3 Haziran 2009 Çarşamba

Hamilelikte egzersizin önemi


Hamileliğiniz boyunca bebeğinizle birlikte büyüyen karnınızın içine sığabilmesi için vücudunuzun açılamsı gerekmektedir.Bunu sağlayan hormonlar vücudunuzun iskeletimizin bağlarını yumuşatır, hareketsiz olan kalça kemiğinin eklemleri daha ilk aylardan itibaren beliniz ve kuyruk sokumu dediğimiz bölgelerde ağrı olur ve hassaslaşır. Omurganızın yükü artar, ağırlık merkeziniz karnınız büyüdüğü için öne doğru yer değiştirir ve bel çukurunuz derinleşir. Bu statik değişikliğin yanı sıra bir de vücudunuzu yanlış kullandığınız zaman ömür boyu sıkıntı yaşarsınız.
Vücudunuz kullanmayı öğrenmek ve kaslarınız ayırt etmek, bedeninizin esnesemesine ve güçlenmesine yardımcı olacaktır.Hamileleik sürecini ve doğumu kolaylaştıracak nefes ve hamile egzersiz programlarına ( hamile pilatesi veya hamile yogası gibi)
katılmanız size vücudunuz hakkında çok şey öğretecektir; hamileyken herşey yapabilirsiniz, ancak aşırı güç gerektiren ve oksijen kullanımının artmasına neden olan işlerden ve egzersizlerden kaçınmalısınız...