10 Nisan 2014 Perşembe

Pozitif Düşünceler’den Şanlıurfa’ya yardım eli uzandı


Pozitif Düşünceler Oyun Atölyesi’nin sosyal sorumluluk projesi “Okul Öncesi Kitap, Oyuncak ve Malzeme Kampanyası”ında bağış yapılacak ilk okul belli oldu.
3 Mayıs 2014 tarihine kadar 1,000 adet okul öncesi materyal toplanması hedeflenen kampanyaya yapılan malzeme bağışlarıyla, ihtiyacı olan okul öncesi eğitim kurumlarına yardım edilecek. Bu doğrultuda seçilen ilk okul, Şanlıurfa iline bağlı Deniz mezrasında yer alan Deniz İlköğretim Okulu oldu. Yapılan bağışlarla okulda öğrenim gören, 4-5 yaş aralığındaki 6’sı erkek, 5’ı kız, 11 ana sınıfı öğrencisi daha iyi şartlarda eğitim görme şansına kavuşacak.
Okul Öncesi Kitap, Oyuncak ve Malzeme Kampanyası’na bağışta bulunmak isteyen kişi ve kurumlara ücretsiz kargo imkanı sunulacak.

Neler Bağışlanabilir?

Deniz İlköğretim Okulu anasınıfında öğrenim görmekte olan miniklerin kıyafet, etkinlik ve eğitim malzemeleri, oyuncak gibi pekçok ihtiyacı bulunmakta. Ana sınıfında eğitimin sağlıklı ve güvenli şartlarda sürdürülmesi için masa, sandalye, ecza dolabı, temizlik malzemeleri gibi genel ihtiyaçları da var. Kampanya kapsamında yeni ve ikinci el eşyalar kabul edilecek. İkinci el kitap, oyuncak ve malzemelerin temiz durumda olması, yırtığı/çiziği/parça eksiği bulunmamasını rica ediyoruz. İhtiyaç listesinin tamamına http://pozitifdusunceler.com/denizanasinifi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Kampanyaya Nasıl Destek Olabilirsiniz?

  • Bireyler, okul öncesi çocuklara uyacak malzemeleri kitabevleri ve mağazalardan satın alabilir ya da evlerinde kullanmadıkları malzemeleri bağışlayabilirler.
  • Kitabevleri, oyuncakçılar ve diğer kurumlar, binaları içinde uygun bir yere bir bağış kolisi koyup, çalışanlarını ve müşterilerini yönlendirebilirler. Kitabevleri ve oyuncakçılar okul öncesi çocuklara uyacak kitaplar ve malzemelerden bir raf oluşturup, müşterilerini o rafa yönlendirebilir ve satın aldıkları malzemeleri bir kolide biriktirebilirler.
  • Anaokulları ve okullar,  okul içine bir malzeme-kitap kolisi koyarak kampanyaya destek verebilirler, kardeş okul olarak ihtiyaç listesinin bir kısmını veya tamamını üstlenebilirler.
  • Bağışların koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla, bağış yapmak isteyenlerin,http://pozitifdusunceler.com/denizanasinifi/ sayfasında yer alan kısa formu doldurması ya da info@pozitifdusunceler.com email adresinden bize ulaşması yeterli. Pozitif Düşüncelerekibi, 1 gün içerisinde geri dönüş yaparak, bağışın yönlendirileceği adres ve ücretsiz kargo kodunu bildirecektir.
  • Alternatif olarak, Pozitif Düşünceler Oyun Atölyesi günü olan 3 Mayıs 2014 saat 11.00-12.00 arasında bağışlar The Green Park Hotel Bostancı’ya getirilebilir. Bağış yapılması için atölyeye katılım zorunlu değildir. Koordinasyon açısından önceden bizimle iletişim kurulması önemle rica olunur.

Bağışlar Pozitif Düşünceler’e Nasıl Ulaştırılabilir?

  • Bağışların koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla, bağış yapmak isteyenlerin,http://pozitifdusunceler.com/denizanasinifi/ sayfasında yer alan kısa formu doldurması ya da info@pozitifdusunceler.com email adresinden bize ulaşması yeterli. Pozitif Düşüncelerekibi, 1 gün içerisinde geri dönüş yaparak, bağışın yönlendirileceği adres ve ücretsiz kargo kodunu bildirecektir.
  • Alternatif olarak, Pozitif Düşünceler Oyun Atölyesi günü olan 3 Mayıs 2014 saat 11.00-12.00 arasında bağışlar The Green Park Hotel Bostancı’ya getirilebilir. Bağış yapılması için atölyeye katılım zorunlu değildir. Koordinasyon açısından önceden bizimle iletişim kurulması önemle rica olunur.

Oyun Atölyesi Hakkında:

Ebeveynlerin “oyun” konusunda yepyeni bir bakış açısı kazanacağı ve interaktif katılımın mümkün olacağı Pozitif Düşünceler Oyun Atölyesi’nde, nefes teknikleri, drama yöntemleri ve pedagojik yaklaşımlarla öğretici ve eğlenceli çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalarda katılımcılara,  çocukların gelişimlerine ve yaşamlarına olumlu katkıda bulunan eğitimci, pedagog, yazar ve oyun kurucuları eşlik edecek. Atölye, alanlarında deneyimli uzmanların söyleşi ve panelleriyle desteklenecek.

Pozitif Düşünceler Hakkında:

Pozitif Düşünceler, kadın ve annelerin ilgi alanlarına giren konularda eğitim, atölye ve aktiviteler amacıyla kurulmuş olan bir oluşumdur. Oluşum bünyesinde her biri profesyonel iş  yaşantısının değişik dallarından gelmiş, iş kadını ve anne kimliğini bir arada yürüten takım arkadaşları bulunmaktadır. Hedefimiz gelenekselleşmiş yaklaşımların dışına çıkarak, değişik bakış açılarını da kucaklayan, yüksek enerjili ve interaktif etkinlik programlarına imza atmaktır.

Oyuncak seçiminde sağlık ve marka bilinci artıyor


Çocuklar için alınan pek çok üründe gösterilen özen oyuncak seçimlerinde kendini göstermiyor. Uzmanlar çocukların sağlıklı gelişimi için oyuncak seçiminin önemini vurguluyor. Satışa sunulan oyuncakların ciddi bir kısmının gerekli güvenlik ve sağlık kriterlerine uymadığını dile getiren uzmanlar anne babaların doğru oyuncakları seçmek için eskiye nazaran daha bilinçli olduklarına dikkat çekiyor .
PAL Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş bu konudaki bilinci yaygınlaştırmak için aileleri sağlıklı oyuncak seçimi kriterleri konusunda bilgilendirmenin önemini vurguluyor: “Oyuncak seçiminde sağlık ve güven birbirini tamamlayan iki önemli başlık. İkisinde dikkat etmek gerekiyor. Oyuncak alırken yanıcı, parlayıcı, kötü kokan ve zehirleme riski taşıyan malzemelerden yapılmış oyuncaklardan uzak durun. Oyuncakların ağır metal ve zararlı kimyasallar içermemesine özen gösterin. Çocukların oyuncakları ağız ve parmakla tanıma çabaları sık karşılaşılan bir durumdur. Çocuğunuzu, oyuncak parçalarının neden olduğu; yutma, nefes borusuna kaçma, parmak ve uzuv sıkışması gibi olumsuz durumlara karşı koruyun. Oyuncaklar; sert, kesici ve kırılabilen malzemelerden kaynaklanan yaralanmalara neden olabilirler. Bu durumla karşılaşmamak için oyuncakların güvenlik standartlarına uyup uymadıklarını kontrol edin.”
Pilli oyuncaklar tehlikeli olabilir  
Oyuncak içindeki piller uzun süre bekleyince içindeki kimyasallar akma yapabilir. Çocuğunuzun pillerle temasa geçmemesi ve açık elektrik kablolarına ulaşmaması için oyuncaklardaki pil ve elektrik kabloları bağlantılarının gizlenmiş olmasına dikkat edin.
Oyuncakları çocuğunuzun yaşına göre seçin.
Çocuğunuzun yaş grubuna uygun olan oyuncakları seçin. Yaş gurubuna göre seçilen oyuncakların çocuğunuzun fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimini destekleyeceğini unutmayın. Ölme ve öldürme kavramlarını normalleştiren, oyuncak silah başta olmak üzere çocuklar üzerinde kötü etki bırakabilecek ve şiddet unsuru taşıyan tüm oyuncaklardan uzak durun.
Hafızayı güçlendiren oyun ve oyuncaklar ile çocuğunuzun zihinsel gelişimini destekleyin.
Çocuğunuzun seçici dikkat, odaklanma ve konsantrasyon, parça bütün ve şekil zemin ilişkisi becerilerini geliştiren eğitici oyuncaklar ile onun gelişimine katkı sağlayın.
Satın aldığınızın oyuncakların çocuğunuzun matematiksel, bağlantısal düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmesine özen gösterin. Doğru oyuncaklar ile oynayan çocuklarının zihinsel becerilerinin daha hızlı geliştirdiğini unutmayın.
Hafızayı geliştiren oyun ve oyuncaklar ile çocuğunuzun bilgiyi kopya etme, transfer etme ve uzun-kısa süreli hafıza becerisini geliştirin.  Grup halinde oynanan oyunlar ile çoğunuzun, yenme-yenilme kavramlarının yanı sıra birlikte hareket etme, paylaşma ve sosyal iletişim yeteneğini de geliştirin.
Müzikli oyuncakları ile onu hem eğlendirin hem de öğrenme becerisini geliştirin.
Oyuncaklarda müziğin eğiticiliğinden yararlanın. Müzikli oyuncaklar yardımıyla çocuğun uzun el becerisi geliştirin ve hayal gücünün sınırlarını keşfetmesine yardımcı olun. Eğitici oyuncaklar çocukların ruhsal, zihinsel, bedensel, gelişimine katkı sunmaktır. Bu bilinçle oyuncak seçin,  AB oyuncak güvenliği ve çocuk sağlığı kriterlerine uygun olmayan oyun ve oyuncakları çocuklarınızdan uzak tutun.
 

BEBEĞİNİZİN DÜNYASINI TASARLAYIN




babyland.comtüm dünyada ailelerin yaygın olarak kullandığı “Hediye Listesi” sistemini Türkiye’ye taşıdı. Bu sayede hamile ve annelerin bebekli hayatı artık çok daha kolay olacak.

Bebekler, bebek sahibi anneler ve hamileleriçin 10.000’den fazla ürün ve hizmet çeşidinde alışveriş imkanı sunan babyland.com, yeniHediye Listesi özelliğiyle tüm annelere bebekli hayatlarını istedikleri gibi tasarlama imkanı veriyor.


Babyland.com internetten satın almanın konforu ve avantajlarını sunarken hediye Listesi sistemiyle bebeğe ve anneye gelen hediyelerin amaca, beğeniye uygun olmasını hedefleniyor. Geniş ürün yelpazesinde her çeşit bebek giyiminden bebek arabalarına, mutfak malzemelerinden organik ürünlere, sağlık gereçlerinden oyuncaklara, bebek yüzme kurslarından anne-bebek yogasına kadar her şey bulunuyor. Kullanıcılar isterse bu ürün ve hizmetleri direkt olarak da satın alabiliyor. Veya bir Hediye Listesi oluşturarak sevdiklerinin onlara bu listeden hediye almasını bekleyebiliyor.


Babyland.comürün çeşitliliğinin yanı sıra, anneler için rehberlik hizmeti veren liste önerileri de sunuyor; “Hamilelikte ihtiyaçlar nelerdir?”, “Doğum sonrası ve hastane çıkışında neler gerekir?”, “Diş buğdayı, doğum günleri, özel partiler için özel hediyeler neler olabilir?”, “Bebeğiniz için banyoda, tuvalette nelere ihtiyaç duyarsınız?” gibi sorulara da cevap veren liste örnekleri, kullanıcılara rehberlik hizmeti sağlıyor.