20 Kasım 2012 Salı

“Deneyimli Anneler Konuşuyor” İzmir toplantılarına davetlisiniz...


Deneyimli anneler İzmir görsel.jpg

Yeniden buluşmaya, sarılmaya, kucaklaşmaya, deneyimlerimizi paylaşmaya bekliyoruz. Hayat anneysen ve annelerle deneyimlerini paylaşıyorsan güzel çünkü...
Deneyimli Anneler buluşuyor, tecrübelerini ve yaşadıklarını paylaşıyor!
Türkiye'nin en çok okunan anne, çocuk yazarları Nora Romi, Nilüfer Kas ve Pınar Reyhan Özyiğit elele tutuştular, yeni anneleri bilinçlendirmek için Türkiye'yi gezmeye devam ediyorlar.
İstanbul ve Ankara buluşmaları yoğun ilgiyle gerçekleşen il gezilerinin üçüncüsü yoğun talep üzerine bu hafta sonu İzmir’de iki ayrı yerde gerçekleşecek.
Hayatta en önemli şeyin "paylaşmak" olduğuna ve gerçekte yaşanan tecrübelerin annelerin hayatını kolaylaştıran en önemli değer olduğuna inanan HT Hayat Yazarları ülkemizin farklı illerinde düzenlenen "Deneyimli Anneler Konuşuyor" buluşmalarında anne ve babalara bebek bakımından, banyoya, uykudan, beslenmeye, eğitimden, spora kadar bir çok konuda deneyimlerini aktarıyorlar, soruları cevaplıyor ve anneleri şaşırtmaya devam ediyorlar.
23 Kasım 2012 Cuma günü
Bornova Belediyesi
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi
Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Çok Amaçlı Salonu
Saat 13:00
24 Kasım  2012 Cumartesi
Optimum Outlet Gaziemir
Saat 15.00
Hayat anneysen ve annelerle deneyimlerini paylaşıyorsan güzel çünkü

AĞIZ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİREN 10 ÖNERİ



Sağlıklı gülümseme her yaşta önemlidir, ağız ve diş sağlığının temellerini öğrenmek için ise hiçbir zaman geç değildir.
100 yılın üzerindeki geçmişi ile dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen ağız bakım ürünü Listerine’den ağız sağlığınızı iyileştirmek için 10 öneri:

·         Günde sadece 5 dakikanızı ağız bakımına ayırın. Komple ağız bakımınızı 3 adımdatamamlayın. Sadece fırçalamak ve diş ipi kullanmak komple ağız bakımı için yetmez, beraberinde bakteri plağına karşı etkili bir sıvı ağız bakım ürünü ile ağzınızı çalkalayın.
·         Dişlere faydalı yiyecekleri tüketin. Elma, armut, kereviz, havuç, karnabahar, çilek gibi meyve ve sebzelerin içeriklerindeki doğal liflerin tükürükle birleşmesi sonucunda diş temizliğine yardımcı olur. 
·         Ağzınızdaki bakterilerden 24 saat korunun. Bakterilere karşı etkisi klinik çalışmalarla kanıtlanmış olan  ağız bakım ürününü, günde 2 kez 30 saniyelik kullanmak  bakteri plağı oluşumuna  ve diş eti problemlerine karşı 24 saat koruma sağlar.
·         Asitli ve şekerli gıdalar dişlerin çürüme sürecini başlatır. Bu gıdaları tükettikten sonra etkin bir ağız temizliği sağlayın.
·         Sık sıvı alımı, bol su tüketimi ağzınızı nemli tutar. Özellikle sigara içenlerin, sigaranın tükürük akışını azaltması ve ağız kuruluğuna sebep olması nedeniyle kötü ağız kokusuna sebebiyet vermemesi için bol sıvı alması gerekir.
·         Gece yatmadan önce ağız bakımını ihmal etmeyin. Ağızda kalan bakteriler gece boyunca hızla üremeye devam eder. Bu nedenle yatmadan önce sağlıklı ağız bakımı için önerilen 3 adımı uygulayın.
·         Doğru fırçayı seçin. Dişleri fırçalamayı bilmek kadar fırça seçimi de önemlidir.  Diş hekimlerinin çoğu düz küçük başlı ve yumuşak diş fırçalarının, plakları temizlediği için en iyi seçim olduğu konusunda hem fikir.  Belli aralıklarla diş fırçanızı değiştirin.
·         Her 6 ayda bir diş hekiminize kontrole gidin.
·         Dişleriniz kanıyorsa, fırçalamaya ara vermeyin.  Dişeti hastalığının ilk aşaması olabilir ve doğru ağız bakımı ile diş eti hastalığını önleyebilirsiniz. Dişetleriniz iki haftadan uzun süredir kanıyorsa,mutlaka bir diş hekimine görünün.
·         Unutmayın sadece diş fırçalama ve diş ipi komple ağız bakımını tamamlamaz. Ne kadar iyi fırçalarsanız fırçalayın fırça ve diş ipi ile ulaşamadığınız yerlerde kalan bakteriler ağıza yeniden yayılır. Bakteri plağına karşı etkili sıvı ağız bakım ürünü ile ağzınızı çalkalayarak bakterilerin hızla yayılmasını engelleyin ve ağız sağlığınız için 3 adımı tamamlayın.

Daha fazla bilgi için. www.listerine.com.tr

SEVGİLİ BURCU 'UN ANKET/ RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Riskli bir gebelikti, yatarak geçti.(Servikal yetersizlik, 13. Haftada serklaj)14 kilo aldım, 6 kilo fazlam kaldı doğum sonrası, henüz veremedim.

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Dünya durduJ
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında? 
7 aylık
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti? 
Başka bir gezegende gibiyizJ Herşey ona göre ayarlanıp planlanıyor. Çok keyifli, uykusuzluk bazen can sıkıcı olsa da..
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor? 
Çalışıyorum, haftasonları ve Cuma günlerimi onunla tam gün geçirebiliyorum. Onun isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda geçiyor zaman.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi? 
Sakinleştim.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı? 
Rahat olmaya çalışan korumacı diyelimJ
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için? 
Devam ediyorum, 2,5 aylıkken başladım işe, başlarda bırakıp işe gitmek zor gelse de sonradan annem baktığı için alışmakta çok zorlanmadım.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Bloğum yok ama sıkı bir blog takipçisiyim.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz? İçeriklerinin sağlıklı olmasına, daha önce sonuç almış genellikle blogger annelerin deneyimlerine göre yönleniyor tercihlerim.
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı? 
Beslenme konusunda şeker ve tuz dışında katı kurallarım yok. Listelere bağımlı olarak başlamadı ek gıda serüvenimiz. Rahat davranmaya çalışıyorum.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz? 7aydır anne sütü ile devam ediyoruz. Hedef şimdilik 1 yaş sonrasına bakıcaz.


Burcu Tuğ; 

SEVGİLİ LOVE AND SMİLE BLOĞUNUN SAHİBESİ ASLI'NIN ANKET / RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))



*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Hergün aynı saatte kan sulandırıcı iğne ve coraspin almama rağmen, önceki 2 hamileliğimin kötü bitmesine rağmen mutlu bir hamilelik geçirdim.
50 kilo ile kaldım,71 le doğurdum J 21 kilo aldım yani J Oğlum 28 Kasımda 1 yaşına girecek ve şu an 51,5 kiloyum. Hareketliyimdir içimde kurt kaynar rahat duramam, emzirmek çok etkiledi, bol su içmek, yediklerimi kısmadım ama süt yapar diyerekten de tatlıları rahat ve fazla yemedim.
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Şaşkınlık…Korku..Mutluluk..Panik..
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
28 Kasımda 1 ine giriyor J
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Uyku düzenim tamamen değişti, emzirmek ve kilolar yüzünden giyim tarzım da değişti..(elbise giyemedim uzun süre mesela çok sevmeme rağmen, çünkü her an her yerde emzirmek durumunda kalabiliyordum) Daha hassaslaştım. Daha sadeleştim. Daha sık ağladım. Daha az gezebiliyorum.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
İş günlerinde maalesef sabahın 7,20 sinde evden çıkıyorum. Bazen öğle tatillerinde  yarım saat eve kaçıyorum. Ve de akşam 6 da evdeyim..Allaha şükür annem bakıyor oğlumuza... gider gitmez oyun öpücük şarkı allah ne verdiyse J
Tatil günlerinde babayla beraber kahvaltısı,yemekleri,oyunlar,şarkılar,parka gitme,kitap okuma,akraba dost ziyaretleriyle geçiyor.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Çocuklara karşı hassastım daha da arttı. Geleceği daha çok düşünür oldum. Suçluluk duygularım arttı çalıştığım için. Çocuğun beslenmesi,uykusu,yetiştirilmesi ..vs konuda benimle aynı fikirde olmayanlarla gerilim stresi fazlalaştı. …Bunların yanında anne olmak güçlendirdi. Dik durmam gerekiyor artık depresif olmaya hakkım yok…. Bana neşe verdi özellikle de o yanımdayken o gülerkenJ
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Denge kuramadım J Bir o yandayım bir bu yanda…ama hayalim denge J
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Çalışıyorum …… 5 ayı bitmişti işe başladım.. Zor oldu..
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Pek sık yazmıyorum. Sadece annelik çocuktan bahsetmek istemiyorum. Ama bu dönem en çok zamanımı ruhumu meşgul eden bu konu J Vaktim olsa farklı şeyler yaşar ve yazardım.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Fiyatına, tavsiyeye, gerçekten gerekli olup olmadığına, sağlıklı olup olmadığına..
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Katkısız yada katkısı çok az yiyecekler, ilaçsız sorun çözme , kimyasallardan olabildiğince uzak durmak, şeker ve tuzdan uzak beslenme…gibi.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Hala veriyorum.

ASLI GÜZEL YILDIZ
 TEŞEKKÜR EDERİM:))