7 Temmuz 2014 Pazartesi

Biberon Temizliği nasıl olmalı?

Biberonun içindeki süt kalıntıları zamanla bakteri üretir ve bu bakteriler hızla çoğalır. Bakteriler biberondan vücuda girip kana karışabilir. Biberon, emzik gibi ürünleri suda kaynatıp mikroplardan kurtarabilirsiniz.
Biberon veya emzik gibi bebek malzemesi üreticileri genel olarak ürünlerin üzerin etiketlerini yapıştırırlar. Bu etiketler yardımı ile ürünün güvenli olduğuna ya da steril olduğuna dair bilgi edinebilirsiniz. Uzmanlar da bu özellikteki yani güvenli ve steril özelliğindeki ürünlerin alınması önerisinden bulunuyor. Aksi takdirde almayın. Çünkü bebeğinizin sağlığını tehdit eden unsurlar içerebilir. Bir diğer seçenek ise biberonu sıcak su ve sabunla elde yıkamak. Fakat bu durumda dikkat edilmesi gereken husus güzel ve temiz bir şekilde kurulandığından emin olmak.
Bebeğiniz 1 yaşını doldurduktan sonra artık malzemeleri bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. 80 derecede yıkanan malzemeler tam bir sterilizasyon sağlamış olur.
İlk satın alındıklarında su ile yıkanıp, beş dakika suda kaynatılmaları gerekir. Bundan sonra tercihen bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu su ile yıkanmalı ve durulanmalıdır. Daha sonra temiz bir havlu veya benzeri bir örtü üzerinde kurumaya bırakılmalıdır. Bebek beslenmesinde kullanıldıktan sonra içerisinde mama bekletilmemelidir. Kalan mama dökülüp, fırça yardımıyla önce su ile daha sonra sabunlu su ile yıkanmalıdır. Bundan sonra da 5-10 dakika kaynar suda kaynatılmalıdır. Bir sonraki beslenmeden önce yine durulanmalıdır. Bir sterilizatör alınması tavsiye edilir.