10 Şubat 2011 Perşembe

EMZİRME REHBERİ YETİŞTİRME EĞİTİMİ

Bugün bu eğitime katılmadan evvel yazdığım yazıdan sonra işyerinde işlerimi ayarlayıp, mezun olduğum okuluma gittim. Giderken çok heyecanlıydım. Hem eğitimi verenler hem de eğitimi alanları çok ama çok merak ediyordum.
İyi ki gitmişim. Annelerimiz o kadar heyecanlılardı ki... Zaten hocalar ve eğitimi veren arkadaşlarım bu işelrde çok başarılı ve isteklilerdi. Ama onlarla konuştuğumda onlarda bu eğitimden çok memnunlar...

Sevgili hocam Nezihe hanıma da bu konuda bize verdiği destek için sonsuz teşekkürler. Kendisi ben okulu kazanıp, başladığım ilk günden beri ilkten danışman hocam oldu. Sonra kadın-doğum stajlarına çoğunlukla onunla çıktım.Daha sonra İ.Ü. Kadın ve Çocuk Sağlığı ve Araştırma Ve Eğitim Birimine girmeme destek olup, onunla bu birimde beraber çalışma şansına eriştim. Şİmdilerde de Üreme Sağlığı Hemşireliği derneğinde beraber çalışıyorum. Ben kendisine Emzirme Reformu Hareketinden bahsettiğimde, hiç düşünmeden bize destek verebileceğini söyledi. Ve blogcuanne Elif'le iletişime gecerek bu program hayata geçirdiler.

Ben gittiğimde çok sevdiğim , enerjisine herzaman bayıldığım arkadaşım Gülay emzirme ile ilgili bilgiler veriyordu. Onu kaçıracağım için üzgündüm.İlk dersler uzadığı için ona yetişebildim.
Bu eğitime katılanlar ondan bir doğal doğumu dinlemeliler!!

Gülay'ın ardından yine kendisini çok sevdiğim sevgili hocam Nevin hanımı dinledik. O emzirmeyi anlattığında , emzirme danışmanı olarak Çapa da çalıştığım dönemler aklıma geldi. Ne günlerdi.:))

Son olarak da sınıf arkadaşım çocuk bölümünde araştırma görevlisi olan Birsen'i dinledik. Onun anlattığı son konu bebeği memeden kesme idi. Benim de eğitimlerimde hep zorlanarak anlattığım, anlatırken kelimeleirmi çok dikkatli seçtiğim konuyu anlattı. Emzirmeye devam eden katılımcı anneler için sanırım zor bir konuydu. (Bu konuyu dinlerken bende bu konu ile deneyimlerimden oluşan bir yazı yazmaya karar verdim.)

Bu günü böylelikle bitirdik. Ayrılmadan önce de toplu fotoğraf çektirdik.



Son resim ikinci günden.. sevgili hocalarım , sınıf arkadaşlarım ve emzirme rehberi olmuş arkadaşlarım


Benim için bilgilerimin üstünden geçtiğim, eski okul günlerime döndüğüm ve sanal ortamda tanıdığım fakat yüz-yüze tanışmadığım emziren annelerle tanıştığım muhteşem bir gündü. Acayip bir enerjı ıle oradan ayrıldım.
Onlar yarın da oradalar.Keşke ben de olabilsem:((

Sağlıklı Nesiller için sadece Anne sütü..EMZİRME REHBERİ EĞİTİMİ

Merhabalar Arkadaşlar,


Bugün başlayıp, yarın da devam edecek olan bir eğitimden sizlere bahsetmek istedim. İ:Ü:Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu Kadın Hastalıkları ve Doğum ana bili Dalından Prof. Dr. Nezihe Kızılkaya Bejı Hanım'ın başkanlığında Emzirme Rehberliği eğitimi verilecek. Bu eğitimi alanlar Emzirme Reformu hareketini başlatan ve bu reform hareketine destek veren anneler.. Ben de bu emziren anneler grubuna dahil olduğumdan dolayı çok gurur duyuyorum. Annelerimiz Elif Doğan'ın yani blog camiiasından herkesin çok iyi tanıdığı blogcuannenin başkanlığında bu eğitime katılıyorlar. O kadar azimli ve istekli anneler ki eğitime katılanlar..Onları emzirenanneler google grubundan takip ediyorum..Onlarla orada olmak gerçekten çok isterdim. Mezun olduğum okulumda , sınıf arkadaşlarım ve hocalarımın yanı sıra sanal ortamda çoğu kez yazıştığım annneler..
Gerçekten çok ilginç olacaktı. Bu organizasyonda aracı olarak bir küçük katkı da bulundum.İnşallah işten bir ara fırsat bulup, bugün ve ya yarın onlarla tanışmak , hocalarıma ve arkadaşlarıma da bize destek verdikleri için teşekkür etmek için gidebilirim..
Bu emzirme rehberliği eğitimi sonrasında katılan annelerimiz emzirmeye yeni başlamış veya emziren annelerimize rehber olacaklar. Bunu bir de ücretsiz yapacaklar. Bu geröçketen çok yarraı olacak. Bu eğitime katılan annelerimiz emzirenanneler grubunda bulunmalarının yanı sıra çoğunun bloğu var. olabildiğince anneye ulaşabilecek olmaları da çok önemli..

Ben her iki tarafında bu eğitim için ne kadara heyecanlı olduğunu biliyorum. Bu da çok iyi bir kaynaşma ve çok yararlı bir eğitim olacağının bir işareti..
Evet, emziren ve emzirecek olan anneler bu sıralar blogları (blogcuanne mesela.)iyi takip edin!!.Artık Emzirme Rehberleri var.. İhtiyacınız olduğunda onlarla iletişime gecebilirsiniz.!!!!

Aşağıdaki bugün ve yarın ki eğitim programı: