17 Aralık 2012 Pazartesi

SEVGİLİ MİNİK MUCİZEMMM BLOĞUNUN SAHİBESİ MÜRVET'İN ANKET /RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))



*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?

Melis Bebek_05 Temmuz 2012 (7).jpgHamilelik sürecim ilk 3-4 ay mide bulantıları dolayısıyle beni zorlamış olsa da, genel olarak ruhen huzurlu ve mutlu geçirdiğimi çok rahat söyleyebilirim. İşime devam edebilmek, birçok işimi normal hayatımda olduğu gibi kendim yapabilmek, sevdiklerimin yanımda olması, eşimin sabırlı desteği sayesinde olmalı ki, keyfim yerindeydi. Bu durum bebeğime de yansıdı sanırım, neşeli ve çokkkk tatlı bir Melis’im var: ) Hamileliği 13 kilo ile tamamladım, yani 68 kiloydum en son. Şu an eski halime dönmeme 3-4 kilo kalmış durumda.

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Her annenin ilk söyleyeceği tanım bu olur sanırım; tarifsiz... Anlatılması güç, yaşayınca anlaşılabilecek bir mutluluk. Duygu patlaması yaşadım, bana ait olduğuna inanamadım, o kadar küçük, masum, savunmasız görünüyordu ki, sürekli ona bakıyordum, nasıl bakacağım, iyi bakabilecek miyim endişeleri sarmıştı ve daha birçok şey.. Doğum Hikayemizde o dönem hissettiklerimi daha net anlatabildim aslında.


*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
5 ay, 2 haftalık : )

*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Uykularımız, yemek saatlerimiz, haftasonu planlarımız değişti öncelikleJ Daha sabırlı olmayı öğrendim.. Önceliğimiz hep Melis.. Eşimle normalde de çok planlı ve dakik insanlar olduğumuzdan, bu konuda zorlanmadık.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Sabahları erken saatte uyandığımızdan oynayarak başlıyoruz güne. Normalde de bebekleri öyle çok hassas sevemediğimden, kendisini epeyce hırpalayarak başlatıyorum güne ve o da bu duruma bayılıyorJ Hala anne sütü ile beslendiği için günümüzün büyük çoğunluğu beslenmekle geçiyor, o günü evde geçiriyorsak, odasını gezmek çok dikkatini çektiğinden odasında vakit geçirebiliyoruz. Oyun halısında eğleniyoruz.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Zamanı daha iyi kullanmayı, sabretmeyi, uykusuzluğa alışmayı, birçok şeye bazen komik çözümler bulabilmeyi öğrenerek başladım diyebilirim. Aslında öğrenilecek birşey değil evet annelik, hep söylendiği gibi. Ancak her gün farklı şeyler yaparken bulabiliyorsunuz kendinizi. Güne otomatik olarak enerjik başlıyorsunuz.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Rahat olmayı çok isteyen korumacıL Çok takıntılı olduğum zamanlar oluyor, panik olup etrafı da panik yaptığım, maalesef. Bu tavrımı törpülemeye çalışıyorum, rahat olmak gerek.
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Tam da şu zamanda işe döneli 2 hafta olacak. Belki cevaplamak için erken fakat şu an için çok zorlanıyorum, yorgunluk uykusuzluktan ziyade çok özlüyorum. Çevremde bebeği olan arkadaşlarımın sürekli fotolara bakması, olağanüstü birşeymiş gibi videoları  göstermesi komik gelirdiJ Ben aynı pozisyondayım şimdiJ Ama içim Canım Annem’e emanet ettiğim için sonsuz rahat o ayrı..
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Muhakkak.. Bebeğimin gelişim sürecini, yaşadıklarımızı  paylaşmak mutluluk verici. Blog yazmaya başlama sebebim, ileride ona güzel bir hatıra kalması ve tecrübe edindikçe diğer blogger arkadaşlara faydalı önerilerde bulunabilmekti, detayları atlamamaya dikkat ediyorum bu sebeple.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Tabii ki onun sağlığı için zararlı olmamasına dikkat ediyorum öncelikle. Çoğunluğun kullanıp memnun kaldığı  ve araştırmalarım sonucunda olumsuz verilere rastlamadığım  ürünleri almayı tercih ediyorum, hiç de yanılmadım. Kıyafetlerinin ise bulunduğu aya uygun olmasına dikkat ediyorum. Kocaman kocaman şeyleri, ilerde de giyer mantığıyla giydirmeyi sevmiyorum pek.
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Hamilelik döneminden bu yana herşeyin doğalını almaya dikkat ediyoruz. Özellikle farklı şehirlerden sipariş ettiğimiz şeyler bile var bu yüzden. Et ve tavuk çok tüketmediğimden ve yemek konusunda maalesef seçici olduğumdan, biraz da annem ve eşimin zoru ile sağlıklı beslenmeye çalışıyorum diyebilirim. Ama Melis ek gıdalara başlayınca tabii ki ona herşeyin sağlıklısını  hijyenik olarak seçmeden yedireceğimJ
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Bebeğime hala sadece anne sütü veriyorum. Bundan sonraki 6 ayda ek gıdalarla birlikte anne sütüne devam etmeyi istiyorum.

Mürvet Bıçkıcı Halidi


Sorularıma cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim.