26 Eylül 2012 Çarşamba

“HAYALİME DOKUN” Pozitif Kadın Zirvesi

logo

Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu Derneği (STET) ve Şişli Belediyesi Sıcak Eller Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “HAYALİME DOKUN” – Pozitif Kadın Zirvesi, 9 Ekim 2012 Salı günü Şişli Derviş Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

STET Ekibi tarafından hazırlanan “HAYALİME DOKUN”- Pozitif Kadın Zirvesi’nde, ülkemizde yaşayan farklı eğitim ve gelir seviyesindeki kadınların hayattan beklentilerine ve hayallerine yönelik farkındalık kazandırmak ve mevcut durumlarını irdeleyerek, kendilerine bir yol haritası çıkarmalarını sağlamak amaçlanıyor.

  • Yaşam amacımı bulamıyorum, bir vizyona ihtiyacım var!
  • Kendimi daha değerli ve önemli hissetmek istiyorum!
  • Anne oldum, işi bıraktım ama evden çalışmak istiyorum, ne yapabilirim?
  • Yıllar önce iyi bir üniversiteden mezun oldum ama hiç çalışmadımşimdi iş hayatınbaşlamaya korkuyorum!
  • İş arıyorum, bulamıyorum, acaba yanlış bir şey mi yapıyorum?
  • İşyerinde hep kendi işimi yaptığımı hayal ediyorum, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum!


Bu ve benzeri soruları soran her kadına açık olan seminer; Şişli Belediyesi Derviş Eroğlu Kültür Merkezi’nde 9 Ekim 2012 Salı günü 10:00 -17:00 saatleri arasında STET’ten Ayşe Tolga’nın moderatörlüğünde profesyonel koç ve eğitimciler Banu Tozluyurt ve Işık Taçoğlutarafından  interaktif olarak gerçekleştirilecek.

*****STET- Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu Derneği

 Ülkemizdeki kadınlara, insan hakları, anayasal haklar, sağlık sorunları, psikolojik destek gibi pek çok konuda makro ve mikro ölçekte danışmanlık hizmeti veren STET, “sorunsuz çocuk sorumlu ebeveyn”sloganından hareketle ebeveynlere daha iyi anne ve baba olmaları konusunda destek oluyor. Dernek, ayrıca çocukların ihtiyaçları, davranış biçimleri konusunda onları bilinçlendirerek sağlıklı nesiller yaratacak projeler geliştirerek etkinlikler düzenliyor.

   Facebook: STET ( Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu) Derneği  Twitter@stetdernek



Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü 3 Ekim 2012’de saat 15:00’te Galatasaray’da Başlayacak.



 
Down Sendromu Derneği kuruluşunun üçüncü yılında, üçüncü kez "Biz buradayız!"demek için, İstanbul Beyoğlu ve İzmir Karşıyaka’da dünyanın dört bir yanındaki organizasyonlarla eş zamanlı olarak yürüyecek.


Down Sendromu Derneği, Down Türkiye kurulalı üç yıl oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, farkındalığı arttırmak, downluların hayattaki konumlarına dikkat çekmek ve onların da varolduğu gerçeğini unutmamak için yürüyecekler.
Biz buradayız yürüyüşü, 30 Eylül Pazar günü, Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi’nin yanında saat 15.00’te ve  eşzamanlı olarak İzmir Karşıyaka Çarşı’da başlayacak. Yürüyüşe sadece down sendromlu çocuk aileleri değil, kaynaşmanın, farklı olanı kabul etmenin gününü göstermek adına herkes davetli.
Bu yıl ülkemizde üçüncüsü düzenlenen DS dostluk yürüyüşleri 1995 yılından beri dünyanın değişik ülkelerinde yapılıyor. Türkiye’de başladığında birkaç yüz kişinin katılımıyla gerçekleşirken bugün basın, gönüllü ve aile desteği ile yürüyüşe katılanlar binlerce kişiye ulaştı. Geçen yıl tüm dünyada 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşlere Türkiye ‘den 1500 kişi katıldı. Bu yıl bu rakamın katlanarak büyümesini bekliyoruz.  
Sizlerin duyurularda ve o güne katılarak destek vermeniz herzaman ki gibi çok önemli
İlginize  ve desteğinize teşekkürler
Doret Habib Down Sendromu Derneği Yonetım Kurulu uyesıDernek Kurucusu ve İletişim DanışmanıT : 0212 318 90 34-0532 441 33 07

EMZİRME DANIŞMANLIĞIM!!!


Oğlum doğduktan yaklaşık 2 yıl sonra , doğum öncesinde yaptığım Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Eğitim programına ek olarak Anne sütü ve Emzirme eğitim programını da eklemeye karar verdim. Bunu bloğumda yayınlamaya başladıktan sonra , facebook, twitter ve instagramda duyurularını yaptım. İşte ondan sonra benim online Emzirme Danışmanlığı hikayem başladı.

Yeni doğum yapan bir anne , ilk günlerinde bir desteğe ihtiyacı olduğunda , çıkıp bir yere gidebilmesi bazen zor olabiliyor. O zaman emaille sorununa veya merakını gidermesi için online danışmanlık hizmeti alması güzel bir çözüm yolu diye düşünüyorum.

İsteyen yaptığım Bebeimgeliyor Anne sütü ve Emzirme eğitimlerine katılabilir, gelemeyen yada imkanı olmayan annelerse;
 ertugrul.esra@gmail.com
www.twitter.com/bebeimgeliyor
www.instgaram.com/bebeimgeliyor

buralardan bana ulaşabilirler..

EDUKIDS’DEN MERAKLI MİNİKLERE YENİ OYUN
















Edukids OLUŞUM SIRALAMA oyun kartları 3-6 yaş grubu miniklerin çevresine karşı sürekli artan ilgi ve meraklarına yönelik tasarlandı. Mıknatıslı kutunun içerisinde birbirinden farklı 6 oluşum evresine ait 4 kart, toplam 24 kart bulunuyor. Meraklı minikler bu oyunla yeni kavramlar keşfederken hem eğlenecek hem de öğrenecek. Edukids Eğitici Oyun Kartlarına D&R, Remzi, Inkılap, Dost, Kitapsan, Tırtıl Kids, İyi Cüceler, Düşevi Kitabevi ile birçok anne&bebek sanal mağazalarından ulaşabilirsiniz. 

Detaylı Bilgi: www.edukids.com.tr