16 Eylül 2013 Pazartesi

CHİCCO'NUN DESTEKLEDİĞİ DOĞUM VE BEBEĞE HAZIRLIK KURSU

22-29 EYLÜL-06 EKİM 2013 PAZAR GÜNÜ 11:00-13:00 SAATLERİ ARASINDA YENİ KURSUMUZ BAŞLAYACAKTIR.EĞİTİM DETAYLARI AŞAĞIDA OKUYABİLİRSİNİZ.
ertugrul.esra@gmail.com E-MAİL ATARAK DA KAYIT İŞLEMLERİNİZİ YAPTIRA BİLİRSİNİZ!!

Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki biraz endişelendiğiniz şeyler olabilir. Gebelik, doğum ve en sonunda ulaştığınız bebek.. Bunlar bir anne ve baba adayının hayatında dönüm noktalarıdır. Biz bu dönüm noktanızın en iyi şekilde olması için sizlere destek vermeye çalışıyoruz..

Ben Hamile Eğitmeni ESRA ERTUĞRUL merak ettiğiniz ve endişelendiğiniz konularda size yardım etmek, destek olmak istiyorum.

Doğuma Hazırlık kurs ile daha bilinçli ve keyifli bir hamilelik dönemi geçirmenizi sağlamak, rahat ve kolay bir doğum yapmanıza yardımcı olmak ve güvenli bir doğum sonrası dönemi yaşamınızı hedefliyorum.
Eğitimlerimiz interaktif şekilde yapılmaktadır. O nedenle en fazla 5 çiftten oluşmaktadır. Derslerimiz teorik bilginin dışında uygulamalardan da oluşmaktadır. Kursumuza gelirken , özellikle yanınızda bir şey getirmenize gerek yoktur. Sadece rahat kıyafetler giyebilirsiniz.



Bebeimgeliyor doğum ve bebeğe hazırlık kursumuz 3 oturumdan ve doğum sonrası anne-baba ve bebek toplantısı olmak üzere 4 oturumdan oluşmaktadır.

Kursumuza babalarında katılmasını anne adaylarına tavsiye ediyoruz. Eğer baba adayı gelmek istemezse size doğum ve sonrası destek olacak kişi ile kursa katılabilirsiniz.

Kursumuza 12-13 gebelik haftasını tamamlamış olmanızı tavsiye ediyoruz.;

EĞİTİM YERİMİZ:Bostancı'dadır.
www.marga.com.tr  mekan hakkında bilgi edinebilir, adresi okuya bilirsiniz.

EĞİTİM ÜCRETİ: 400 tl..Eş ile birlikte..


Kursumuzun içeriği;

BEBEİMGELİYOR DOĞUM VE BEBEĞE HAZIRLIK KURSU

4 HAFTALIK PROGRAM


1.OTURUM:

Hamilelik ve bebeğin gelişim süreci,

Doğum çeşitleri ve doğumun fizyolojisi,

Doğum sırasındaki anestezi çeşitleri, ağrısız doğum,

Doğuma hazırlık

Normal doğum yapmak isteyen anne adayları için, normal doğuma yönelik nefes egzersizleri, ıkınma teknikleri ve masaj teknikleri anlatılacaktır.

Doğum planımız nasıl olmalı?

Babanın doğum planı

Bebek odası hazırlığı ve doğru alışveriş,

Doğuma giderken anne ve bebeğin valiz hazırlığı

Hamilelik psikolojisi / doğum korkusunu yenmek

RAHATLAMA NEFES EGZERSİZLERİ

2.OTURUM:

Emzirme ve anne sütü,

Yenidoğan bakımı;

-göbek bakımı,
-yeni doğan sarılığı,
-bebeğin altının değiştirilmesi,(babaları da uygulamaya katarak)
-bebeği tutuma ve taşıma,
-bebeği giydirme,
-yenidoğan refleksleri,
-bebeğin yıkanması,
-bebeğin gazının çıkarılması,
-bebek için rahatlatma masajı,
-bebeğin aşıları,
-bebeğin uyku düzeni,
-bebeğin tırnaklarının kesilmesi ve bakımı,
-bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları,

*0-6 ay anne - bebek ilişkisinin önemi:dünya ile ilk ilişki ve bağlanma,
BEBEĞE YAPILACAK EGZERSİZLER

3.OTURUM:

Lohusalık bakımı,

Lohusalık Sendromu,

Yeni rolleriyle doğumdan sonra eşlerin ilişkisi,

Doğum sonrası ve emziren annenin beslenme

Çalışan annenin işe dönme: anne ve bebeğin ayrılık hazırlığı

Doğum sonrası anne ve bebek

NEFES VE RAHATLAMA EGZERSİZLERİ

4. OTURUM:


Doğumdan sonraki ilk 2 ay içerisinde anneler ve babalar bebekleri ile birlikte anne -bebek -baba grubumuza katılabilir ve zorlandıkları konularda danışmanlık hizmeti alabilirler. Bu oturumumuza  psikoloğumuz ve hamile eğitmeni arkadaşımızda bulunacaktır.

Katılmak veya detaylı bilgi almak isterseniz;
ertugrul.esra@gmail.com
email atabilrisniz...

“BARIŞ MANÇO ŞARKILARI NİNNİLERLE YENİ NESİLLERE ULAŞIYOR!”



Türk pop-rock müziğinin efsane ismi Barış Manço’nun 10 unutulmaz şarkısı; 0-2 yaş çocuklar için ninni olarak yeniden düzenlenerek “Beşikten 77’ye” albümünde bir araya geldi. Adisebaba tarafından çıkarılan ve unutulmaz Barış Manço şarkılarına enstrümantal olarak yer veren “Beşikten 77’ye” albümü                                 Eylül ayı itibariyle raflarda...


Amerika’da piyasaya sürülen ve çok ses getiren Beatles, Madonna, Metallica, U2, Beattles, Queen, Guns’n Roses gibi isimlerin şarkılarının ninni versiyonlarından oluşan albümlerden ilham alınarak Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Beşikten 77’ye” albümü, Eylül ayı itibariyle tüm seçkin müzik marketlerde satışa sunuldu. Ayrıca iTunes ve birçok sanal müzik mağazalarında dijital olarak satın alınabilen albüm, Barış Manço’nun 10 unutulmaz şarkısından oluşuyor.

“Alla Beni Pulla Beni”, “Kol Düğmeleri”, “Arkadaşım Eşek”, “Eski Bir Fincan”, “Ne Ola Yar Ola”, “Güle Güle Oğlum”, “Unutamadım”, “Bahçede Hanımeli”, “Nazar Eyle”ve “Rüya” gibi Barış Manço’nun unutulmaz eserlerinin ninni uyarlamalarının enstrümantal olarak yer aldığı albümde, SAF Prodüksiyon, Yuriy Ryadchenko ve Özer Atik tarafından çelesta, music box, orkestra çanı, yaylı çalgılar, dijital piyano gibi enstrümanlar kullanıldı.

Siz de bebeğinizi, “Barış Abi” ile tanıştırmak isterseniz;  “Her Yeni Doğan Bebek, Yeni Bir Dünya Demek” sloganıyla hayata geçirilen “Beşikten 77’ye” albümü, Eylül ayı itibariyle tüm seçkin oyuncak mağazaları ve müzik marketlerde...

Satış fiyatı: 19,90 TL

ÇOCUĞUNUZU YENİ DOSTLARI ile BİRLİKTE “HARİKA BİR GÜN” BEKLİYOR!



Yeni piyasaya sürülen Sevimli Dostlar – Harika Bir Gün albümü  ile okul öncesi çocuklar artık eğlenirken öğrenecek; temel alışkanlıklarını  ve eğitimlerini müziklerle pekiştirecek.

Dünya çapında yapılan araştırmalar sonucunda müzik ve dansın çocuklar üzerinde son derece eğlendirici ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayıcı özelliklerinin olduğu kanıtlandı. Bundan hareketle sadece çocuklara özel olarak yaratılan Sevimli Dostlar – Harika Bir Gün albümü tüm seçkin oyuncak mağazaları ve müzik marketlerde Eylül ayı itibariyle satışa sunuldu.

2-6 yaş arası çocuklar için özel olarak hazırlanan pozitif, eğlendiren ve eğiten Sevimli Dostlar – Harika Bir Gün albümünde; el yıkama, diş fırçalama, yemek yeme, giyinme, banyo, tuvalet, paylaşma, toplama, uyku gibi konular ele alınıyor.

Çocuklarınızın tüm bu alışkanlıkları eğlenerek ve farkında olmadan öğrenmelerine yardımcı olmak üzere düzenlenen albümde yer alan animasyon karakterler, çocuklarınızın en yakın arkadaşı olacak.

Apple Store’dan aplikasyon olarak da ücretsiz olarak indirilebilinen Sevimli Dostlar – Harika Bir Gün albümünün dijital versiyonu ise iTunes ve tüm sanal müzik mağazalarından satın alınabiliniyor.

Apple Store’dan toplam indirilme sayısının 20.000 kişinin üzerine çıkmasıyla beraber Türkiye’de en çok indirilen 15 ücretsiz uygulama arasına girmeyi başaranSevimli Dostlar’ın DVD versiyonunda ise karaoke özelliği de bulunuyor.

Sizler de çocuğunuzun eğlenirken temel alışkanlıklarını edinmesine yardımcı olmak istiyorsanız, Sevimli Dostlar’in ilk albümü Harika Bir Gün’ü kaçırmayın.

DVD Set (DVD, Audio CD, Karakter Çıkartmaları ve Mini Boyama Kitabı) Satış Fiyatı: 29,90 TL
DVD Satış Fiyatı: 19.90 TL
Audio Cd Satış fiyatı : 14.90 TL

ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRMAK MÜMKÜN MÜ?


Günümüzde pek çok anne, bebeğini anne sütüyle beslemek için daha çok gayret gösteriyor. Türkiye ‘de annelerin %95 anne sütüyle başlasa da bu şekilde maalesef devam edemiyorlar. Çevresel baskı, ne yapacağını bilememe, bebeğim doyuyor mu korkusu annelerin ek besinlere daha erken başlamasına neden olmakta. Esasında annenin vücudu bebeğini doyuracak kadar süt üretimine hazır. Burada önemli olan anneyi ilk günlerde doğru yönlendirmek. İlk günlerde anne doğum yaptıktan sonra bebek doktoruna karar verene kadar anne sütü arada heba oluyor. Anne kime, ne zaman , nasıl danışacağını bilemeyebiliyor. Çevrenin de büyük baskısıyla anne , sütüm yetmiyor mu?, döngüsünün içinde buluyor kendini. Maalesef anne sütünü vücudumuz bebeğimiz için hazırlasa da annelerin psikolojisiyle direkt etkilenen oksitosin (sütün bebeğe kanallardan salınarak ulaşmasını sağlayan hormon) bu kargaşa da çok fazla etkileniyor ve kendini geri çekiyor. Biz o zaman ne yapacağız?
Doğuma kadar bebeğimizi anne sütüyle besleyeceğimize inanmamız, ilk günlerde emzirme konusunda sıkıştığınızla kimle konuşacağınızı bulmak, kullanacağınız pompaya karara vermek, çocuk doktorunuza karar vermek işinizi kolaylaştıracaktır.
Annenin sütü ister normal ister sezeryanla doğum yapsın 4-5. Gün itibariyle ani bir artma gösterir. İlk kez anneler burada şaşırıyor. Bebeğin ihtiyacından fazla anne süt üretiyor, annenin vücudu. Bunun devamlılığını sağlamak hem de annenin memelerini rahatlatmak için pompa ile memeleri sağmak çok önemli. O günlerde sağarak memeleri rahatlatmadığınızda minik şişliklere, kızarıklık,ateş, sonunda mastite kadar devam edebiliyor. Ondan sonra da anne sağma işini tam yapamıyor, canı acıdığı içinde bebeğini tam randımanla emziremiyor. Sonucunda da anne sütünde azalma oluyor.
O zaman yapılacak şey; hangi zamanda nasıl sağma işini yapacağını annenin öğrenmesi, nasıl saklayacağını bilmesi gerekiyor. Bunun bir emzirme danışmanından ya da doğum yaptığınız hastanenin bebek odasında bulunan bebek hemşireleriyle bu konular hakkında konuşabilirsiniz. Hastaneden çıkmadan önce bu bilgileri mutlaka bebek hemşireleriyle konuşun. Kendinize ait bir pompanız yoksa hastane tipi bir pompa kiralayabilirsiniz. Bunun içinde bebek odası hemşirelerinden destek almanız mümkün. Bunları hallettikten sonra gerisini düzene oturtmakta sorun olmayacaktır.
Bebeğiniz dünyaya ilk geldiğinde havanın ısısı, kokusu, sesi herşeyi bildiğinden farklı. Tek bildiği, kokusunu tanıdığı, sesini bildiği annesi. Dünyaya alışması sizin bebeğinize alışmanız için gereken süre ilk 40 günlük süreç. Bu sürede herşey yoluna girecek, ama siz lütfen hiçbir şey için acele etmeyin.Özellikle ilk 2-3 hafta bebeğiniz her istediğinde bir göğsünüzdeki süt bitene kadar ,istediği aralıklarla emzirin. Bol bol emzirin, bol bol su içip, bebeğinizle birlikte uyuyun bebeğinizle birlikte uyanın. Bir bakacaksınız ki herşey yoluna girmiş.
Bebeğiniz ilk doğduğundaki kilosundan 3-4 gün içinde belli bir düşme olur. İlk 10 gün sonunda doğum kilosuna ulaşmışsa, emzirme konusunda ne yapıyorsanız aynen devam edebilirsiniz. Doğru yoldasınız demek ki. Ama kilo alımında sıkıntı varsa; emzirme pozisyonunuza, kaç saat aralıkla emzirdiğinizi, ne kadar su içtiğinizi ve ne kadar uyuduğunuzu kontrol edin. Lütfen hemen endişelenip, vücudunuzda oksitosin salınımını durdurmayın.


ANNE SÜTÜNÜ SAĞMAK NEDEN GEREKEBİLİR?



Emzirmenin başlatılması ve devamı için süt sağmak gerekli dabilir. Sütün sağılmasının gerekli olduğu durumlar şunlardır:


Tıkanık, şiş memeyi rahatlatmak
Kanal tıkanıklığı ya da süt birikmesini tedavi etmek
Çökük bir meme başından emmeyi öğrenene kadar bebeği beslemek için
Emmeyi düzenlemekte zorluk çeken bir bebeği beslemek için
Emmek istemeyen bir bebeği emmeyi öğrenene kadar beslemek için
Düşük doğum tartılı bir bebeği beslemek için
Yeterli enlemeyen hasta bir bebeği beslemek için
Anne hastaysa sütünü devam ettirmek için
Anne çalışıyorsa bebeğini beslemek için
Çok dolu olduğu için memeyi alamayan bebeğin işini kolaylaştırmak için
Meme ucu çatlaklarının tedavisi amacıyla
Emziren annelerin süt sağabil e ceğini ve süt sağma yöntemlerini öğrenmesi yararlı olacatır.