16 Ekim 2012 Salı

BEBEĞİNİZLE NASIL KONUŞUYORSUNUZ?





Bebeklerle iletişim yolları sayısızdır.Her anne- baba farklı yollar deneyebilirler.Bunları deneye bilirsiniz:

 ***Bebeği alıştırma seansları:Bebeğinize yaptığınız şeylerden bahsedebilirsiniz.''Şimdi bezini değiştiriyorum''''Tshirtünü başından geçiriyoruz''gibi...Mutfaktaysanız nasıl bulaşık yıkadığınızdan , nasıl yemek yaptığınızdan bahsedin..Bebeğiniz dedikleriniz anlamasa da sizin anlatmanız ve bebeğinizin dinlemesi, ona anlama yolunu açar.

 ***Ona sorular sorun: soru sormaya başlamak için bebeğinizin size cevap vermesini beklemeyin.Kendiniz onunla röportaj yapıyormuş gibi düşünün.bebeğinize çeşitli sorular sorun.. Bugün yeşil tulumunu mu yoksa sarıyı mı giymek istersin?,akşam yemeği için et mi tavuk mu pişireyim... gibi Bir cevap için bir süre bırakın ve kendiniz yüksek sesle cevaplayın..

 ***Bebeğinize bir şans tanıyın: Çalışmalar onlara yönelik konuşmak yerine anne-babaları onlarla konuşan bebeklerin daha erken konuştuklarını gösteriyor. Bebeğe sorular sorarken ona ses çıkarması için fırsat tanıyın. ***Onun için her şeyi basitleştirin: Bebekle konuşurken mümkün olduğunca basit cümleler kullanın.''Işığa bak!'', ''bye-bye' gibi..

 ***Zamirleri kullanmayın: Kendinizden bahsederken anne kelimesini kullanın; bebek ben, sen, o zamirlerini anlamayacaktır.

 ***Sesinizi tizleştirin:Çoğu bebek tiz sesleri tercih eder ve belki bu yüzden kadınların ses tonu erkeklerinkinden daha tizdir.Anneler bebekleriyle konuşurken genellikle seslerini bir ya da iki oktav daha tizleştirirler. Bebekle konuşurken tiz sesle konuşun ve reaksiyonunu gözleyin..

 ***'Şimdi ve burada '' ya sadık kalmaya çalışın: Bebeğinize her şeyi anlatsanız da başlangıçta hiç birşey anlamayacaktır.Anlamaya başladıkça bebeğinizin doğrudan görebildiği veya o anda yaşadığı şeyleri anlatmak daha uygun olacaktır.Bebeğin konsantrasyonu düşük düzeyde olduğundan anlattıklarınız tekraralayın ve üzerinde durun..

 ***Taklit edin: Bebeğin seslerini taklit edin ve bunu bir eğlence haline getirin. bu , onun dil gelişimine katkı sağlayacaktır.

 ***Bebekle müzik yoluyla iletişim kurun:İyi bir şarkıcı olamayabilirsiniz fakat bebekler sizin ne söylediğiniz umursamazlar.Müziğe jestlerle eşlik ederek bebeğin keyif almasını sağlayın.Eğer ortam şarkı söylemeye uygun değilse, ninnilerle ellerinizle eşlik edin, bu bebeğinizin neşesini arttıracaktır.

 ***Yüksek sesle okuyun:İlk başta kelimeler ona anlamsız gelecektir.Ancak bebeğe nakaratları okumak için erken değildir.Bebek dilinde  şarkılar herkesi olduğu gibi bebeğinizi de yorabilir.Bebeğiniz artık sıkılmışsa ona dinlenme fırsatı verin..

Prima Uyku Günlükleri

Bebeğiniz ilginç pozisyonlarda uyuyorsa Prima’nın size iyi bir haberi var! Prima Uyku Günlükleri

Prima Uyku Günlükleri uygulamasıyla bebeğinizin sıra dışı bir pozisyonda uyurken çekilmiş fotoğrafını süsleyip daha eğlenceli bir hale getirerek ödüller kazanabilirsiniz! Prima Aktif Bebek, bebeğinizi sızıntıya karşı güvenle korur ve ne şekilde olursa olsun, rahat uyumasına yardımcı olur.

Prima Uyku Günlükleri, Facebook Prima Dünyası’nda sizleri bekliyor!

www.facebook.com/PrimaDunyasi

Bir bumads advertorial içeriğidir.