3 Aralık 2012 Pazartesi

EK GIDALARA BAŞLARKEN DİKKAT EDİLECEK KONULAR:



Bebeğiniz ek gıdalara başlarken dikkat edilecek çok önemli konular vardır. Beslenme yetersizliği ile gelen pek çok bebeğin annesinin sıklıkla söylediği gerçek sudur: ’’Ek gıdalara uygun zamanda başladım ama bebek almadı’2
Her bebek gibi sizin bebeğinizde ek gıdaları alabileceğinden emin olunuz. Her çocuk gibi sizin bebeğinizde ek gıdalara alışabilir. Bu arada önemli olan onun gösterdiği tepkilere sizin gösterdiğiniz tepkidir. Ek gıdaları başlarken inatçı değil kararlı olunuz. Bu aşamada sorun yaşamamak için dikkat edilmesi gereken noktalar;
*Ek gıdalar mutlaka bebeğiniz aç iken denenmelidir. O güne kadar sadece anne sütü almış bebeğin, başlanan gıdanın lezzetini benimseyip alması için aç olması gerekir. Tok iken yeni bir besin maddesi denemek doğru değildir.
*Her yeni ek gıda, tek başına denenmelidir. Aynı anda birden fazla ek gıda denemeyiniz. Yeni başladığınız ek gıda bebekte kusma, ishal veya döküntüye neden olabilir. Birden fazla ek gıda başladığınızda durumda buna hangisinin neden olduğunu belirleyemezsiniz.
*Bebeğe verilecek olan ek gıda, önce çok az miktarda denenmeli, daha sonraki günlerde miktarı arttırılmalıdır.*İlk denemeniz de sevmediği bir gıdayı zorla vermeyiniz. Aynı besin maddesini yeniden denemek için bir hafta gibi kısa bir süre geçmesini bekleyiniz.
*Ek gıdaları bebeğinize kaşık yada bardakla veriniz, biberon kullanmayınız. Özellikle anne sütü almaya devam ettiği dönemde biberon kullanırsanız, anne memesini terk etmesine neden olabilirisiniz.
*Ek gıdaları hazırlarken, temizliğine çok önem verin, cam rende, temiz su kullanın. Elleriniz mutlaka yıkayınız. İshal ve buna bağlı gelişen diğer olumsuzluklara gıda başladıktan sonra daha sık görülür. Besinlerin hijyenik şartlarda hazırlanması alınabilecek en önemli tedbirdir.

EK GIDALARLA ,İLGİLİ DAHA FAZLASI BİLGİ EDİNMEK İSTERSENİZ 22 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 16:00 DA MİNİAKTİVİTE DE EK GIDAYA GEÇERKEN ADLI SEMİNERİME SİZLERİ BEKLERİM.
İLGİLENİYORSANIZ;
ertugrul.esra@gmail.com bana e-mail atabilrisiniz.....