8 Kasım 2012 Perşembe

Bayer Consumer Care’den Zengin İçerikli Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem



Bepanthol® Cilt Bakım Kremi ve Pişik Merhemi’nden sonra Bepanthol ailesine yeni katılan Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem anne adaylarının en tatlı telaşlarında onlara çare oluyor.  Birçok anne adayının en büyük korkusu gebelik çatlakları, Bepanthol’ün Çatlak Önleyici Kremi ile artık korku olmaktan çıkıyor.
Ekim ayından itibaren eczanelerde satışa sunulan Bepanthol®Çatlak Önleyici Krem; pratik kullanımıyla kendine özen gösteren anne adaylarının hayatını kolaylaştırıyor, hamileliğin başından itibaren vazgeçilmezi oluyor.
Bepanthol Çatlak Önleyici Krem 150 ml

Bayer Consumer Care’den Zengin İçerikli Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem
Bayer Consumer Care tarafından pazara sunulan Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem, Centella Asiatica, Provitamin B5, zeytinyağı, cilt lipidleri ve doğal nemlendiriciler içeriyor. Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem hamilelik boyunca cildin esnekliği ve elastikliğini, cilt bariyerini, cildin beslenmesi ve nemlendirilmesini destekleyici özellikler barındırıyor.
Hamileliğin 3.ayından itibaren iyice gerilmeye başlayan karın bölgesine günde iki defa sürülmesi tavsiye edilen Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem dermatolojik olarak test edilmiştir ve herhangi bir koruyucu ya da renklendirici içermemektedir.
Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem yepyeni ambalaj teknolojisi 50 TL satış fiyatından tüketicilere sunuluyor.
Bepanthol Consumer Care tarafından bu yıl piyasaya sürülen ve anne adaylarının yaşam kalitesini daha da artırmayıhedefleyen Bepanthol® Çatlak Önleyici Krem’i denemeniz ve anne adaylarına önermeniz dileği ile…

ANKET/RÖPORTAJLARIMI YAYINLAMAYA BAŞLADIM..İLK OLARAK TEKNİKANNE SÜTESİNİN SAHİİBİ MELAHAT SORULARIMI YANITLADI:


logo

*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? 
Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?

İlk hamileliğim oldukça kolay geçti, 30 yaşındaydım. Hamilelik öncesi aldığım 10 kg vardı. Hamilelikte buna 25 kg daha eklendi. Yaptığımın çok kötü olduğunu biliyordum ama kendimi  frenleyemedim. Diyetisyene gitmeme rağmen, bu işin tadını sonuna kadar çıkartacağım demiştim. Gebelik şekeri ölçümü yapıldığında, herkes değerlerimi çok yüksek beklerken, değerlerim nerdeyse alt sınırda çıkmıştı. Aldığım bu kadar çok kilonun ufak bir sebebi doğum sonrası ortaya çıktı ve Haşimoto teşhisi konuldu.
2. hamileliğime evlendiğim kilodan 5 kg fazlasıyla başladım, yani 2 hamilelik arası 30 kg vermiştim. Bu defa da maalesef kendimi hiç frenleyemedim ama 20 kg aldım. Sanırım kullandığım tiroid ilacı ilkine göre daha az almamı sağladı. Doğuma 20 günüm kaldı. 

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?

Doğumum Cerrahpaşa TF’nde gerçekleşti. Bebeğimi getirdiklerinde canım o kadar çok yanıyordu ki, kucağıma almak istemedim. Gözüm bebeğimi görmüyordu, şimdi olmaz dedim. Tekrar ağrı kesici yapıldıktan sonra kendime gelmeye başladığımda kucağıma verdiler. Eksik olan parçamın tamamlandığını hissettim sanki. O kadar güzel bir şeyi hayatımda ilk defa görüyordum. Bunu anlatmak çok çok zor. Sanki o hayatım boyunca hep vardı, bir süreliğine yanımdan almışlar ve tekrar bana geri getirmişler gibi, çok çok çok özlediğim parçama kavuşmuş gibi hissediyordum.

*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?

Oğlum şu anda 28 aylık.

*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?

Hayatımız dolu dolu geçmeye başladı. “Off canım sıkılıyor”  gibi bir cümleyi bir daha sarf edeceğimi hiç düşünmüyorum. Bazen kendime ve eşimle birbirimize artık zaman ayıramıyoruz diye düşünüyoruz ama onu da bir şekilde rayına oturtacağımızı  düşünüyoruz.  Herşeyi şimdilik 3 kişi yapıyoruz.

*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?

Hafta içi çalıştığımızdan dolayı maalesef oğlumla geçirdiğimiz zaman, akşam saat 18:30 da oğlumu okuldan alıp 20:30’da uyutana kadar geçen süreyle kısıtlı. Hafta sonları ise genelde öğlene kadar evde kahvaltı oyun faslı, öğleden sonra gezi, aktivite, oyun grubu, alışveriş... yani %90 dışarıda geçiyor.

*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?

Annelikten önce kendimde kadınlık geninin, duygusallığın olmadığını düşünüyordum. Annelikle birlikte anaçlık, kadınlık, şefkat geldi. Bunu çok açıkça hissedebiliyorum. Bununla beraber sevdiklerimi  kaybetme korkusu yaşamaya başladım. Eskiden 24 saat çalışabilirdim, bilgisayarımdan ayrılamazdım. Şimdi çocuklarımdan ve eşimden başka her şey 2.planda ve bu durumdan çok çok memnunum.

*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?

Rahat bir anne olmaya çalışıyorum. Tavsiyelerimden, korumamdan daha çok yaşayarak öğrenmesini istiyorum. Çok fazla takıntılı olmamaya çalışıyorum. Çok sert olmayacak kurallar koyuyorum ve bunlara kendim de uyuyorum, çünkü beni taklit eden bir çocuk tarafından izlendiğimi biliyorum.

*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?

Oğlumu 10 aylıkken bakıcıya teslim edip işe başladım. Ama eskiden iş bağımlısıyken şimdi çıkış saatimin gelip bir an önce oğluma kavuşmayı düşünüyorum. Keşke onunla biraz daha fazla zaman geçirebilsem diye düşünüyorum. Keşke okul çağına gelene kadar ben bakabilseydim diye düşünüyorum. Ama maalesef hayat şartları bunu imkansızlaştırıyor. 2.oğluma ise sadece 4 ay kendim bakabileceğim. Sonra yine bakıcı kolları L

*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?

Oğlumun büyüyüp neler yapabildiğini gördükçe bunu herkesle paylaşmak istiyorum. Sanırım anne-babaların blogları ve sosyal medyayı çok fazla kullanmalarının altında bu sebep yatıyor. Yine de temkinli davranıp çok özelimize girmemeye çalışıyorum.

*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?

- Kullanılabilirlik süresi (Alacağım şeyi ne kadar süre kullanacağım? Eğer süresi çok kısaysa emaneten idare etmeyi düşünürüm)
- İşe yararlılık (Alacağım şey hakikaten işime yarayacak mı? Yoksa almasam da aynı işi başka türlü yapabilir miyim?)
- Kalite
- Fiyat

*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?

Beslenme düzenimiz kesinlikle çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrıldı. Şekeri ve tuzu neredeyse hayatımızdan çıkardık. Organik beslenmeye çalışıyoruz fakat organik adı altında yapılan pazarlama hilesine de kapılmamaya çalışıyoruz.

*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?

Oğlumu 21 aylık olana kadar, yani 2.hamileliğimi öğrenene kadar emzirdim. 36 aya kadar devam etme niyetim vardı aslında. 10 aylık olana kadar gece-gündüz, 21 aylık olana kadar sadece geceleri emzirdim.
.
Melahat Tunalı Karakaş