27 Şubat 2014 Perşembe

TEMA- Dünyayı Kurtaran Adım


Sevgili arkadaşım Süleyman 'dan çok güzel bir e-mail aldım.Çok yararlı bir amaç için koşuyor.Adım adım adlı bir sivil toplum oluşumunun içinde ve onlarla birlikte çeşitli amaçlar için koşuyorlar. Ben kendince minik bir destek olacağım. Sizlerde destek olmak, acaba  ne yapıyorlar diyorsanız, Süleyman'ın bana gönderdiği e-maili sizlerle paylaşıyorum..




Temmuz 2013 yılından bu yana kendi yaşamıma ve başkalarının yaşamına anlam katmanın muhteşem bir yöntemini buldum: Bağış toplamak için koşmak. Sloganı " İyilik Peşinde Koş" olan, Adım Adım sivil toplum oluşumu ile tanışarak bu şansa sahip oldum

.



İlk bağış koşumu bu sene beni çok heyecanlandıran " TEMA- Dünyayı Kurtaran Adım" adlı  projenin motivasyonu ile  2 Mart  Pazar günü Antalya' da gerçekleşecek  Runtalya organizasyonunda 21 km' yi doğa aşkı ile  koşarak gerçekleştireceğim. Hedefim bu mesafeyi ilk kez koşan biri olarak 2 saat 10 dakikada tamamlamak:)!!



Adım Adım ve TEMA ile iyilik peşinde koşmanın bana hergün daha çok umut verdiğini söylemek istiyorum. Çünkü biliyorum ki doğayı korumak, yaşamı korumaktır ve asıl olan yaşamdır.
Hergün en az bir kere kendi aramızda geçen diyaloglarda "insanlara dert anlatmak çok zor" cümlesini kullanıyoruzdur.  Bizler yoğun iş tempomuz, Ailemiz vb. sorumluluklarımızdan dolayı, duyarlı olmamız gereken çevre vb. konularda yurttaş olmanın gerekliliklerini kısmen yerine getirebiliyoruz.
En azından çevre konusunda, enerjisi, zamanı ve kendini sosyal yönden geliştirmeyi bekleyen bir çok genç bizlerden bu konuda destek beklemektedir!!
Dünyayı Kurtaran Adım ile hedefimiz, doğayı daha çok genci harekete geçirerek doğayı korumak ve bunu aynı anda 50 ilde gerçekleştirmek. Bağışlanan her 110 TL, bir genci,  çevre sorunları ve doğanın korunması konusunda donanımlı olarak harekete geçirecek ve bu gençler dünyayı kurtarmayı hedefleyen adımları atmaya başlayacaklardır.
Lütfen  Ecot sen de şimdi yaptığınız işe kısa bir ara vererek, Dünyayı Kurtaracak bir Adım Atın ve aşağıdaki hesap numaraları üzerinden dilediğiniz miktarda bağış yapın.

Kredi Kartı ile Bağış için: 

https://online.tema.org.tr/web_14966_1/member_panel_company.aspx?support_id=4 

Bağışlarınızı bu linkten güvenli bir şekilde doğrudan TEMA' ya yapabilirsiniz. (Bana da bir mail atın lütfen ki bağış sertifikanızı takip edebileyim. TEMA bağışları vergiden düşülebiliyor. )

Para Transferi ile Bağış için:


Açıklama: "AA, SBOZOGLU, Adınız & Soyadınız" / (Bağışçılarımızı takip edebilmemiz için bu alanı doğru doldurmanız önemli)


Alıcı: TEMA Vakfı
Banka: İŞ BANKASI, Şube: Levent, Şube Kodu:1035

TL Hesap No: 1035 - 1271522, TL IBAN No: TR28 0006 4000 0011 0351 2715 22
USD Hesap No: 1035 – 1364400, USD IBAN No: TR25 0006 4000 0021 0351 3644 00
EUR Hesap No: 1035 – 1364415, EUR IBAN No:  TR08 0006 4000 0021 0351 3644 15
Önemli Not: TEMA Vakfı, 15/12/1995 tarih ve 95/7677 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği vergi muafiyetine hak kazanmıştır. Bu sebeple derneğe yapılan bağışlarda, banka dekontu, vergi indiriminde kullanılabilmektedir.

MART AYI ANNE BEBEK DERGİSİNDEYİM!!



8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Anne bebek dergisine yazı yazmak istediğimi sorunca Sevgili Aslıhan Hanım çok sevindim. Bloğunun  ve Anne bebek dergisinin sıkı takipçileriyim zaten.. 
Çalışan bir anne olarak 8 Mart Dünya Kadınla günü her kadın gibi benim için de çok önemli.Bu nedenle Anne bebek dergisinde yer almak da ayrı bir mutluluk.

Çalışan bir anne olarak iş ortamında yaşadığınız zorlukların yanı sıra çocuğunuzdan uzak kalmak,kime emanet edeceksiniz, hastalandı ne olacak? gibi birçok soruyu yanında getiriyor. Yaşadığınız suçluluk duygusu da artısı.Bu ve daha başka duygularımı da paylaştığım bu ay ki Anne bebek dergisini hemen alacağım.

Bana yer verdikleri için Aslıhan hanıma ve Anne bebek dergisine çok teşekkür ederim:))




GOOGLE HANGOUTTA BEBEİMGELİYOR SOHBETLERİ BAŞLIYOR!!






Esasında bugün başlayacak olan ilk Hangout programım evdeki teknik arıza nedeniyle yarına ertelendi. Google plusda geçtiğimiz haftalarda paylaştığım ve birkaç arkadaşımla bu akşam sohbet etmeye başlayacaktık. Ama evdeki internet hattımın gazabı nedneiyle yarın 20:30 a ertelendi.

İlkini yarın yapacağım Bebeimgeliyor Sohbet Programında ilk konu , Ek Gıda Serüveninde Baby Led Weaning!!

Bebeğimiz biraz büyüyüp de ek gıda sürecine yaklaştığında biraz hevesli biraz gergin oluyoruz. İşte amacım bu dönemin gergin değil de eğlenceli geçmesi için sizlere ipuçları vermek ve birbirimizin deneyimlerimizi paylaşmak.

Eğer yararlı olacağına inanırsam ve iyide olursa 15 günde bir akşam belirlediğimiz bir konu hakkında sohbetler etmek. Kaçırırsanız da üzülmeyin,çünkü bu sohbetlerin hepsini youtube da izleyebileceksiniz. Hatta izlerken canlı canlı da soru sorabileceksiniz.

Merak edenler;https://plus.google.com/u/0/events/c9thjujtatspsqjs58489timmuk
buradan ve https://plus.google.com/u/0/  ulaşabilir.
Hiç olmadı bana e-mail atarlarsa başladığımızda siz ee-maille haber verebilrim.

Heyecanlıyım:))