14 Kasım 2013 Perşembe

KIDS NOOK ÇOCUK KİTAPEVİ VE MASAL AKADEMİ’DE;


 
ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLÜ OYUNCUDAN MASALLAR…
Altın Portakal ödüllü oyuncu Beste BEREKET,
her ay farklı bir dünya klasiği masal ile Kids Nook Çocuk Kitabevi
Ve Masal Akademi’ de çocuklar ile buluşuyor…
 
 
 
   Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hikaye anlatıcılığı sanatını yaygınlaştırmak  ve yeni nesillere aktarmak üzere düzenlenen proje kapsamında, ünlü oyuncu Beste Bereket’te her ay yeni bir klasik masalla çocukların karşısına çıkacak. Ünlü oyuncu ilk masal anlatımını 16 Kasım Cumartesi saat 13: 00 de Kids Nook Çocuk Kitabevi ve Masal Akademi’de Pinokyo masalını 3-12 yaş çocukları ile birlikte anlatacak.
Sözlü iletişime dayalı interaktif olarak gerçekleşen masal anlatımlarında çocukların dinleme, konuşma, hayal gücü, beden dili gibi becerilerini geliştirebilmelerine destek olunuyor. Çocuklar, teknolojinin tüm cazibesine alternatif, masalların hayal güçlerinde uyandırdığı büyülü dünyanın tadına varma imkanı bulabiliyor.
 
Tarih:16 Kasım Cumartesi
Saat: 13:00-14:00
Dil: Türkçe
Yaş: 3-12 yaş
 
Kids Nook’un tüm özel etkinliklerini Facebook sayfası ve İnstagram sayfalarından takip edebilir ya da 0 212 324 07 06’ nolu telefondan bilgi alabilirsiniz

BUGÜN DÜNYA DİABET GÜNÜ

 
 
“Tip-1 Diyabet Her Yaşta”
 

 
 
 
 
Ben farklı değilim sadece Tip-1 “Diyabetimben”…  Deneyimlerimi paylaşabileceğim, benim gibi diyabet ile yaşamını sürdürenlerin deneyimlerini alabileceğim bir platformda bir araya gelmekten mutluyum; Diyabetimben.com…
 
Diyabet ve özellikle Tip-1 diyabette farkındalığı arttırmak için çalışmalarını sürdüren DiyabetimBen.com’u takip ediyorum. Ve yalnız olmadığımı biliyorum.
 
14 Kasım (bugün) insülini bulan Kanadalı Doktor Frederick Banting’in doğum günü ve her yıl “Dünya Diyabet Günü” olarak kutlanıyor.  “Dünya Diyabet Haftası” da bugünden itibaren başlıyor.
 
Tüm diyabetlilere sayfalarını açan DiyabetimBen.com; bu hafta da çalışmalarına devam ediyor. Hareket noktası “Tip-1 Diyabet Her Yaşta”… Çünkü diyabetin “yaşlı hastalığı olduğunu” zanneden o kadar çok kişi var ki. Oysa Tip-1 diyabetliler; bebek yaşlardan başlamak üzere, çocuklar, ergenlik çağındakiler ve yetişkinler olmak üzere uzun bir zincirin halkalarını oluşturuyor.
 
DiyabetimBen.com, kendisi de Tip-1 diyabetli olan Esra Avcı tarafından kurulmuş bir blog… Blogun en önemli amacı, diyabetli bireyler ve yakınları için sosyal bir platform oluşturmak. Özellikle diyabetle yeni tanışanlar için bir yandan yalnız olmadıkları hissini yaşartırken, diğer yandan da süreç içinde karşılaşabilecekleri konusunda bilgi paylaşımı sağlıyor.
 
DiyabetimBen.com konuyla ilgili son organizasyonunda; dünyada yapay pankreas çalışmalarını yürüten sayılı üniversitelerden biri konumundaki Yale Üniversitesi’nde yapay pankreas ekibini yöneten Doç. Dr. Eda Cengiz’i ülkemizde ağırladı. Doç. Dr. Eda Cengiz, DiyabetimBen.com için katıldığı etkinliklerde yapay pankreas çalışmaları konusundaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.
 
“Dünya Diyabet Haftası” için Tip-1 diyabetli çocuklar ve aileleri ile çekilen ve tümüyle farkındalık yaratmaya yönelik kısa bir film de, 15 Kasım Cuma gününden itibaren diyabetimben.com adresinden blog takipçileri ile buluşacak.
 
“Tip-1 Diyabet Her Yaşta” diyoruz ve bizi fark etmeniz için çalışıyoruz…