10 Temmuz 2012 Salı

SÜTÜNÜZÜN DEĞERİNİ BİLEN POŞETLER


Lansinoh, süt saklama poşetleri ile annelerin sütlerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde muhafaza etmelerini sağlıyor.

msb-plus-bag.pngGıda saklamak için güvenli polietilenden üretilen Lansinoh Süt Saklama Poşetleri, medikal ölçüde sterilizasyon güvenliğine sahiptir. Kesinlikle BPA içermeyen süt saklama poşetleri, çift kilitli sistemi ile poşetin hava almasını, sütün dökülmesini ve sızıntıyı önlüyor.

Lansinoh Süt Saklama Poşetleri, destekli tabanı sayesinde koyduğunuz yerde dik ya da yatay şekillerde kolaylıkla durabiliyor. Poşet üzerinde bulunan etikete ise  tarihi not ederekdondurucudaki sütünüzü hangi sıra ile kullanacağınızı takip edebiliyorsunuz.
Lansinoh Süt Saklama Poşetleri ile sütünüzü derin dordurucuda 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

YAZIN METABOLİZMA HIZINIZI ARTIRIN





Hareketsiz yaşam, stres, tiroid bezlerinin düzensiz çalışması gibi bazı faktörler; kilo vermede etkisi büyük olan metabolizma hızını yavaşlatıyor. Metabolizma hızı yavaş insanlar, günlük hayatlarında çok hareket etmiyor ve yanlış besleniyorlarsa daha fazla kilo sorunu yaşıyorlar. Metabolizma ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, metabolizma hızını artıracak öneriler veriyor.

SICAK HAVALARI FIRSAT BİLİN, TERLEDİĞİNİZ İÇİN METABOLİZMANIZ DAHA HIZLI ÇALIŞIR.

KARPUZ YERİNE KİRAZ YİYİN

AÇIK HAVADA YÜRÜYÜŞ METABOLİZMA ÜZERİNDE ETKİLİ

DONDURMA ŞİŞMANLATMAZ – HAZIR DONDURMADAN UZAK DURUN

MENUYE CACIK KOYUN

SU

HAVA KARARINCA YEMEK YEMEYİN

TUZA DİKKAT




Metabolizma hızı kişiden kişiye fark gösterir. Metabolizma hızını belirleyen en önemli etmen vücut kas dokusudur. Kas kitlesi arttıkça metabolizma hızı artar. O nedenle sporcuların, kas kitlesi kadınlara göre daha fazla olan erkeklerin metabolizma hızı daha fazladır. Aynı zamanda vücut yüzeyi ile de metabolizma doğru orantılıdır. Yani vücut büyüdükçe o vücudu çalıştırmak için gerekli olan enerji artar aslında. O nedenle fazla kilolu bir insanın normal kilodaki bir insana göre metabolizması daha hızlıdır. Özellikle zayıflama tedavisinde kişinin yemek durumu metabolizma hızına göre belirlenir. Eğer bir kişiye zayıflasın diye metabolizma hızının çok altında bir beslenme programı yapılırsa, vücut yağ dokusu yerine kas dokusunu kaybeder bu da metabolizma hızını yavaşlatır ve bu kişilerin tekrar daha fazla kilo alması gibi bir sorun ortaya çıkar.

Metabolizmayı hızlandıran on bilimsel öneri:

KOLA YERİNE AYRAN İÇİN, İYİ UYUYUN...

1)      Düzenli uyuyun. Gece en geç 24.00’de uyuyun, sabah en geç 07.00’de uyanın. Çünkü vücut kendini uykuda onarır.

2)      Düzenli olarak aerobik egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirin. Haftada en az 3 gün 45 dakikalık bir tempolu yürüyüş yapın.


3)      Ağırlık çalışmayı ihmal etmeyin. Metabolizma hızının en belirleyici faktörü kas dokusu olduğu için kaslarınızı da düzenli çalıştırın.

4)      Kola, gazoz gibi asitli ürünler yerine su için.  Su insan vücudunun en önemli bileşenidir. İyi bir metabolizma, iyi bir dolaşımdan bu da iyi bir boşaltımdan geçer. O nedenle günde 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin.


5)      Acıktığınızda mutlaka vücudunuza cevap verin. Açlığı ertelemek metabolizma hızını yavaşlatır. Küçük bir meyve bile yeseniz yeterli olur.

6)      Metabolizmayı en çok çalıştıran yiyecekler proteinlerdir. Beslenmenizde dengeli bir şekilde protein tüketin. Ancak hiç karbonhidrat almadan sırf protein yenilerek yapılan diyetler son derece yanlış. Bu tür diyetlerle hızlı kilo verilse bile, damar hastalığına yakalanma riskini artırdığı biliniyor.


7)      Az az sık sık yemek metabolizmayı canlı tutuyor.

8)      Yemeklerinizin yanına eklediğiniz iki-üç kaşık yoğurt yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile metabolizma üzerine olumlu etkileri var.


9)      Lif oranı yüksek olan yiyecekler, özellikle taze sebze ve meyveler, kurubaklagiller ve tam tahıllı ürünleri de düzenli tüketmek şart.

10)   Yeşil çay için. Kahve ve çay içerdiği kafein içeriği nedeni ile metabolizmayı çalıştırır. Ancak çok fazla tüketilirse çarpıntı ve uykusuzluğa neden olabilir. Yeşil çayın antioksidan kapasitesi çay ve kahveye göre daha fazladır. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmek hem metabolizmayı hızlandırır hem de yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatır.