21 Mayıs 2013 Salı

Hayat Su, “Hayat Dolu Hissetmek için” harekete geçmeye çağırıyor



Türkiye ambalajlı su sektörünün köklü ve yenilikçi markası Hayat Su, tüketiciyi sağlıklı seçimler yapmaya teşvik etmek misyonu doğrultusunda yenilikler geliştirmeye, daha sağlıklı bir toplumsal hayata katkıda bulunacak kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Bu doğrultuda hazırlanan "Hayat Dolu Hissetmek için” kampanyası ve bu kapsamda 2 Haziran Pazar günü Bostancı-Caddebostan sahilinde yapılacak “Hayat Koşusu”, 21 Mayıs Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.




Hayat Su Marka Müdürü Yasemin Barkın’ın açılışıyla başlayan toplantıda, Hayat Su Genel Müdürü Yeşim Güra, kampanyanın çıkış noktası hakkında yaptığı konuşmasında şu bilgileri verdi:

“Connecticut Üniversitesi İnsan Performansı Laboratuarı; Arkansas Üniversitesi Sağlık Departmanı; yurtdışındaki Danone Ar-Ge Bölümü ve çeşitli uzman ve akademisyenlerin işbirliğiyle yapılan araştırma son derece önemli sonuçlar içeriyor. Bir grup sağlıklı genç kadın üzerinde yapılan bu araştırma, vücuttaki % 1’lik bir sıvı kaybı bile duygu durumunun ve konsantrasyon seviyesinin olumsuz etkilendiğini ortaya koyuyor. Günlük hayatımızda hissettiğimiz konsantrasyon eksikliği, agresif ruh hali, yorgunluk ve bitkinlik hissi, enerji kaybı, bir işi tamamlamakta zorluk çekme, baş ağrısı gibi sorunların sebebi sadece yeteri kadar su içmememiz olabilir. “

Hayat Su’dan “Hareketli Yaşam”a destek

Araştırma kapsamında, dehidrasyonla ilgili bulguların sadece kadınlar değil erkekler için de geçerli olduğunu hatırlatan Güra, kampanyanın çıkış noktası, yeterli miktarda su içmenin duygu durumu ve bilişsel performansa etkisi olsa da, Hayat Su olarak sağlıklı hayata bakış açılarının bir bütün olduğunu vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tabii ki Hayat Dolu Hissetmek için yeterli miktarda su içmenin yanı sıra dengeli ve yeterli beslenmek ve hareket etmek gerekiyor. Hayat Su olarak tüketicilerimizi sağlıklı seçimler yapmaya teşvik etmeye özen gösteriyoruz. Bu yüzden, ‘Hayat Dolu Hissetmek için’ kampanyamız çerçevesinde bir ‘Hayat Koşusu’ düzenliyoruz. Amacımız, obezitenin günümüzde tüm bireyleri tehdit ettiği ülkemizde, Sağlık Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılan ‘Hareketli Yaşam’ konusundaki farkındalığın artırılmasına katkı sağlamak ve tüketicilerimizi kendileri için bir adım atmaya teşvik etmek.”
Hayat Dolu Hissetmenin formülü
Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, toplantıda “Hayat Dolu Hissetmek için” gerekli formülü “Yeterli ve dengeli beslenme + düzenli egzersiz + yeterli su tüketimi” olarak açıkladı. Koçak, “Yaşam tarzımızda sağlıklı seçimler yaparak olumsuzluklardan kurtulmamız, enerjimizi yükseltip kendimizi sağlıklı, zinde ve hayat dolu hissetmemiz mümkün.Hayat dolu hissetmek, enerjinizi yükseltmek, ruh halinizi iyileştirmek, aynaya hep mutlulukla bakmak, gözlerinizin derinliklerindeki pırıltı ve neşeyi yakalamak için ihtiyacınız olan tek şey küçük değişiklikler yapmak” dedi.

“Vücudunuzun ihtiyacı olmayan maddelerden arınmak için su için”

Koçak, suyun beslenme ve arınmadaki rolünü ise şöyle açıkladı: “Sağlıklı beslenme için, yeterli sıvı alımının önemini hepimiz biliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken suyun alternatifinin olmadığıdır! Su; kalorisiz, şekersiz, yağsız, kolesterolsüz, kafeinsiz, katkı maddesiz ve hayat için elzem olan sıvıdır. Sağlıklı arınma için başlıca ve en etkili kaynaktır. Yetersiz ve dengesiz beslenme, düzensiz yaşam tarzı, stres, trafik ve hava kirliliği gibi çevresel faktörler, vücudumuzda ihtiyacımız olmayan maddelerin oluşmasına neden olur. Günde ortalama 2 litre su içmek vücudumuzdaki ihtiyacımız olmayan maddelerden arınmamıza ve daha hafif ve hayat dolu hissetmemize yardımcı olur.

“Yeterince su tüketmek formumuzu korumaya da yardımcı oluyor”

Yapılan araştırmalar, günlük sıvı ihtiyacının, diğer içeceklere oranla daha büyük bir kısmını sadece sudan alan kişilerin, genel olarak daha sağlıklı bir beslenme programı yürüttüklerini göstermiştir. 12.000’den fazla kadın üzerinde yapılan Amerikan Ulusal Sağlık Araştırması verilerine göre, ‘sadece su’ tüketenlerin daha fazla lif, daha az şeker ve daha az kalorili besin tükettikleri görülmüş. Yeterince su tüketmek formumuzu korumaya da yardımcı oluyor.”

“Egzersiz yapmak vücudumuzun endorfin hormonu salgılamasına yardımcı olur, endorfin mutlu hissetmemizi sağlar ve güvenimizi artırır”
Fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissetmek için egzersizin şart olduğunu vurgulayan Dilara Koçak, “Egzersiz, kendimizi iyi ve güçlü hissetmemizi sağlayan, güvenimizi artırmaya yardımcı olan endorfin hormonunun vücudumuzda salgılanmasına yardımcı olur. Egzersizin ruh halini iyileştirmeye yardımcı olduğu; depresyon, stres ve mutsuzluktan uzak durmayı sağladığı pek çok araştırmanın ortak sonucudur. Günde sadece yarım saat fiziksel aktivite yaparak enerjinizi toplayabilirsiniz. Günlük egzersiz ve spor gibi fiziksel aktiviteler esnasında yeterli sıvı almayı ihmal etmeyin. Egzersiz sırasında terle kaybedilen vücut sıvısını yerine koymak ve dehidrasyonu engellemek için her yarım saatte bir su içmek gerekiyor” dedi.
Hayat Su’yun “Hayat Dolu Hissetmek” kampanyasına destek vermek için Dubai’den gelen, iyilik peşinde koşan “hayalperest yazar” Yonca Tokbaş da toplantıda hareket etmenin önemini, hangi sporu yapmanın önemli olup olmadığını, kendimizle ve sporla ilgili önyargılarımızı, endişelerimizi, keyif alarak sağlıklı olmanın püf noktalarını paylaştı.
“Hayat Koşusu”na herkes davetli
Hayat Su’yun “Hayat Dolu Hissetmek” kampanyasına beslenme uzmanı Dilara Koçak da destek veriyor. Koçak’ın da katılacağı Hayat Koşusu, 2 Haziran Pazar günü sabah 08.00’de Bostancı Sahili’nde kayıt ve ısınma hareketleriyle başlayacak. Ardından Dilara Koçak, yeterli ve dengeli beslenme konusundaki tavsiyelerini paylaşacak. Daha sonra ise Hayat Koşusu, Bostancı Sahili'nde başlayıp, Caddebostan Sahili’nde sona erecek.
Katılımcıları sürpriz hediyelerin beklediği Hayat Koşusu herkese açık ve katılım ücretsiz. Hayat Su’yun Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ergonomik tasarımlı şişesi, özel spor kapağı ve taşıması kolay 750 ml’lik ideal boyu da katılımcılara koşu süresince eşlik edecek.
Hayat Dolu Hissetmek için “Hayat Koşusu”na siz de kayıt olmayı unutmayın!

Türkiye’nin sadece çocuk aktivite ürünleri satan tek sitesi www.handykids.com.tr açıldı...




Handy Kids nedir?

Handy Kids , “becerikli çocuklar” anlamına geliyor. Ürünlerin tamamı çocukların el becerilerini geliştirmeye yönelik. Kutunun içinden yapacağı aktiviteyle ilgili tüm malzemeler çıktığı için anneler hem fikir hem malzeme bulma derdinden kurtulmuş oluyor. Ürünler İngiltere’den ithal, çocuk sağlığına uygun malzemelerden üretilmiş, ve tüm güvenlik testlerinden geçmiş.

Handy Kids fikri nasıl ortaya çıktı?

Oğlumla aktivite yapmayı ve gezmeyi çok seviyoruz. Çevremdeki annelerden en sık duyduğum soru hep şu olmuştur : “Bu aktivite fikirlerini ve malzemeleri nereden buluyorsun ?” Aktivitelerin çoğunu yabancı bloglardan buluyorum; fakat bazen insanın, özellikle de çalışan annelerin fikir aramaya bile vakti olmuyor. Malzeme konusu da ayrı bir sıkıntı. Yurtdışında çok sık rastladığım “do it yourself” yani “kendin yap” diye tabir edilen setler vardır, içinde çocuğun yapacağı aktiviteyle ilgili tüm malzemeler olur. Bunların benzerlerinden Türkiye’de zaman zaman görüyordum, ama fiyatları çok yüksek buluyordum. Buradan yola çıkarak Türkiye’ye bu tarz ürünler getirmeye karar verdim, ve böylelikle www.handykids.com.tr doğmuş oldu.
Handy Kids nasıl bir site?

 www.handykids.com.tr  ürünlerimizin satıldığı tek e-ticaret sitesi. Fakat www.handykids.com.tr sadece ürün satan klasik bir e-ticaret sitesi olmayacak. Sitemizin blog kısmı var ve burayı aktif olarak kullanacağız. Blog kısmında paylaşacağımız ürünlerle ilgili yazılarda; ürünün kutusundan neler çıktığı ve nasıl yapılacağı detaylı fotolarla anlatılıyor olacak. Böylece ürünün sadece kutusuna bakarak seçmeniz gerekmeyecek. Ayrıca ürün çocuğunuzun zevkine hitap ediyor mu, yaş grubuna uygun mu, bu soruların yanıtlarını da blog kısmındaki yazılarda görebileceksiniz. Blogger geçmişime dayanarak blog yazılarına çok önem veriyorum. annelerin pek çok faydalı bilgiyi bloglardan edindiğine inanıyorum. Bu da www.handykids.com.tr yi sadece ürün satan sitelerden ayıran en önemli özellik olacak.

Handy Kids’te ne tür ürünler bulabilirim?




Handy Kids’de birçoğu hazır kit halinde aktivite setleri bulabilirsiniz. Tamamı çocuğunuzun el becerilerini geliştirmeye yönelik ahşap setler, alçı aktivite setleri, elişi setleri, maske yapma setleri, boyama setleri, köpük aktivite setleri bulabilirsiniz. Hazır kitlerin yanı sıra bolca değişik aktivite malzemeleri de bulabilirsiniz craft paketleri, şönil, makas , boyama örtüsü tarzı ürünlerle aklınızdaki aktiviteleri kolaylıkla yapabilirsiniz.