8 Mart 2012 Perşembe

ANNE SÜTÜYLE BESLENMEDE SIKÇA SORULAN SORULAR

2*İLAÇ VE SİGARA KULLANIRKEN BEBEBĞİMİ EMZİREBİLİR MİYİM?

Annenin aldığı bazı ilaçlar süt yapımını baskılayabilir.Östrojen içeren doğum kontrol hapları,idrar söktürücü ilaçlar, günde 6 defadan fazla sigara içilmesi süt yapımını azaltabilir.Emziren anneler tercihen sigara içmemelidirler.Sigara sizin ve bebeğini,zin sağlığı için tehlikelidir.
genellikle ilaçların prospektüsünde emziren annelerin ya ilaı dikkatle kullnamaları gerektiği yazmaktadır.Emziren annenin aldığı ilaçlar genellikle anne sütüne geçmektedir ancak alınan ilacın en fazla
%1'i süte geçmektedir.Ancak ilacı üreten ilaç firmaları emziren anne ve bebekleri üzerinde herhangi bir araştırma yürütmediği için böyle bir uyarı koyarak kendilerini güvenceye almak istemektedir..

3*EMZİRİRKEN NE TÜR BİR DOĞUM KONTROL HAPI KULLANABİLRİM?

Emziren kadınların doğum hapı olarak yalnızca progesteron içeren tipleri kullanmalrı gerekmektedir.Gebelik ve adet sırasında annelşer emzirmeye devam edebilirler.Bazı kanser ilaçlarını alan anneler bebeklerini emzirmemeleidirler.Radyoaktif madde alan annelerin de bebeklerini emzirmeleri ilaçların yarılanma ömrüne göre ertelenir.Bu süre içinde anneler göğüslerini sağmalıdırlar.
Genel olarak emziren anneler çok gerekli olmadıkça ilaç almamalıdır, kullanmalrı gereken ilaçları varsa öncelikle doktoruna danışmalıdırlar.

4* BİTKİ ÇAYLARI SÜTÜ ARTTIRIR MI?

Emziren annelerin aşırı olmamak koşuluyla sıvı tüketimine özen göstermeleri gerektiği bilinen bir gerçektir.En ideal sıvı alım şekli, su içmektir.Bazı bitkisel çayların sütü arttırdığı belirtilmektedir.Ancak bu konuda yapılmış kontrollu bilimsel araştırmalar bulunmamaktadır.Ayrıca günde 600-700 ml. üzerinde bitkisel çay üretiminin sakıncalı olabileceği de unutulmamalıdır.

5* MEMELERİN BÜYÜKLÜĞÜ SÜT YAPIMINI ETKİLER Mİ?

Memelerin büyüklüğü süt yapımında rol oynamaz. Mem büyüklüğünü sağlayan, bağ ve destek dokusudur.Anne sütü üretiminin gerçekleştiği süt bezlerinin olmaması, çok nadir bir durumdur ve meme büyüklüğü ile bağlantılı değildir.Mem başlarının içe dönük olması, meme dokusu esnekse ve bebek doğru teknikle emerse sorun oluşturmaz.

6* ANNENİN BESLENMESİ SÜT YAPIMINI ETKİLER Mİ?

Annenin beslenmesi süt yapımını genel olarak etkilemez. Ağır beslenme bozukluğu olan annelerin süt yapımlarının azaldığı ancak bu durumda bile bebeklerin gelişimlerinin aşırı olumsuz etkilenmediği bilinir.Ancak yetersiz beslenen annelere doğumdan sonra ki ilk 6 ay boyuna vitamin desteği yapılması hem kendi hem ede emzirdikleri bebeklerinin sağlığı için yararlıdır.Katı vejetaryenbeslenen annelerin sütlerinde bazı vitaminler eksik olabilr.

İYİ Kİ BLOĞUM VAR!! ANNEYSEN.COM 'DAYIM:))

Hem uzman olarak hem  de anne olarak yazılarımın yayınlandığı ve çok severek takip ettiğim anneysen.com da anneysen bloğunda  ben varım.






 ''İyi ki Bloğum var ''diyen ben anneysen .com dayım. Okumak isterseniz: tıklamanız yeterli olacak..TIK TIK:)))