22 Şubat 2009 Pazar

Bebeğinizin bezini değiştirirken dikkat edilecekler

Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir ?
Nasıl bebek bezi değiştirilir bilgileri eğer kendi kendinize "bu şeritler arkada olmalı, değil mi ? " sorduysanız tam sizin için. Bu bilgiler sadece atılabilir bebek bezi kullanan ya da kullanmayı düşünen ebeveynler içindir.
Nasıl Yapılır:
1- Bez değiştirmek için ihtiyacınız olan herşeyi yanınızda olduğundan emin olun.
2- Bebeğinizi alt değiştireceğiniz yüzeye sırtüstü yatırın. Eğer alt değiştirme masası kullanıyorsanız, güvenlik kemerlerini bağlamanız önerilir.
3- Bezin yapışkan şeritlerini açın. Ayakbileklerinden nazikçe kavrayıp kaldırarak, bebeğinizin poposunu bezin üzerinden kaldırın. Eğer o sırada çok bağırsak hareketi varsa bezin üst yukarı kısmını aşağı kısma doğru nazikçe silmek için kullanabilirsiniz. Eğer bir kız bebeğin altını değiştiriyorsanız enfeksiyonu önlemek için herzaman önden arkaya doğru sildiğinizden emin olun.
4- Bezi bebeğin altından çekin ve ulaşamayacağı bir yere koyun.
5- Eğer bebeğiniz yenidoğan ise bebeğin altını, ılık su ve pamuk ya da ıslak bebek mendilleri ile temizleyebilirsiniz. Bebek 2 aylık olana kadar özellikle alkollü bebek mendilleri isilik ve tahrişe sebep olabilir.
6- Kullandığınız ıslak mendili, kirli bezin üstüne koyun.
7- Bebeğinizin altına, şeritlerin bebğin poposunun altındaki bölüme gelecek şekilde yerleştiğinden emin olarak temiz bir bez koyun. Birçok bebek bezinde, bezin önünü gösteren renli işaret ya da şekiller bulunmakta.
8- Bezi bağlamadan önce doktorunuzun pişik için önerdiği merhem ya da kremi uygulayın. Bezi bebeğin altına yerleştirdikten sonra kremi sürmek, zaman zaman temizlenmesi zor olan kremin alt değiştirdiğiniz yüzeye bulaşmasını engelleyecektir.
9 - Bezin üst kısmını bebeğin göbeğine doğru çekerek ve şeritleri açıp yapıştıracağınız alana doğru çekerek yeni bezi kapatın. Eğer özel olarak yenidoğan bezi kullanmıyorsanız, göbekbağının tahriş olmasını engellemek için bezin üst kısmını aşağı doğru kıvırdığınızdan emin olun.
10- Yapışkan şeritleri çevresine sararak kirli bezi kaldırın eğer isterseniz bir torbanın içine de koyabilirsiniz.
11- Ellerinizi ve alt değiştirdiğiniz yüzeyi yıkayın. Özellikle çocuğunuz hastaysa, tekrar bulaşmasını önlemek için bu çok önemlidir.
İpuçları:
1-İyileşmekte olan bir sünnet için bakım yapıyorsanız doktorunuzun talimatlarını izleyin.
2- Bezi çok sıkı bağlamamaya dikkat edin. Sızıntıları önlemek isteyeceksiniz ama çok sıkı bir bez bebeğinizin midesine baskı yapacağından kusmaya sebep olacaktır. Bu özellikle beslenmelerden sonra geçerlidir.
3- Eğer bebeğinizde birkaç boyunca geçmeyen bir pişik olursa veya acı çeker gibi gözüküyorsa ve cildinde kızarıklık ve yara görünümü varsa hemen doktorunuzla görüşün.
4- Eğer alt değiştirme masası kullanıyorsanız herzaman emniyet kemerlerini bağladığınızdan emin olun. Kemerler bağlıyken bile hiçbir zaman çocuğunuzu yüksek bir yerdeyken yalnız bırakmayın.
5- Bazı ebeveynler alt değiştirme masası kullanmaktan hoşlanmazlar. Buna alternatif olarak yerde alt değiştirme yastıklarından kullanabilirsiniz. Bunlar kolaylıkla yatak ya da kanapelerin altına saklanabilirler ve alt değiştirme malzemeleriniz içinde yakınınızda dekoratif bir sepet tutabilirsiniz.
İhtiyacınız olanlar
Bebek bezi
Pamuk topları ya da ıslak bebek mendilleri
Pişik için krem ya da merhem
İsteğe bağlı olarak bebek losyonu
Eğer ıslak mendil kullanmıyorsanız ılık su
KAYNAK: How To How to Change a Diaper ?

HASTANE SEÇİMİ

DOĞUM İÇİN HASTANE SEÇİMİ
Hastane seçerken dikkat etmeniz gerekenler:
Size önerilen hastanelerin tümünde bebek ve erişkin yoğun bakım ünitesi ve tüm çağdaş tıbbi olanaklar bulunmalıdır.Otelcilik hizmetleri hastaneler arasında oldukça farklılık göstermektedir, bu nedenle doğum yapacağınız hastaneyi gezmenizde fayda vardır. Bu esnada halihazırda boş oda varsa size gösterilecektir.Doktorunuzla muhtemel doğum tarihini konuşup,beğendiğiniz odayı rezerve ettirebilirsiniz.
Genel anestezi ile sezaryanda eşler hiçbir hastanede doğuma giremezler. Normal doğum ve epidural sezaryanda ise bazı hastaneler doğuma eşleri almazlarken, çoğunda eşler içeri alınabilmektedir. Eşler dışında diğer yakınlar hiçbir şekilde doğuma alınmamaktadır.
Doğum yapacağınız hastanenin "doktor hariç" fiyatını hem normal doğum hem de sezaryan için ayrı ayrı öğrenin. KDV dahil olup olmadığını sorun.Epidural anestezi, ağrı pompası (sezaryan sonrası ağrıları gidermede çok etkilidir ve çoğu durumda kullanılır), sezaryan esnasında doktora yardımcı olacak "asistan doktor", standart dışı oda, pakete dahil olan yatış günü sayısından daha fazla yatış süresi (pakete dahil süre bazı hastanelerde normal doğum için 1, sezaryan için 2 gün, bazılarında ise birer gün daha fazladır) ekstra ücretlendirilir.Sezaryan esnasında uygulanan ekstra prosedürler (tüplerin bağlanması, miyom veya yumurtalık kisti operasyonu ve hatta eski bir ameliyat nedbesinin düzeltilmesi bile) çoğu hastanede ayrıca ücretlendirilir.
Bazı hastaneler "bebek paketi" adı altında ekstra bir ücret talep ederler. Bu ücret çocuk doktoru muayenesi, bebeğe yapılan rutin kan incelemeleri, bebek hemşiresi bakımı ve bazı yerlerde bebeğe uygulanan kalça ultrasonunu (bu inceleme son yıllarda doğuştan kalça çıkığının erken tanısı için uygulanmaktadır, hiç bir risk faktörü olmayan bebeklere rutin olarak yapılmasının gerçekten gerekli olup olmadığı henüz tartışmalıdır. Eğer ailede doğuştan kalça çıkığı öyküsü varsa veya bebek makat gelişi ile doğmuşsa yapılması faydalı olabilir) içerir.Bebek paketi ücreti bazı hastanelerde oldukça yüksek olabilmektedir.Bebekte veya sizde beklenmedik bir sorun çıktığında yapılan incelemeler, uygulanan tedaviler ve hastanede fazladan kalınan günler ayrıca ücretlendirilir.
Onedenle mutlaka bunları seçtiğiniz hastanenin medikal muhasebe bölümünden öğrenebilirsiniz.