28 Haziran 2011 Salı

Doğum eyleminde uygulayacağınız doğru nefes alma-verme tekniklerini

Doğum eyleminde uygulayacağınız doğru nefes alma-verme tekniklerini gebelik döneminizde ne kadar sık uygularsanız bu teknikleri o kadar iyi öğrenirsiniz.

Doğum eylemi esnasında doğru nefes alıp verme iki açıdan önemlidir:
1. Doğum eyleminde belli aralıklarla gelen uterus kasılmaları esnasında bebeğinize giden kan akımı nispi olarak azalır. Bu fizyolojik, yani normal bir durumdur. Siz bu esnada derin bir nefes aldığınızda kanınıza normal bir nefeste geçtiğinden daha fazla oksijen geçer ve bu ek oksijen kasılmalar esnasında bebeğinizin oksijensiz kalmasını önler.

2. Kasılmalar esnasında duyacağınız muhtemel ağrı, zihinsel olarak daha çok doğru nefes alıp vermeye odaklanmış olmanız nedeniyle daha hafif olarak algılanacaktır.


Alıştırmalar:

Gevşeme: Yere yatın ve dizlerinizi bükün. Vücudunuzdaki bütün kasları bilinçli bir şekilde teker teker gevşetin. Bunun ne kadar zor olduğunu denedikçe göreceksiniz. Tüm kaslarınızı gevşettiğinizi düşündüğünüzde bile tekrar yaptığınız bir kontrolde bazı kaslarınızın halen kasılı olduğunu görebilirsiniz. Tümüyle gevşemiş olmaya özen gösterin.

Derin nefes alma-verme: Tümüyle gevşediğinizden eminseniz sanki 45-50 saniye süren bir kasılmanız varmış gibi hissetmeye çalışın. Burnunuzdan (eğer burun tıkanıklığınız varsa ağzınızdan) içinize mümkün olduğunca ve yavaş yavaş derin bir nefes çekin, bu nefesi yine yavaş yavaş ağzınızdan dışarı verin. Bu esnada bütün kaslarınızın gevşek olduğunu tekrar kontrol edin. Kafanızda canlandırdığınız kasılmalar devam ettikçe bu işleme devam edin.

Dikkat: Nefes alıp verme işlemini çok hızlı yaparsanız, kanınızdaki karbondioksit hızlı bir şekilde azalabilir, bu da geçici bilinç kaybına kadar gidebilen durumlara yol açabilir, bu nedenle derin nefes alma işlemini yavaş yavaş uygulayın. 45-50 saniye süren bir kasılmada 5-7 adet nefes alma-verme uygundur.

Karından nefes alma tekniği: Bu egzersiz karın kaslarınızın gevşemesine yardımcı olduğu gibi, kasılı kasların uterus üzerine gereksiz baskı yapmasını engeller:
Yere uzanın ve ellerinizi karnınızın üzerine yerleştirin. Derin bir nefes alarak karnınızın “şişmesini” sağlayın. İçinizden beşe kadar saydığınız sürede bu pozisyonu koruyun. Nefesi ağzınızdan verin ve bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.

Miniklerle sorunsuz bir tatilin püf noktasını keşfedin

Türkiye’nin ilk ve tek kullan-at mayo bebek bezi Huggies Little Swimmers mutlu bir tatil için anne-babaların en büyük yardımcısı olmaya devam ediyor.




Dünyanın ilk mayo bebek bezi olan HUGGIES Little Swimmers içindeki özel emici tanecikler ve suyu geçirmeyen dış yüzeyi sayesinde suya girildiğinde normal bebek bezleri gibi şişmez. Koruyucu bariyerleri ve özel emici iç yüzeyi sayesinde havuzda veya denizde meydana gelebilecek ufak kazaları önler. Özel tasarımlı 3 farklı boyu ile bebeklerin vücutlarına tam uyumlu Little Swimmers suyun içinde de maksimum rahatlık sağlar.

Biz de geçen hafta sonu Altuğ ile havuza gittik. Oğluşım çok eğlendi. kendileri suyu çok seven bir çocuk olarak, havuz onun için mükemmel eğlenme alanı oldu. Geçen sende tatile giderken kullandığımız HuggiesLittle Swimmers 'dan da çok memnun oldfuğumuz için bu senede kullandık. hatta aldığımız Huggies little Swimmers yanında huggies bezde hediyeydi. Onu da kullandık. her ikisinden de çok memenun kaldık. Tüm anne ve babala ada tavsiye ediyorum..