12 Ocak 2014 Pazar

ANNE SÜTÜ VE EMZİRME KURSU


EMZİRME;HAYATA SAĞLIKLI BİR BAŞLANGIÇ!!!
Bir çocuk bekliyorsunuz. Gebelik, doğum ve emzirme dönemi,hayatınızın yepyeni bir kesitini oluşturur. Kadın olmayı belki de çok yoğun yaşayacağınız bu dönem hakkında daha fazla bilgi edinmek istersiniz.
Bu kursumuzdaki amaç size, emzirmenin gayet doğal olduğu güvenini vermektir.
Vücudunuz daha şimdiden kendiliğinden buna hazırlanmaktadır.Emzirmek kolay öğrenilir, ancak bazı küçük şeyler yüzünden çok zahmetli bir hal alabilir. Güçlüklerden kaçınmanız amacıyla,
emzirmeyle ilgili en önemli şeyleri bu eğitimde toparladım.
Emzirme yoluyla çocuğa sıcaklık, korunma duygusu, huzur, koruma ve güvenlik vereceksiniz. Çocuğunuza hayat için mümkün en iyi başlangıcı sağlayacaksınız.


Kursumuzun İçeriği:

-Anne sütünün oluşumu ve üstünlükleri, 
Anne sütüne nasıl başlamalıyım?
-Anne sütünün gelişimi
-Sütüm bebeğe yetiyor mu?
-Memeye yerleştirme ve emzirme pozisyonları
-Emzirme sorunları
-Anne sütünü Arttırmak için yapılabilecekler
-Emziren Annenin Beslenmesi
-Emzirme ve Baba
-Prematüre ve Düşük Ağırlıklı Bebeklerde Emzirme
-Çalışan annenin Emzirmesi ve İşe Adaptasyonu
-Biberon ve Emzik
-Emzirme Döneminde kullanabileceğiniz  yardımcı malzemeler

Bu kursumuza ister hamileyken ister bebeğiniz yeni doğduğunda katılabilirsiniz. Bebeklerde size eşlik edebilir. Uygulamalı olarak ders anlatılacaktır. 


Özellikle bebeğiniz doğduktan sonra sıkıntınız varsa bebeğinizle seminere katılmanızı tavsiye ederim..
Dersimiz 2 saat sürecektir.


*****25 Ocak 2014 pazar günü  Bostancı da Marga Yaşam Atölyesinde saat 15:00-17:00  arasında  Emzirme seminerim olacaktır. 


Katılmak isterseniz ertugurl.esra@gmail.com e-mail atabilirsiniz.

KADIN CİNAYETLERİNE DUR DEMEK İÇİN!!!



Günümüzde halen olan Kadın cinayetlerine Hayır diyorsanız sizde bu imzayı atın, destekleyin!!!
 Dünya Ekonomik Forumu'nun toplumsal cinsiyet eşitliği verilerine göre Türkiye, eşitliği sağlamakta 134 ülke arasında 126. sıradadır. Son 7 yılda Türkiye’de kadın cinayetleri yüzde 1400 artmış ve 2005 yılından bu yana 4000 kadın şiddete kurban gitmiştir. 
         Bu ilanla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı görevini yapmaya, kendi hazırladıkları Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Eylem Planı’nın baş uygulayıcısı ve takipçisi olmaya çağırıyoruz. İnanıyoruz ki, bu plan gerçek anlamı ile uygulanır ise ülkemizin hayati problemi haline gelmiş olan Kadına Karşı Her Türlü Şiddetin önüne geçilebilecektir.
         Eylem Planının Hedefleri: Yasal Düzenlemeler Yapmak, Toplumsal Farkındalık Yaratmak ve Zihniyet Dönüşümünün Sağlanması, Koruyucu Hizmet Sunumu ve Şiddet Mağdurlarının  Güçlendirilmesi, Sağlık Hizmetlerinin Sunumu, Kurumlar arası İşbirliğinin Sağlanmasıdır.
         2006 yılında, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele devlet politikası haline getirilmiş olmasına rağmen Türk hükûmeti bu politikayı hayata geçirmediği için ölen kadın sayısı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Sadece kağıt üzerinde kalan yasal düzenlemeler nedeni ile şiddete maruz kalan kadınlar valiliklerin, emniyetin, savcılıkların kapılarından elleri boş ve daha çaresiz olarak geri çevrilmektedirler.
         Kimisi boşanmış oldukları eşleri tarafından, kimisi eski sevgililerinin ellerinde, kimisi ailenin erkek bireylerince katledilen bu kadınların ölüm sebepleri, yaşları kaç olursa olsun ayni. Kıskançlık, kendi hayatına kendi karar vermek istemesi, anlaşmazlık, sözde namus davası.
         Lütfen, vereceğiniz imzalar ile giderek artan kadın şiddetinin önüne geçmek için atacağımız adımda yardımcı olun ve bu önemli konuda Türk hükümetini görevini yapmaya çağırın.