19 Aralık 2013 Perşembe

Steril süt saklama poşeti nasıl kullanılır?




ANNE SÜTÜNÜ SAKLAMA VE YENİDEN KULLANMA BİLGİLERİ



Anne sütünü, hijyenik ve güvenli bir ortamda saklamak önemlidir. Emziren anne, sütünü sağarak buzdolabında saklıyorsa, adını ve tarihi yazarak etiketlemesini, hijyenik bir anne sütü saklama poşetine koyarak başka bir sütle karışmadan saklamasını önermelisiniz.
Anne Sütü Saklama İlkeleri:
Anne sütü, oda sıcaklığında (19-22°C) 3 saate kadar bekletilebilir.
Buzdolabında (0-4°C) 3 güne kadar saklanabilir.

Derin dondurucuda (sürekli 19°C' de) 3 ay tutulabilir.
Sakladığınız sütünüz hakkında herhangi bir soru ya da endişeniz varsa atınız; bebeğinizi bu sütle beslemekten kaçınınız.

Muhafaza Koşulları

Buzdolabına konulmuş ya da dondurulmuş sütün korunacağı ortamın nitelikleri:
Kapakları sıkıca kapanan, sert yüzeyli plastik ya da cam kaplar
Anne sütünün korunması amacıyla tasarlanmış, dondurucuya konabilen süt poşetleri Sıcak, akan su altında çözün ve/veya ısıtınız.Sütün sıcaklığını kaynama noktasına getirmeyiniz.
Sıcaklığını ölçmeden önce sütü YAVAŞÇA çalkalayınız. Çalkalayarak, sütteki krema görünümündeki yağ içeriğini de homojen şekilde dağıtmış olursunuz. Anne sütünde bulunan bazı canlı bileşenlere zarar verebileceği için sütü, kuvvetli bir şekilde sallamayınız.
Isıtmak için mikrodalga fırını kullanmayınız.

Çözülmüş Süt:

Dondurulmuş ve sonrasında çözülmüş anne sütü 24 saate kadar buzdolabında saklanabilir.
Yeniden dondurucuya konulmamalıdır
Bebek doyduktan sonra biberonda kalan sütün saklanarak bir sonraki öğüne bırakılmasının güvenli olup olmadığı bilinmemektedir. Maksimum dışarıda 1 saatten fazla bekletmeyin. 1 saat içind kullanamadıysanız atın.