30 Haziran 2014 Pazartesi

Pegasus, çocukların hayallerindeki tatili Dünyanın En Güzel Hediyesi’ne dönüştürüyor.

Pegasus’un yeni uçaklarına kız çocuklarının isimlerini verdiğini biliyor muydun?

İlk duyduğumda beni çok şaşırtan çok da mutlu eden bu bilgiyi sizinle paylaşmamın çok güzel bir sebebi var!

Pegasus Aile Bireyleri arasındaki geleneği 2011 yılından bugüne misafirleri ile paylaşan ve yeni uçaklarına kız çocuklarının ismini veren Pegasus, kampanyaya bu sene harika bir sürpriz daha eklemiş ve Dünyanın En Güzel Hediyesi’ni kız çocuklarına vermek için tatlı mı tatlı bir yarışma başlatmış!

Düzenlenen resim yarışması ile kız çocukları “hayallerindeki tatilin” resmini çizecek, Pegasus'un yepyeni uçağı seçilen resimle boyanacakmış. Üstelik o uçağın ismi de yine o minik kızın ismi olacakmış.  

Kızının hayalindeki tatili gökyüzüne taşımak senin elinde! Dünyanın En Güzel Hediyesi’ni kızına vermek için dunyaninenguzelhediyesi.com’a tıkla, yarışmaya katıl.

Benim minik kızım resim yapamayacak kadar küçük ama ona da Dünyanın En Güzel Hediyesi’ni vermek istiyorum dersen de ucagaisimver.com adresinden çekilişe katıl, kızının ismi yepyeni başka bir uçağa verilsin. Düşünsene kızının adı göklerde gezecek! Gerçekten de ona verebileceğin #engüzelhediye.  

Dünyanın En Güzel Hediyesini kızına vermeye hazırsan, istikamet www.dunyaninenguzelhediyesi.com :)

Bir boomads advertorial içeriğidir.

TAVUK HAKKINDA YANLIŞLAR- DOĞRULAR




Geçtiğimiz haftalarda Banvit'in bir toplantısına katıldım.
Kafamı kurcalayan pek çok sorunun cevabını burada buldum.Geçtiğimiz yıllar da başlayan ve hızla ilerleyen tavuk karşıtı fikirler maalesef biz annelerin kafasını karıştırdı ve karıştırmaya da devam ediyor.
Benim bu toplantıda dinlediğim Banvit'in Kurumsal İletişim Müdürü İlgi hanım bende gerçekten güven telkin etti. Abartısızca hemen hemen kafamızda geçenleri tek tek cevapladı.
Ben, eşim ve kendim için tercih etrtiğim bir markaydı, Banvit. Kapalı, poşetlenmiş olması hoşuma gidiyordu. Ama oğlum dünyaya gelip bir de ek gıda sürecine girdiğimizde etraftan duyduklarıma tepkisiz kalamadım. Oğlum için organik adıyla satılan tavuklardan aldım. Fakat onların çok pahalı olması ve benim organik denilen ürünlerin çoğuna inanmaman nedeniyle oğluma neredeyse 2 yaşına kadar tavuk vermedim. Fakat bir gün annanesinde tavuk yiyip ve hoşuna gidince kendimce artı ve eksilerini düşünüp, kendimize aldığımız Banvit tavuklardan oğluma da yedirmeye başladım. Yine de çok sık değildi. Kafam karışıktı , maaalesef. Bu toplantı beni gerçekten rahatlattı:)

Soru- cevap şeklinde başladı toplantı. Birçok görsel ve samimi açıklamalar oldu.






Hemen hemen herkesin kafasındaki soru ''Tavuklar dip dibe yaşıyorlar ve bu sıkışıklıkta kemikleri bile kırılıyormuş''. Bunu o kadar çok duyuyordum ki.. Banvit tesislerinmin fotoğraflarını paylaştı bizlerle İlgi Hanım. Gayet temzi ve rahat kümesler. Burada tavukların kemiklerinin kırıldığını asla inanamazsanız. Ayrıca bu tesisilerin kapılarının herkese açık olduğunu ve istediğimizde ziyarte edebileceğimiz de eklediler. Ramazan ayından sonra bizler için bir gezi düşündüklerini söylediler. Oraya gittiğimde sizlerle anında paylaşımlar da bulunurum.
Bir diğer kafamı karıştıran sorudan da bahsedildi.''Tavukların kesilme süreleri'' Etraftan duyduğum tavuklara hormon veriyorlar kısa sürede büyüyüp hemencik kesiliyorlar. Aslında öyle değilmiş. Banvit tavukları 40 gün sonunda kesiliyormuş. Organik denilenler ise 80 günde kesiliyormuş.
Organik organil diye son dönemde o kadar çok şey paarlanıyor ki , açıkçası mümkün oldukça onlardan da uzak durmaya çalışıyprum. Özellikle organik tavuklar Bandırma'dan gelmesi , makbuluymuş. Ama baktığımızda sanayinin de en çok olduğu yer. Biliyoruz ki organik olması için tüm tavukların belli metre karede dolaşmaları, bulundukları yerin sanayi alanından belli uzakta olması ve yemleinin de organik olması gibi birçok basamak var. Çok merak ettiğim kaç tanesi bunu uyuyor.
''Tavuklara antibiyotik verilmesi'' konusunu da İlgi hanım paylaştı bizlerle. Tavuklara yemlerinin dışında verilen her türlü ilaç tavuğun kesilme süresini arttırdığı için ekstra maliyete neden oluyormuş. O nedenle ''tavukların hastalanması ve ilaç kullanmasını biz de istemiyoruz'' dedi. Nasıl bizim çocuklarımız hasta olunca antibiyotik kullanıyoruz, tavuklar da hastalanınca maalesef kullanmak zorunda kaldıklarından bahsetti.
Ayrıca tavuklar GDO'lu yem yiyip-yemediği sorulunca da verdikleri yemlerin %70 Mısır %20 Soyadan  ve %10 Proteinden oluştuğunu söyledi. Mısır'ı Türkiyeden aldıklarını ve Türkiye de yetişen mısırlarda GDO olmadığını söyledi. Soya ise GDO içeriyormuş.Bunun nedeni GDO bulunmayan Soya'nın sadece Hindistan da yetiştiğini,bunu da Avrupa ülkelerinin aldığını söyledi, İlgi Hanım.O nedenle GDO içeren Soya kullanılıyormuş.Direkt olarak insanın almadığı GDO'nun  insan sağlığı için de sakıncalı olmadığını söyledi.
Bir de sanırım en çok söylenen ''şimdi ki tavuklar hemen pişiyor ve eskisi gibi kokmuyor''sorusudur. Bunun nedeni 40 güne daha az yağlı ve daha az kaslı tavuklar olduğu, isterlese Banvit'te de satılan 80 günde kesilen daha kaslı ve daha yağlı tavuklar alabileceğimizi söyledi. Böyle kaslı ve yağlı bir tavuğun daha uzun sürede pişeceği ve daha kokulu olacağını söyledi. Çok da mantıklı:)) Kısaca tavuk kartlaştığında, daha yağlı olduğundan daha uzun sürede pişen ve daha kokulu tavuklar halini alıyormuş..

www.katkisizsevgi.com diye çok güzel bir sitelerinin olduğunu ve içeriğinin de çok gelişmiş olduğundan bahsettiler. Bende incelediğimde çok sevdim. özellile ne pişirsem sorusunun yanında pek çok yararlı bilgiye de ulaşabiliyorsunuz.Tavsiye ederim..



Bu bilgilerin dışında Banvit ürünlerini istersek artık online da alabileceğimiz bir sitesinin olmasını öğrendim. Bu benim ve özellikle internet alış verişini seven eşim için çok güzel bir haber oldu. En kısa sürede Banvit'in sitesinden sipariş vereceğim: Onu da sizlerle paylaşırırm.

Herkese sevgiler:))