1 Temmuz 2014 Salı

21 HAZİRAN DA DR. BAŞAK N.ÇELİKKAN İLE BİRLİKTE YAPTIĞIM EK GIDA SEMİNERİ








Geçen ay Çocuk Doktoru Başak Namdar Çelikkan ile yaptığımız Ek Gıda toplantısını bu sefer annelerin talepleri nedeniyle Avrupa yakasında da yaptık. Mekan olarak da ikimizin de çalıştığımız İstanbul Florence Nightingale hastanesinde yapmaya karar verdik. Hastane yönetimininde bizlere olan desteğiyle 21 Haziran da toplantı kararını aldık.
Ben bu toplantıyı sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Daha önceden daha önceden sanal ortamda tanıştığım anne ve bebeğiyle bu vesileyle de tanışacaktım. Başak ile çok heyecanlıydık. Talep yaz ol
olmasına rağmen çok güzel oldu. Anneler, bebekler ve hatta bazı babalar İstanbul Florence Nightingale Hastanesinin konferans salonunu doldurdu.
Hepimiz bebeklerimiz doğduğunda nasıl bebeğimi emzireceğim, sütüm yetiyor mu gibi kaygılar yaşadık. Zamanla herkes belli bir düzen oluşturdu. Tam “oldu” derken bebeklerimizin artık ek gıdaya geçmesi gerekiyor. Bu dönem çoğu anne için yine bir kaygı, kafa karışıklığı demek.

 Ek gıdaya geçerken seminerinde Dr. Başak ile birlikte ;
-Ek gıdalara neden başlanır?
-Ek gıdalara ne zaman başlanmalıdır?
-Anne sütü alan bebeğe 4. Aydan sonra ek gıda başlanmalı mı?
-Anne sütü alan bebek, 6-12 ayılık dönemde nasıl beslenmeli? 
-Ek gıdalara başlayınca anne sütü azalırsa ne olacak?
-Ek gıdalara başlarken dikkat edilecek konular nelerdir? 
-Bebek ek gıda istemezse ne yapılabilir? 
-Pürtüklü gıda alırken bebek öğürürse ne yapılabilir?
-Acaba blender kullanmalı mıyım?
-Diş çıkarma döneminde ne yapmalı?
 -Ek gıdalara başlandığında anne-bebek ilişkisi
 -Bebek ne zaman kaşık kullanmaya başlanmalı?
  -Devam sütleri, kaşık mamaları hakkında bilmeniz gerekenler
  -Örnek tarifler konularını anlattık.
Bunların yanında benim son dönem de takip ettiğim Baby Led Weaning- Bebeğin kendi kendine yemesi ekolunden bahsettim. Hatta bu konuyla ilgili hazırladığımız videoyu annelerle paylaştık. Çok da eğlenceli oldu.







Bioderma firmasından Sevgili Aykan bey ve Bioderma'a çok teşekkür ederiz. Kendileri katılan annelere hediyelerinin yanı sıra annelerden gelen özellikle Atopik dermatit ile ilgili sorularına Başak hanımla birlikte verdiği cevaplar, annelerin Bioderma ürünleri hakkında merak ettiklerini cevaplaması seminerimizi gerçekten çok zenginleştirdi.Yaz aylarında özellikle annelerin en çok merak ettiği hangi güneş kremi soruları ve kullanımı hakkında katkıları nedeniyle çok teşekkür ederiz.

Gıda mühendisi Tuğba yani Makarna Lütfen'in annesi bizlerin ve annelerin sorularına verdiği cevaplar ve katkılar çok yararlıydı. 

Bu seminer de bizlerin ve annelerin yanında olan; Makarna Lütfen, Bioderma, Humana, Babyland ve Baby Sensory'e çok teşekkür ederiz.
Ayrıca mekan olarak çalıştığımız hastane olan  İstanbul Florence Nighitnagale Hastanesine de bu semineri yapmamıza izin veren hastane yönetimine çok teşekkür ederiz:)