25 Şubat 2013 Pazartesi

23 ŞUBAT EK GIDAYA GEÇERKEN BİLMENİZ GEREKENLER SEMİNERİNDEN ..


Eğitime başlamadan önce:)) Annelerimiz toplanıyor yavaş yavaş..



Her eğitm de olduğu gibi anlattıklarımı toplu olarak dosyalayıp annelerimize veriyorum.. Bebelac'ın annelere gönderdiği minik hediyelerde seminer sonunda annelere taktim edildi...Desteği için çok teşekkür ederim:))


Mini Aktivite'nin sevimli ortamında çok rahat geçen ve ilgili anne ve babaların katılımıyla güzel geçen bir seminer oldu.
www.gurmebebek.com  ve   www.yiyorumbuyuyorum.com annelerimize tavsiye edildi.. Buradan beni takip eden annelere de ek gıdaya geçtiğinizde kesinlikle destek alabileceğiniz siteler..Tarifler, öneriler hepsi çok yararlı:))
 

MART AYI BEBEİMGELİYOR DOĞUMA VE BEBEĞE HAZIRLIK HAMİLE KURSU





Bebeimgeliyor Hamile kursumuz doğum öncesi üç, doğum sonrası tek oturum olmak üzere dört oturumdan oluşmaktadır.
Kursumuza anne ve baba adaylarının beraber katılması ve hamilelik haftası 12- 13 tamamlanması tavsiye edilir. Eğitiminde teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalar olacaktır
Kursumuz Cumartesi günleri ve saat 16: 00–18: 00 arasında yapılacaktır.


Ders Günleri :  02 Mart 2013 saat: 16: 00- 18: 00
                    09 Mart 2013 saat 16: 30- 18: 30
                    16 Mart 2013 saat 16: 00- 18: 00
        
PROGRAMIMIZ:

  1. HAFTA:


-         Doğum ve fizyolojisi,
-         Doğum esnasında kullanılan anestezi çeşitleri
-         Ağrısız doğum için gerekli egzersiz ve masaj teknikleri,
-         Doğuma hazırlık,
-         Babanın doğumdaki rolü,
-         Doğum planımızın hazırlanması,
-         Doğum çantamıza gerekenler,
-         Gebelik psikolojisi ve yapmamız gerekenler.
Bu oturumda Çiğdem İnan Hamile Yogası yaptıran arkadaşımız da katılacak ve doğum esnasında kullanacağınız rahatlama nefesi ve azı hareketler gösterecektir.


  1. HAFTA:

-         EMZİRME ( teknikleri, bebeği nasıl memeye tutturacağız ,doğru pozisyon,emzirmede yapılan hatalar, emzirmeye yardımcı destek ürünler neler?, Emzirirken nasıl besleneceğiz?)
-         0-6 ay anne-bebek ilişkisinin önemi; Bağlanma
-         Çalışan annenin işe dönmesi: Anne ve bebeğin ayrılığa hazırlanması


  1. HAFTA:

-   Yenidoğan bakımı ( göbek bakımı, yenidoğan sarılığı,yenidoğan refleksleri)
-   Bebeğinizi tutma ve taşıma
-   Bebeğinizi giydirme,
-   Bebeğinizin altını değiştirme,
-   Bebeğiz de yıkama rutini oluşturma ,
-    Bebek masajı
-   Bebeğin tırnaklarının kesilmesi,
-         Annenin lohusalık bakımı ve dikkat edilmesi gerekenler,
-         Bebeğe uyku düzeni oluşturmak,
-         Bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları,



DOĞUM SONRASINDAKİ OTURUMUMUZ:

Doğumdan sonraki ilk 2 ay içerisinde anne ve babalar bebekleriyle birlikte anne- bebek – baba grubumuza katılabilirler..
Bu toplantılarda doğum deneyimlerini bizlerle paylaşabilirler. Bebeklerinin bakımıyla veya beslenmesiyle ilgili sorularının cevaplarını alabilirler.


Eğitim yeri: Mini Aktivite Anne –Çocuk Etkinlik Merkezi
 www.miniaktivite.com  mekan ile ilgili detaylar için..

Ücret bilgisi ve kayıt için ertugrul.esra@gmail.comemail atabilirsiniz.

Güneş Sergisi çocuklar için hafta sonlarında hem eğitici hem eğlenceli bir seçenek

Geçtiğimiz hafta sonu Altuğ Ve babası Rahmi Koç müzesinde Güneş Sergisine gittiler. Altuğ o kadar çok beğenmiş ki tüm müzeden bahsetti. 3 yaşında olmasına rağmen çok eğlendi ve çok da bilgilendi Altuğ..Davetleri için çok teşekkür ederim:))


Sizde gitmek isterseniz;












 Goethe-Institut Istanbul, Berlin Humboldt Üniversitesi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Neues Universum Çocuk Müzesi işbirliğiyle hazırlanan ve Federal Almanya Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı  (BMBF) ile Goethe-Institut tarafından, Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış İçin Ernst Reuter Girişimi çerçevesinde desteklenen; “İŞTE GÜNEŞ – HERE COMES THE SUN” sergisi hafta sonları da ziyaretçilerini bekliyor…



‘İŞTE GÜNEŞ – HERE COMES THE SUN’

‘İŞTE GÜNEŞ – HERE COMES THE SUN’ sergisi ile evrenin ışık, geleceğin enerji kaynağı olan güneşi çeşitli eğitsel aktiviteler eşliğinde eğlenceli bir şekilde yakından tanıma fırsatı sunuyor.
Sergi, güneşin sonsuz enerji potansiyelini ve geleceğin enerji kaynağı olarak kullanımını tanıtıyor, ilginç deneyler, interaktif enstalâsyonlar, bilgi oyunları ve bilgisayar animasyonları yoluyla hem çocukları hem de yetişkinleri güneşin içine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Birçok etkinlik bu sergide

“İŞTE GÜNEŞ – HERE COMES THE SUN” sergisinin hafta sonları için özel olarak hazırlanan workshop çalışmaları, Cumartesi ve Pazar günleri 14:00-16:00 saatleri arasında deneyimli rehberler eşliğinde geziliyor. Sergi gezisinin ardından öğrenciler topladıkları enerji puanlarıyla, iklime zarar vermeyen özelliklere sahip evlerini inşa etmek için gereken inşaat malzemelerini alıyor ve inşaata başlıyor. 9-13 yaşları arasındaki çocukların katılabildiği eğlence, iki saat sürüyor. Her gruba en fazla 10 çocuğun katılabildiği etkinlik için rezervasyon yaptırılması gerekiyor.
Güneşi keşfetmek ve geleceğin enerji evini inşa etmek isteyen bütün çocuklar, 14 Temmuz 2013 tarihine kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyarete açık olan ve güneşle ilgili her şeyi eğlenerek öğrenme olanağını sunan  “İŞTE GÜNEŞ – HERE COMES THE SUN“ sergisine gelerek bu öğretici eğlenceye katılabilir.
Rahmi M. Koç Müzesi, hafta sonları da çocukları güneşin büyülü dünyasına davet ediyor.



Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11.250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş; binanın restorasyonu Garanti Koza firması tarafından yapılmıştır. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker 1962 AEC Routemaster–Londra ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat Restaurant’ta yemek yiyebilir. Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-20:00.
Müzeye giriş yetişkin için 12,5 TL, öğrenci için ise 6 TL’dır.



Yer: Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy / İstanbul,
Buluşma yeri:  “İşte Güneş – Here Comes the Sun” Sergisi