10 Mart 2013 Pazar

Çiğdem İnan ile Birlikte Doğuma Hazırlık Eğitimimiz:))



Doğum dönüşüm için en muazzam zamandır: Bir bebek doğar, bir kadın anne olarak doğar, bir erkek baba olarak ve bir aile aile olarak doğar.”  -  Gurmukh Kaur Khalsa

Doğum şekli ne olursa olsun, her doğum bir mucizedir!
Doğumu doğru öğrenip,  korkulardan özgürleşerek, eşiniz ve bebeğinizle yapacağınız bu en özel yolculuğun neşesini hissedip, tadını çıkarmanız için size destek olacağız :))

Eğitim içeriği:

Hamilelik döneminde egzersiz yapmanın yararları
Bedeni ve zihni doğuma hazırlamak
Doğumun aşamaları
Doğum şekli ve doğum yeri hakkında karar verebilmek
Hamilelik döneminde ve doğum esnasında yardımcı olabilecek pozisyonlar, nefes teknikleri, Kegel egzersizi, perine masajı
Hamilelik süresince oluşan kaygıları azaltmak, doğum esnasında sancılar ile başa çıkabilmek için olumlama teknikleri
Doğum planı oluşturmak
Doğumla ilgili korkulardan kurtulmak
Doğuma giderken anne ve bebeğin valiz hazırlığı
Hastane uygulamaları hakkında bilgilendirme

21-28 Nisan 2013  pazar saat:10:30-13:30 arasında iki oturum olacaktır.Ders öncesinde yoga yapılacağı için gelirken rahat kıyafet giymenizi rica ederiz.
Her oturum 30-40 dakikalık bir hamile yogası uygulaması ile başlayacaktır.Bu eğitime hamileliğinde 13-14. haftayı tamamlamış olan her anne adayı katılabilir.
Kontenjanımız sınırlı olduğu için önceden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
En geç 13 Nisan 'a kadar ertugrul.esra@gmail.com veya cigdeminanyoga@gmail.com e-mail atabilirsiniz.

Tüm anne adaylarını bekliyoruz:))

Hafta sonu Mini aktivite de yaptığımız Anne süt ve Emzirme Seminerinden Görüntüler:))


Bu haftasonu olan eğtimimiz Anne sütü ve Emzirmeydi. Anne ve babalara Anne sütü ve emzirme hakkında detaylı bilgiler verdim. Oyuncak bebeğimiz üzerinde de uygulamalardan bahsettim. Özellikle bebek doğduktan sonra annelerin bilmesinin işini kolaylaştıracak bilgileri hem anlattım hem de bitmek üzere olan Emzirme Rehberinden birer nüsha verdim. O günkü eğiitmimize katılan annelerimize ufak hediyelerim vardı. 



Happy Milk Emzirme kıyafetrleri tasarlayan arkadaşlarım minik  biberon içinde rezene çayı ve ilk alış verişşlerin de kullanmaları için hediye çekleri , bepanthane  çatlak kremi numunesi, Lansinoh'un hazırlayıp gönderdiği minik bir hediye paketi verdim.. Bunların dışında hastane de beraber çalıştığım ve çok güzel kurabiyeler yapan arkadaşım annelerimizin bebekleri için kurabiyeler hediye gönderdi.
 


Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Eğitimimi renklendirdiler.

Haftaya cumartesi de Doğum Sonrası Bebek ve Lohusalık konusunu konuşmak üzere buluşacağız.Bebek bakımı hakkında herşeyi konuşup, biraz da bebek alış-verişi hakkında bilgi vereceğim. lohusalık döneminde neler oluyor? Bu hormonlar bizi nasıl etkiliyor? bu konular hakkında bilgilendirme yapacağım:)))