29 Haziran 2012 Cuma

AÇEV'DEN "SEN BENİM BABAMSIN" KAMPANYASI





AÇEV 1996 yılından itibaren yürüttüğü Baba Destek Programı çerçevesinde, bu yıl Babalar Günü itibariyle yeni bir kampanya başlattı.

“Sen Benim Babamsın”




AÇEV tarafından yaygın bir şekilde Türkiye’nin 41 ilinde uygulanan Baba Destek Programı babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir yetişkin eğitim programı olarak uygulanıyor. Programın amacıbabalara destek vererek demokratik bir aile ortamının yaratılması ve bu sayede çocukların var olan kapasitelerini en üst düzeyde gerçekleştirmelerini sağlamak. Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde ilköğretim okullarında, halk eğitim merkezlerinde, katılımcı ve yüz yüze eğitim teknikleri kullanılarak uygulanan Baba Destek Programıyla bugüne kadar1.753 baba kursunda 43.638 baba çocuk ikilisine ulaşıldı. 
Babalar Günü’nde 




“Sen Benim Babamsın” Kampanyası AÇEV Baba Destek Programı kapsamında, Babalar Günü itibariyle yeni bir kampanya başlattı “Sen Benim Babamsın” kampanyası, uluslararası platformlarda çeşitli kurumlar tarafından yürütülen bir babalık kampanyası olan Men Care model alınarak planlandı. Kampanya kapsamında çocuklar babalarına; “Benim tanıdığım en güçlü adamsın”, “Benim oyun arkadaşımsın”, “Bana sıkı sıkı sarılırsın”, “Beni incitmezsin”, “Beni can kulağıyla dinlersin” gibi çeşitli mesajlar iletiyorlar. “Sen Benim Babamsın” kampanyasındaBabalığın önemi ve babaların çocuğun hayatındaki ve aile içindeki rolü” konusunda bilinçlendirme yapmak amaçlanıyor. Kampanya ile ayrıca erkeklerin demokratik, sorumlu ve şiddetsiz babalar olmalarını teşvik etmek, babayı çocukla ilgili sorumluluk alma konusunda teşvik etmek ve bu yolla toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek hedefleniyor. Tüm bunları destekleyen bir eğitim programı olan AÇEV’in Baba Destek Programı’na ulaşmak isterseniz siz de AÇEV’e başvuruda bulunarak programın nerelerde uygulandığını öğrenebilir, programlarımıza katılabilirsiniz. Ayrıca, facebook sayfamızdan kampanyayı yangınlaştırmamıza destek olabilirsiniz. 
facebook.com/annecocukegitimvakfi

Video izlemek isterseniz:  http://www.youtube.com/watch?v=-659QgNGYpI&list=UUknrine7khh3jBWiushNOpw&index=1&feature=plcp