14 Aralık 2012 Cuma

İBS ANNE BEBEK ÇOCUK FUARI BAŞLADI1 15 ARALIK DA ANNEYSEN.COM STANDI HERKESİ BEKLİYORUM!



İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı Logo

Size En İyisi Yakışır!
Soğuk havalarda bebeğinizi ve çocuğunuzu evlere, alışveriş merkezlerine mahkum etmeyin; anne bebek çocuk fuarı İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı'na gelin, hem eğlenin hem dinlenin, ailece unutulmaz bir gün geçirin.
Bu fuarda her şey sizin ve ailenizin rahatı için tasarlandı:
  • Çocuklar için Özel Oyun Alanları
  • Birbirinden eğlenceli yarışmaların yapılacağı Yarışma Alanları
  • Renkli gösterilerin ve söyleşilerin yer alacağı Agora Meydanı
  • Ailelerin çocukları ile sanat eserleri yaratacağı Atölyeler
  • Bebek Bakım Odaları
  • Ebeveynler için Özel Dinlenme Alanları
  • Eğlenceye kısa bir mola vermek ve anne mutfağından çıkmış yemekleri tatmak için Restaurant ve Cafeler
  • Bebek ve çocuk gelişim uzmanları ile keyifli söyleşiler
  • Alanında uzman hekimlerden altın değerinde bilgiler
  • Doğuma hazırlık kursları        
     
Hepsi ve daha fazlası İBS'te!

Bir çok etkinl,k olacak  Ulaşmak için; http://www.ibsfuar.com/ibs-sahne-etkinlikleri.html
Sempozyumlara katılmak için; http://www.ibsfuar.com/sempozyum-programi.html

Tüm detaylar için, http://www.ibsfuar.com/

Anne  Ben de 15 Aralık cumartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında anneysen.com standında olacağım. Tanışmak, sorularınız cevaplamak için aranızda olacağım. Herkesi bekleriz!

BEBEKLERİMİZİ KUNDAKLAMALI MI , KUNDAKLAMAMALI MI?


Kundaklamanın Avantajları ve Dezavantajları
Kundaklamanın Avantajları
Kundaklamanın Dezavantajları
·         Geceleri kendi kendine uyanma sayısı azalır. Bebek daha uzun uyur. Uyandığı zaman kendi başına uykuya dönmesi daha kolay olur.
·         Bebekler güven duygusundan hoşlanır. Kundaklama hayâl anne karnındaki sarmalanmış ortamı hatırlarlar.
·         Özellikle yeni doğanların çırpınmasını ve kendi kendini rahatsız ederek uyanmasını engeller.
·         Kesin olarak kanıtlanmış olmamakla birlikte, özellikle küçük bebeklerde kundaklama işlemi sırt üstünden yüz üstüne dönmeyi zorlaşırdığı için Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini azaltabilir.
·         Kundaklama sayesinde erken doğan bebeklerde tartılma, topuktan kan alma gibi sağlık kontrolleri daha kolay yapılır.
·         Beyin hasarıyla doğan bebeklerde ağlama, kundaklama sayesinde azalır.
·         Kundaklama sayesinde bebek daha uzun süre uyuyunca anne de dinlenebilir. Bu durum yorgunluk ve stresi azaltıp, süt üretiminin artırmasına yardımcı olabilir. Yani kundaklamanın anne sütüyle beslenmeyi kolaylaştırdığı söylenebilir.
·         Özellikle bacakların gergin ve düz tutularak, kundağın sıkı sarıldığı durumlarda kalça çıkığı riski artabilir.
·         Bebeğin sıcaktan bunalma riski artabilir.
·         Kundaklama bebeğin soluk alma hızını artırabilir. Özellikle sıkı kundaklama akciğer kapasitesinin gelişmesini engelleyebilir.
·         Kendi başına karın üstü dönebilen bebeklerde, Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riski artabilir.
·         Anne beslenme için bebeğin uyanmasını bekliyorsa, kundaklama yapıldığında, bebeğin kendi kendine uyanma sayısı azaldığından, beslenme sayısı da azalabilir. Bu durumda yenidoğanların kilo alması yavaşlayabilir.
·         Kundaklama çok gevşek yapıldığı durumda, kundak örtüsü açılarak özellikle küçük bebeklerde boğulma riski yaratabilir.



Ben tüm eğitimlerim de kundaklamadan ve bunun yararından bahsediyorum..Benim oğlum doğmadan önce biraz uzak olduğumu itiraf edebilirim. Fakat ben oğluma ne zaman yarım kundak yapmaya başladım , tüm uyku düzenimizde muhteşem değişiklikler oldu. Bebeklerin elleri ilk sosyal olmalarını sağlayan organları.. İlk günlerde ellerini kollarını nereye koyacaklarını bilmedikleri, boşta olduğunda ve uyuduklarında bir yere dokunmayınca kendilerini güvende hissetmemeye başlarlar.Bu minik çırpınışlar sayesinde de uykudan hemencik uyanı verirler.
O nedenle ben oğlum uyutmaya başladığımda penye bir battaniye ile kollarını içine alan, ayaklarını serbest bırakan yarım kundak yapmaya başladım. Ve ondan sonra geceleri deliksiz ve uzun uyku dönemimiz baladı. O nedenle şimdi tüm eğitimlerim de ve bana danışanlara yarım kundağı şiddetle tavsiye ediyorum:))