30 Nisan 2013 Salı

BLOGCUANNE'NİN İMZA GÜNÜNDE İYİ CÜCELERDEYDİK!!

Sevgili Blogcuanne Elif benim ilk takip ettiğim ve ilk tanıştığım bloggerlardan.



 





 Ben 2008 den beri blog yazmaya devam ediyorum. Blogcuannenin de sıkı takipçisiyim. Derin ile Altuğ aşağı yukarı aynı yaştalar. O nedenle onun gelişimini takip ederken, Emzirme Reformu hareketiyle daha sık sık yazıştığım, ara ara toplantılarla tanıdığım ve gittikçe sevdiğim biri oldu Elif:))) Öyle ki eşim, kızkardeşim ve çoğu iş arkadaşım özellikle anneyse Elif'i tanıyorlar..
Kalemini hep beğenmişimdir. Akıcı , zevkle okunan ve özellikle seçtiği konularla ilgimi hep çeken bir arkadaşım oldu. Ben, Elif'in kitap yazacağını duyduğumda ise çok sevindim. Elimde kitabım  olacaktı. Yazdıklarına dokuna bilecektim. Ben halen kitaptan okuma işini çok seven, okuduklarıma dokunmayı seven biriyim. Bunun için de çok çok sevindim. İlk çıktığını duyduğumda almak istiyordum ama imzalatmak da çok istiyordum. Yoğun çalıştığım için yolumuz nerede kesişecekti, bilmiyorum.Ama merakla beklediğim kitabı o ana bırakmak istedim.
O an geçtiğimiz pazar günü oldu. Hem de ilk açıldığı günden beri çok sevdiğim İyi cüceler Kitabevinde oldu. Uzun zamandır eğitimlerimin hafta sonu olması nedeniyle gidemediğimiz İyi cücelere gidecektim, hem Biranda ve Zeynep ile karşılaşacaktım. hem de Sevgili Elif'e kitabını imzalatacaktım..



Pazar günü oldu ben eğitimden gelip, Altuğ'u hazırladıktan sonra İyi Cücelere yola çıktık.Ayrıca Altuğ da  heyecanlıydı.Elif , Sakar Cadı Vini'i okuyacaktı. Altuğ paşa kendi kitabını da alarak İyi cücelere giitik. Vardığımızda , geç kaldığımız için kitap okumayı kaçırdık ama Altuğ hem benim için hem de Bebeimgeliyor takipçilerinden bir anne için Sevgili Elif'in kitabını imzalattı.
Kitap imzalatma olayını o kadar sevdi ki, eve gidince kitabı beraber okuduk ve o akşam uykuya ''Annelik Her zaman Toz Pembe Değil '' ile uykuya daldı:))
Kitap bloğundaki gibi akıcı ve güzel yazılarla dolu. O kadar güzel noktalar değinmiş ki Elif. Evet, işte!!! dediğim çok oldu. Kitabı henüz bitiremedim. Bittiğinde de sizlerle paylaşacağım:))

ÇOK GÜZEL PASTALER VE KURABİYELER İÇİN; edapasta.com :)))

Beraber çalıştığım Sevgili arkadaşım Hülya'nın da akrabası olan sevgili Eda çok güzel kurabiyeler ve kekler yapıyor. Bursa da yaşayan Eda'nın 2,5 yaşında olan bir oğluşu da var. O da bizler gibi çocuğunu büyütürken pasta-kek yapmaya başlamış.

DSCF9933.JPG



Şimdilerde siparişlerde alıyor. Bebek kurabiyeleri, şeker hamurundan pastalar, söz- nişan kurabiyeleri ve daha pek çok şey..
Merak ettiyseniz tatları da muhteşem:))
Detayları görmek için; http://edapasta.com  bakabilirhttp://edapasta.com/siniz!

HAFTA SONU YAPTIĞIM DOĞUMA HAZIRLIK VE HAMİLE OKULUNUN İKİNCİ HAFTASIYDI!!

Çiğdem ile birlikte yaptığımız Doğuma Hazırlık sınıfının ikinci ve son oturumunu cumartesi günü yaptık. Çok eğlenceli bir ders oldu. Bu oturumda bize katılan yeni annemiz ve babamız gerçekten çok eğlenceliydiler, bizlere enerjileriyle renk kattılar.
Bu hafta bebeği doğruttuk:)) Kegel egzersizi, perine masajı anlatıldı. Uygulamalarla da renklendirildi. Yasemin yağının nefis kokusunu annelerimiz deneyimlediler...










Yine dersimize yoga ile başladık. Çiğdem her katılan anneye evde yapabilecekleri hareket, olumlamalar, nefes gibi anahtar bilgilerden oluşan bir dosya verirken, Johnson's Baby'nin annelerimiz için gönderdiği şampuanı annelerimize hediye ettik. Böylelikle 2 hafta süren ve tamamen doğumu konuştuğumuz eğitimimiz son  buldu. Bundan sonra ki Haziran ayında gerçekleşecek. İnanın çok eğlenceli be bilgi dolu:))



Pazar günü de Şahver Koçulu'nun stüdyosunda gerçekleşen Hamile Okulunda konumuz Anne süt ve Emzirme idi. Emzirmenin hakkında herşeyi annelerimizle paylaştık. Gerçekten bebeğimiz doğduğunda ilk günlerde kafamızı hep kurcalayan bu konunun tüm detaylarını annelerimizle paylaştık..Gelen tüm annelerimize hazırlamış olduğum Emzirme Rehberini hediye verdim. Anlatılmış olsa da yazılı dökümanlar gerçekten çok önemli olabiliyor. Avent'in annelerimize hediye verebilmem için gönderdiği Emzirme kiti , Lansinoh numunelerini, Johnson's Baby'nin gönderdiği şampuanları annelerimize hediye verdim..
BU önümüzdeki hafta ise son oturum gerçekleşecek. Burada Doğum Sonrası bebek konuşacağım. Bol uygulamalı eğlenceli bir oturum ile annelerimize veda edeceğim:))

OTİZMİ YAŞAMAK VE YOL ALMAK PANELİ GAYRETTEPE FLORENCE NİGHTİNGALE HASTANESİNDE YAPILDI!

Cumartesi günü Gayrettepe Florence  Nightingale Hastanesinin ev sahipliğinde Alternatif Anne'nin desteğiyle Otizm ile yaşamak ve Yol Almak Paneli gerçekleşti.










Ben gerçekten çok şey öğrendim. Hayatın içinde yaşayıp gidiyoruz. Sorun bizim değilse bazen farkında bile olmuyoruz. Otizmli çocukları, aileleriyle karşılaşmak o anlamda benim için çok önemli oldu.
Değerli katılımcılar, katılan ailelerle çok güzel paylaşımlarda bulundular. Konuşmacılardan avukat  Jülide Işıl Hanımdan ben inanılmaz çok şey öğrendim. Otizmli her çocuğun ailesi hukuki haklarını bilmesinin ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Çok önemli bir paylaşımdı. İnanın çok etkilendim. Diğer tüm konuşmacılar çok önemliydi. Ara verildiğinde her aile bir uzmanın etrafında bilgi alıyor, hasret gideriyor, çözüm yolları arıyorlardı.
Şimdi şunu düşünüyorum; iyi ki bu panel olmuş..