut şampuanı rahatlamanıza ve huzurlu bir gece uykusunun keyfini çıkarmanıza yardımcı olur.Ambalaj: 250ml